Fatura Ödeme Merkezi Hakkında Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika
Yerel

Fatura Ödeme Merkezi Hakkında Dolandırıcılık İddiası

İzmir'de Buca ilçesinde, fatura ödeme merkezi işleten bir kişinin yüzlerce vatandaşın faturasını ödemiş gibi gösterek, paralarla kaçtığı iddia edildi.

11.04.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buca ilçesinde, bir fatura ödeme merkezi işletmecisinin, çok sayıdaki vatandaşın faturasını ödemeyerek, topladığı paralarla kaçtığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Buca ilçesi 108 sokakta 2 yıl önce fatura ödeme merkezi açan Nihat K, bölgedeki özel hastaneler, banka çalışanları, esnaf ve mahalle sakinlerinin güvenini kazanarak, geniş bir müşteri potansiyeli oluşturdu.

Uzun süre müşterilerinin ödemelerini aksatmayan Nihat K, faturaların ödenmediğine ilişkin şikayetler gelince "sistemde aksaklıklar olduğunu" ileri sürerek kendisini savundu.

En son pazartesi iş yerini açtığı belirtilen Nihat K'nin artan şikayetler üzerine merkezi kapattığı, aynı günün akşamında kızı ve damadının iş yerinin kilidini değiştirerek kapıya "Cenaze dolayısıyla kapalıyız" yazısı astıktıkları iddia edildi.

Elektrik, su, doğalgaz gibi faturalarını Nihat K'nın merkezine ödeyen vatandaşlar "kesim ihbarı" alınca polise giderek şikayetçi oldu.

Nihat K'nın, son 3 ay kendisine yapılan fatura ödemelerini kurum hesaplarına yatırmadığı, ailesi ile birlikte müşterilerinin yaklaşık 3 milyon lirasını alarak yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.

Sinan Bağcı isimli vatandaş, "Evin gazını kesmişler eşim aradıktan sonra geldim. Ama kapalı, daha önce cep telefonum kapanmıştı. Evine bakacağım orada değilse suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Nihat K'yı 10 yılı aşkın tanıdığını belirten Dilek Demirci ise son zamanlarda faturalarını ödediği halde elektrik ve doğalgazının kesildiğini belirtti.

Nihat K'ya telefonla ulaşamayan Demirci de, "Mecburen buraya geldim" diyerek yaşadığı şaşkınlığı ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatura Ödeme Merkezi Hakkında Dolandırıcılık İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement