Felluce'yi Daeş'ten Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Felluce'yi Daeş'ten Kurtarma Operasyonu

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, güvenlik güçlerine, Felluce operasyonu sırasında sivillere gereken hassasiyetin gösterilmesi yönünde çağrıda bulundu.

26.05.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, güvenlik güçlerine, Felluce operasyonu sırasında sivillere gereken hassasiyetin gösterilmesi yönünde çağrıda bulundu.

İbadi, Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile Felluce Operasyonlar Merkezini ziyaret ederek, buradaki askeri yetkililerle bir araya geldi. Başbakan İbadi, Felluce'deki operasyonlar sırasında sivillerin korunması gerektiğini belirterek, "Operasyonu sürdüren güvenlik güçlerimizin bölgedeki sivillerle terör örgütü DAEŞ militanları arasında ayrım yapması gerekiyor." dedi.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr yanlıları tarafından yarın başkent Bağdat'ta düzenlenmesi beklenen gösterilere de değinen İbadi, ülkedeki mevcut durum göz önüne alınarak, gösterilerin ertelenmesini istedi.

"Felluce operasyonu halka karşı yapılmıyor"

İbadi'ye ziyareti sırasında eşlik eden Meclis Başkanı Cuburi de "Felluce operasyonu bölge halkına karşı bir operasyon değil. Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin (Sünni) kanı Iraklıların boynunun borcudur." ifadelerini kulllandı.

Öte yandan, Felluce Kaymakamı Sadun eş-Şalan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce merkezdeki sivillerin oluşturulan güvenlik koridorlarına rağmen bölgeden çıkamadığını hatırlatarak, köy ve kasabalarda yaşayan bazı ailelerin ise güvenlik güçlerinin kontrolündeki bölgelere sığındığını söyledi.

Şalan, Bağdat'taki merkezi hükümet ve Enbar yerel yönetiminin iş birliğiyle Felluce'deki siviller için sığınmacı kampı oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Iraklı güçlere hava desteği sağlıyor. Irak yönetimi, Felluce'yi alıp ardından DAEŞ'in ülkedeki ana karargahı olan Musul'u kurtarmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Felluce'yi Daeş'ten Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı
    14:38 İzmit'te tır istinat duvarına çarptı, sürücü hafif yaralı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde D100 karayolunda meydana gelen kazada, bakıma giden bir tır kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptı. Sürücü hafif yaralı olarak kazayı atlattı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi
    14:37 Başıboş köpek dehşeti kamerada: Yaralanan kadın tanınamaz hale geldi

    Edirne'de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı kadının o anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edirne'de çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, ölümden döndü. Köpeklerin saldırısı kameraya yansıdı. Mahallede yaşayan öğrenciler, her an köpek saldırısına uğramaktan korktukları için okula gidemediklerini söyledi.

  • İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti
    14:34 İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden başarıyla çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na iade-i ziyarette bulundu. Gül, seçim sonrasında kendisini ziyaret eden İmamoğlu'na, tebriklerini iletti.


Advertisement