Fed Guvernörü Powell'dan Faiz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Fed Guvernörü Powell'dan Faiz Açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Guvernörü Jerome Powell, ilk faiz artışının haziran toplantısıyla başlayabileceğini belirterek, "Eğer ekonomi beklendiği gibi ilerlerse, faiz oranlarını bir süre boyunca kademeli olarak artırmanın uygun olacağını düşünüyorum" dedi.

08.04.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Merkez Bankası (Fed) Guvernörü Jerome Powell, ilk faiz artışının haziran toplantısıyla başlayabileceğini belirterek, "Eğer ekonomi beklendiği gibi ilerlerse, faiz oranlarını bir süre boyunca kademeli olarak artırmanın uygun olacağını düşünüyorum" dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinden Powell, New York'ta yaptığı konuşmada, ekonomik şartların bu yıl içinde faiz artışını destekleyeceğini ifade etti.

Faiz artışının ekonomik iyileşmeyi sınırlamayacağı öngörüsünde bulunan Powell, "Makroekonomik açıdan ilk faiz artışının zamanlaması, onu izleyen artışların izlediği grafik kadar önemli değil. Eğer ekonomi beklendiği gibi ilerlerse, faiz oranlarını bir süre boyunca kademeli olarak artırmanın uygun olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Powell, ayrıca para politikasının etkilerinin uzun ve değişen aralıklardan sonra ortaya çıktığını vurgulayarak, "Fed, enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine yaklaşacağından makul oranda emin. Faiz artışı, FOMC'nin haziran toplantısıyla birlikte başlayabilir" görüşünü paylaştı.

Fed Guvernörü Jerome Powell, FOMC'de oy hakkı bulunan 12 üye arasında yer alıyor. Komitenin bir sonraki toplantısı 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek, ancak bu toplantıda faiz artışına yönelik herhangi bir karar alınması beklenmiyor.

Buna karşın, Fed Başkanı Janet Yellen'ın haziran, eylül ve aralık toplantılarını takiben basın konferansı düzenleyecek olması, bu üç toplantıyı daha kritik hale getiriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fed Guvernörü Powell'dan Faiz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement