Federasyon Başkanı Akay: "Buz Hokeyini Yaygınlaştırıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Federasyon Başkanı Akay: "Buz Hokeyini Yaygınlaştırıyoruz"

Federasyon Başkanı Akay: "Buz Hokeyini Yaygınlaştırıyoruz"

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, buz hokeyi sporunun yurt sathına yayılması amacıyla hazırladıkları projenin ilk etabını Yozgat'tan başlanacağıını, 5 ilde uygulanacağını açıkladı.

17.11.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, buz hokeyi sporunun yurt sathına yayılması amacıyla hazırladıkları projenin ilk etabını Yozgat'tan başlanacağıını, 5 ilde uygulanacağını açıkladı.

Altyapıya yönelik yürütülecek çalışmalarla birlikte buz pateni pistinin de yatırım programına dahil edileceğini söyleyen Federasyon Başkanı Akay, Teknik Kurul Başkanı Cüneyt Kozan ile birlikte geldiği Yozgat'ta İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'u ziyaret etti, daha sonra da okulların spor salonlarını gezdi.

Tanıtıma yönelik çalışmalara Yozgat'tan başladıklarını hatırlatan Akay, hazırladıkları altyapıya yönelik proje kapsamında önce Yozgat'ı ziyaret ettiklerini belirtti. Yozgat'ta buz hokeyi pisti yapımının 2016 yılı yatırım programına alınabileceğini dile getiren Akay, ilk etapta Tekirdağ, Bursa, Eskişehir, Tokat illerindeki okullarda öğrencilere yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Akay, şunları söyledi:

"Bu illerimizle birlikte daha sonra dahil olacak olan Samsun ve Konya illerimizde spor salonları uygun olan okullarımızda önce öğretmenlerimizi eğitip, onlarında öğrencilerini eğitmelerine yönelik gerekli desteğimizi vereceğiz. Yozgat gibi diğer illerimizde de buz hokeyi pisti bulunmuyor. O nedenle eğitim çalışmaları tekerlekli patentlerle çalışmalar yapılacak. Zaten, buz patenti ile tekerlekli patentler arasında fark yok. Her ikisiyle de hokey sporu yapılabiliyor." - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Federasyon Başkanı Akay: 'Buz Hokeyini Yaygınlaştırıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement