Fazıl Küçük Ölümünün 31'inci Yıl Dönümünde KKTC'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Fazıl Küçük Ölümünün 31'inci Yıl Dönümünde KKTC'de Anıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: "Dr. Fazıl Küçük’ün özgürlük, bağımsızlıkla ilgili sözleri Kıbrıs Türk halkının kulağına küpe olmalıdır.

15.01.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 31'inci yılında Lefkoşa'daki kabri başında anıldı.

Küçük'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bakanlar, milletvekilleri, üniversite rektör ve temsilcileri, muharip dernekler, dernek, kurum, kuruluş ve okullardan temsilciler katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Dr. Fazıl Küçük'ün Kıbrıs Türk halkı için "Atatürkçü çizgide uyanış, direniş ve özgürlük" demek olduğunu belirterek, aydın bir Kıbrıslı Türk doktor olan Küçük'ün halkının ihtiyaçlarını görerek büyük bir toplumsal bilinç ve sorumluluk anlayışıyla dava adamı olduğu vurguladı.

Onun halkçı yanının, doktor olarak kurduğu bağlantıların, elde ettiği saygınlığın, toplumsal birlik sağlanarak var oluş mücadelesinin başlatılabilmesinde önemli etkenlerden biri olduğunu kaydeden Eroğlu, doktor Küçük'ün Halkın Sesi gazetesini etkin bir şekilde devreye koyarak Milli Dava'nın yürütülmesine ivme kazandırdığını, bir özgürlük mücadelesi verilirken basının ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Eroğlu, "Dr. Fazıl Küçük'ün özgürlük, bağımsızlıkla ilgili sözleri Kıbrıs Türk halkının kulağına küpe olmalıdır. Vatanını seven her Kıbrıs Türkü, onun anavatan Türkiye ve Türk askerine sahip çıkışını örnek almalıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, Küçük'ün "Enosis arzusunda olan Rumlarla aramızda Türk askeri olmadan hayatımızı devam ettirebilmemiz mümkün değildir" sözlerinin doğru anlaşılması gerektiğini kaydetti.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Küçük'ün kabrindeki anıt özel defterini imzaladı. Eroğlu deftere şunları yazdı:

"Aziz Lider Dr. Küçük, ebediyete intikalinin 31'inci yıl dönümünde bir kez daha manevi huzurundayız. Kıbrıs Türkü, tarihte eşine az rastlanır sistematik bir zulüm ve zorbalıkla yok edilmeye ve vatanından sürgün edilmeye çalışılırken, önderliğinizde başlayan mücadeleyle yok oluş sürecinden kurtulmuş, toprağına ve özbenliğine sahip çıkmıştır.

Kıbrıs Türk halkı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla sonuçlanan haklı mücadelesindeki öncü rolünüzü her zaman hatırlayacak ve sonsuza dek minnetle anmaya devam edecektir. Sizi ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde emeği geçen tüm dava arkadaşlarınızı şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum."

Ardından Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, anıt özel defterini imzaladı. Akça, şu ifadeleri kullandı:

"Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünüzün 31'inci yıl dönümünde bir kez daha manevi huzurundayız. Özgürlük mücadelenizdeki azminiz, geniş hoşgörünüz ve değerli fikirlerinizle açtığınız yolda ilerleyen Kıbrıs Türk halkının gönlünde toplum lideri olarak ayrı bir yer edindiniz.

Yok edilmeye çalışılan Kıbrıs Türkü, sizin öncülüğünüzde yakılan mücadele ateşiyle bugün kendi topraklarında, kendi kimliğiyle hür, onurlu ve insanca bir yaşam sürmektedir. Bu vesileyle Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olacağını bir kez daha yineliyor ve aziz hatıranızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Tören, anıt mezardaki Dr. Fazıl Küçük Fotoğraf Sergisi'nin gezilmesiyle tamamlandı. - Lefkoşa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fazıl Küçük Ölümünün 31'inci Yıl Dönümünde KKTC'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement