Fcbescola Uluslararası Futbol Turnuvası - Son Dakika
Spor

Fcbescola Uluslararası Futbol Turnuvası

İspanya'nın dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona'nın futbol altyapı okulu FCBEscola'nın organizasyonu FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası sona erdi.

03.04.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona'nın futbol altyapı okulu FCBEscola'nın organizasyonu FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası sona erdi.

Barcelona'da bu sene 4'üncüsü düzenlenen ve 15 ülkeden 92 takımın katıldığı turnuvada Türkiye'yi temsil eden FCBEscola İstanbul Avea, ilk uluslararası deneyimini yaşadı. 32 takımın mücadele ettiği 12 yaş altı kategorisinde sahaya çıkan FCBEscola İstanbul Avea, ilk kez yer aldığı turnuvayı 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle 10'uncu sırada tamamladı.

FCBEscola İstanbul Avea 12 Yaş Altı Takımı, ilk maçında Çin'i 5-0, ikinci maçında Katalunya'yı 5-1 yenerken, üçüncü maçında ABD'ye 3-0 mağlup oldu. Japonya karşısında sahadan 3-0'lık skorla galip ayrılan FCBEscola İstanbul Avea, Brezilya'yı da 2-1'lik skorla geçti. Son maçında Brezilya'nın bir diğer takımına 1-0 yenilen FCBEscola İstanbul Avea, turnuvada 10'uncu sırada yer aldı.

Turnuvanın kapanış törenine Barcelona Takım Kaptanı Xavi Hernandez de katıldı.

Turnuva sonrasında Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi Üst Yöneticisi Erkan Akdemir ve FCBEscola Okulları Direktörü Xevi Marce, gazetecilerle bir araya gelerek Avea ile Barcelona arasındaki işbirliğini değerlendirdi.

Akdemir, turnuvaya katılan çocukların FCBEscola İstanbul Avea futbol okullarında birkaç aydır eğitim almasına karşın uluslararası bir turnuvada yer alacak seviyeye geldiğini belirterek, "Okullarımızda eğitim gören çocukların her biri futbolun özüne yakışır biçimde, tekniğiyle, mücadele hırsıyla, centilmenliğiyle örnek birer sporcu olarak yetişiyor. İlk uluslararası turnuva deneyimini yaşayan çocuklarımızın, günün birinde dünya kupasını Türkiye'ye getiren takımın bir parçası olacağına inanıyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Avea'nın kurumsal sosyal sorumluluk anlayışının temelinde toplumda kalıcı değer yaratan, sürdürülebilir projeleri hayata geçirme önceliğinin yer aldığını ifade eden Akdemir, şunları söyledi:

"Bu öncelik doğrultusunda, spora yönelik proje ve işbirliklerimizin merkezine altyapıyı koyduk. Barcelona ile 2011 yılından beri devam eden bir işbirliğimiz var. Bu işbirliğimizin son halkasını, FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulları oluşturuyor. Barcelona'nın futbol altyapı eğitim modelini, eylül ayından itibaren biri Maslak biri Maltepe'de faaliyet göstermeye başlayan FCBEscola İstanbul Avea futbol okullarımız ile ülkemize taşımış bulunuyoruz. Okullarımız ile Türkiye'de futbol altyapı eğitimine bilimsel ve başarısı kanıtlanmış yöntemlerin aktarılmasına aracılık ediyoruz. Amacımız, Türkiye'de futbol altyapı eğitimine farklı bir bakış açısı kazandırarak, Türk futboluna yeni bir kapı açmak."

-"Geleceğin yıldızlarının yetişmesine aracılık etmeye devam edeceğiz"

Akdemir, FCBEscola İstanbul Avea'yı Türk futboluna hizmet eden önemli bir kurum haline getirmeyi hedeflediklerini anlattı. Akdemir, "Okullarımızın eğitime başladığı ilk yılda takımımızın böylesine kapsamlı uluslararası bir turnuvada ülkemizi temsil edecek yetkinliğe erişmesi bizim için gurur verici. Bu yıl 4'üncüsü yapılan turnuva, FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulları'nın başarısını teyit etti. Takımımız, 12 yaş altı kategorisinde grubunu ikinci sırada tamamladı ve önemli bir başarıya imza attı" ifadelerini kullandı.

Akdemir, fırsat eşitliği ilkeleri kapsamında, okullarda eğitim gören çocukların yaklaşık yüzde 30'unu burslu öğrencilerin oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Turnuvada okulumuzu temsil eden 11 kişilik takımımızın 7'sini burslu öğrencilerimiz oluşturdu. Altyapıda yer alan antrenörlerin eğitimi de önemli. Her zaman sahnenin önünde olan futbolcular gözüküyor ama sistemin başarılı olması için antrenörlerin de kapsamlı eğitim almaları önem taşıyor. Biz de bunun için FCBEscola İstanbul Avea'da görev yapan 12 Türk antrenörün, Barcelonalı antrenörlerden eğitim almasını sağladık. Okullarımızda, antrenörler de eğitimle bakış açısını değiştirerek futbolun gelişimine destek sağlayacak."

-Marce: "Turnuvaya bir Türk takımının katılmasından büyük mutluluk duyduk"

FCBEscola Okulları Direktörü Xevi Marce, Avea ile 4 yıldır sürdürdükleri işbirliğinin önemli noktalara geldiğini anlatarak, "FCBEscola İstanbul Avea'dan yetişen öğrencileri günün birinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda görmek bize gurur verir" dedi.

İşbirliğinin son halkasını oluşturan FCBEscola İstanbul Avea Okulları ile Türkiye'de futbolun bilimsel olarak öğretilmesini hedeflediklerine dikkati çeken Marce, 'FCBEscola Uluslararası Futbol Turnuvası'na bir Türk takımının katılmasından büyük mutluluk duyduk. Türk futboluna inanıyor, yetenekli çocuklar yetiştiğini görüyoruz. Topla buluştukları ilk anda, ne kadar yetenekli olduklarını bizlere gösterdiler. Oyuncularımızın sahip oldukları tutku ve sevgiyle daha başarılı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

-FCBEscola İstanbul Avea

Faaliyetine ekim ayında başlayan okulda yaklaşık 300 çocuk eğitim görüyor ve ilk yılın sonunda 600 çocuğun eğitimini tamamlaması hedefleniyor. FCBEscola, bulunduğu 15 ülkede uluslararası futbol camiası tarafından izlenen, yetiştirdiği yetenekli çocuklar ve gençlerle dikkati çeken bir eğitim kurumu. Avea ile Barcelona Kulübü'nün işbirliği, 2011 yılında "Türkiye'nin Minikleri Dünyanın Yıldızları" projesiyle başladı. Proje kapsamında 18 genç, FCBEscola'nın Barcelona'daki kamplarında bir hafta eğitim gördü. Proje beklenenin üzerinde ilgi görünce, 2012 yılında FCBEscola Camp Avea Projesi hayata geçirildi. 2 yıl boyunca bu proje ile İstanbul, İzmir ve Antalya'da Barcelona'dan gelen antrenörlerin liderliğinde futbol kampları düzenlendi. Bu kamplarda 2 yılda yaklaşık 500 çocuk ve 50 Türk antrenör eğitimden ücretsiz olarak faydalandı.

6-14 yaş arası farklı gruplardaki yetenekli çocukların eğitim aldığı FCBEscola İstanbul Avea'da hafta içi 2 gün, 1,5 saatlik eğitim programı uygulanıyor. Öğrencilere ayrıca hafta sonlarında bir gün maç yapma imkanı tanınıyor. Avea, FCBEscola İstanbul Avea'da sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı çocuklara burs olanağı da sağlıyor. Burs kapsamında, uzman bir ekip tarafından seçilen yetenekli çocukların eğitimleri Avea tarafından karşılanıyor. Sevgi Evleri'nden çocuklar da yine projeye dahil ediliyor. Sezon sonuna kadar 180 yetenekli çocuğun Avea'nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlaması hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fcbescola Uluslararası Futbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement