Fener, Mersin'den Avantajla Döndü: 1-2 - Son Dakika
Spor

Fener, Mersin'den Avantajla Döndü: 1-2

Fener, Mersin\'den Avantajla Döndü: 1-2

Sarı lacivertliler, Mersin'i deplasmanda yenerek hem rövanş için avantaj yakaladı hem de hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisi öncesi moral buldu.

04.03.2015 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesi ilk ayağında Mersin İdmanyurdu, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı.

Müsabakaya Mersin İdmayurdu yoğun bir baskıyla başladı. Fenerbahçe yedek ağırlıklı çıktığı maçta, rakibini kendi yarı sahasında karşılarken, ilk yarım saatte hiçbir varlık gösteremedi. İlk yarıya dört maçlık cezasından dönen Volkan damgasını vururken, tecrübeli file bekçisi kalesinden çıkışlarıyla sarı lacivertlileri sık sık yüreğini ağza getirdi.

MERSİN İYİ BAŞLADI ANCAK...

İlk çeyrekte Mersin en tehlikeli pozisyonunu 12'de yaşadı. Sağ çaprazdan ceza alanına süzülen Welliton,  topun dibine girerek arka direğe çok güzel bir orta açtı. O noktada bomboş pozisyonda kafayı Oktay vurdu ancak top sağ direği sıyırarak dışarı çıktı. Savunmanın arkasına atılan paslara Volkan sık sık kalesinden çıkarak müdahalede bulunurken, Mersin bu dakikalarda Tita ile sol kanadı zorladı ancak bir türlü sonuç alamadı. Fenerbahçe kalesini sadece Pedriel ile zorlayabilen ev sahibi ekip, Volkan'ı üst üste başarılı kurtarışlarıyla skor üstünlüğünü yakalayamadı.

Fenerbahçe son çeyrekte oyunu dengelerken, rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Bunlardan birinde ise Diego ile golü bularak rahat bir nefes aldı. 44'te Mehmet Topuz'un savunmanın arkasına yolladığı pasa hareketlenen Diego Ribas, bir anda kaleci Mihaylov ile karşı karşıy kaldı. Mersinli file bekçisinin açıldığını gören Brezilyalı yıldız, meşin yuvarlağın dibine iyi girdi ve harika bir aşırtma golüne imzasını attı. Skor avantajını yakalayan sarı lacivertliler, uzatmalarda ikiyi de buldu. Webo'nun arka direğe güzel ortasında Sow çok iyi yükseldi ve kalecinin bakışları eşliğinde topu filelerle buluşturdu ve ilk devrenin skorunu tayin etti.

VOLKAN YÜREKLERİ AĞZA GETİRDİ

İsmail Kartal'ın talebeleri, ikinci yarıya da defansif bir anlayışla çıktı. Mersin'in ilk dakikalardaki baskısını kırmak amacıyla takım olarak savunmada kalan Fenerbahçe, Volkan'ın 52'deki hatalı pasıyla heyecanlandırdı. Geri pası kontrol ettikten sonra topukla yine arkadaşına iletmek isteyen Volkan'ın pası kısa düştü. Welliton ve Tita topa yakın olmalarına karşın, sarı lacivertli savunma çabuk reaksiyon göstererek hemen yerini aldı. Mersin'e şut imkanı tanımadı.

Devrenin en önemli pozisyonlarından birinde ise Sow, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturmayı beceremedi. Sol taraftan aldığı topla ortaya yönelen Senegalli golcü, şık çalımlarla birer birer rakiplerini oyundan düşürdü. Penaltı noktası üzerinde Mihaylov ile karşı karşıya kaldı ancak son bir defa çalım kullanmak yerine vurmayı seçince, top Mersinli file bekçisinin suratından döndü.

BEKLENMEDİK BİR ANDA...

Mersin, son çeyreğe girilirken, özellikle temponun düştüğü bir anda golü bularak ümitlendi. 74'te Tita'nın Serdar'ı geçerek sol taraftan içeri gönderdiği ortada, Welliton, iki Fenerbahçeli oyuncunun arasından ayak içiyle temiz bir dokunuş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Farkı bire indiren ev sahibi, bu golle beraber kalan dakikalarda daha iştahlı bir görüntüye kavuştu.

Risk almaya başlayan Mersin savunmasında önemli fırsatlar yakalayan Fenerbahçe'de dakikalar 83'ü gösterirken, Raul Meireles akıllara durgunluk verecek bir pozisyonu harcadı. Kadlec üst üste verkaçlarla içeriye sokulduğu pozisyonda kalecinin açılmasını fırsat bilerek penaltı noktası üzerinde bomboş bekleyen Meireles'i gördü. Ancak Portekizli yıldız boş kale yerine topu soldan dışarı yollayarak zor olanı becerdi.

Kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Fenerbahçe, zorlu Mersin deplasmanından galibiyetle döndü ve rövanş öncesi avantaj sağladı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Fener, Mersin'den Avantajla Döndü: 1-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement