Fedakar Öğretmenden Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Fedakar Öğretmenden Örnek Davranış

Fedakar Öğretmenden Örnek Davranış

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki ilkokul öğrencilerine, gönüllü bir öğretmenin girişimleri sonucu temizlik paketi dağıtıldı.

23.05.2014 09:12  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesindeki ilkokul öğrencilerine, gönüllü bir öğretmenin girişimleri sonucu temizlik paketi dağıtıldı.

Derecik İMKB Lisesi'nde görevli öğretmen Kumru Özge Yağmur'un Türk Diş Hekimleri Birliği aracılığıyla yaptığı girişimler sonucu bir firma tarafından gönderilen diş macunu, diş fırçası, sabun, diş fırçalama için 1 aylık çetele ve alışkanlık kazandırıldıktan sonra verilecek başarı belgesi içeren paketler öğrencilere dağıtıldı. Türk Diş Hekimleri Birliği aracılığıyla gönderilen paketleri 10 okula ulaşmaya çalışan öğretmen Özge Yağmur, şimdiye kadar 5 okulda eğitim gören 500 öğrenciye paketlerini teslim etti. Yağmur, "Şubat 2012'de Derecik'te göreve başladım. Derecik'te çocukların dişlerinin çürük olduğunu fark ettim. Henüz şansları varken ilkokuldaki çocuklar bu alışkanlığı kazansın istedim. Onlara faydam dokunduysa ne mutlu bana" dedi.

Öğrenci velisi Murat Evin ise, Derecik bölgesinde ailelerin çocuklarına bu konuda örnek rol oluşturmadığını ve çocuklarına bu alışkanlığı kazandırmaya çalışmadıklarını söyleyerek, "Bu yüzden lise çağındaki gençlerin çoğunun dişleri çürüktür. İnşallah bu duyarlılıktan sonra aileler de konuya gereken hassasiyeti göstererek çocuklarının diş fırçalama ve temizlik gibi alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı olurlar. Her şeyin başında sağlık gelir. Sağlıklı olmanın yolu da temizliktir. Bu örnek davranışından dolayı öğrencilerin velileri adına Özge Yağmur öğretmeni taktir ediyorum" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fedakar Öğretmenden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement