Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada'da - Son Dakika
Güncel

Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada'da

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ziyaretlerde bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, imece usulüyle gerçekleştirilen yol yapımına, bir taşı yerine koyarak destek verdi.

08.04.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ziyaretlerde bulunan Fener Rum Patriği Bartholomeos, imece usulüyle gerçekleştirilen yol yapımına, bir taşı yerine koyarak destek verdi.

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel'i makamında ziyaret eden Bartholomeos, depremden zarar gören Zeytinliköy Kilisesi'nin bir yıl süren onarımının tamamlandığını söyledi.

Kilisenin, yarın yapacakları ayinle yeniden açılacağını belirten Bartholomeos, daha sonra kendisine eşlik eden Kuzey Yunanistan'ın Serez Metropoliti Theologos ve Gökçeada Metropoliti Krilyos Yorgi Dragun'la ilçe merkezine geçti.

Bartholomeos, Belediye Başkanı Ünal Çetin'den devam eden yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çetin, yolların imece usulüyle yapıldığını ifade ederek, Bartholomeos'tan yola bir taş koymasını istedi. Bunun üzerine Patrik, adaya özgü doğal taşı yerine koyarak "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Çetin'e, adada çok güzel işler yaptığını söyleyen Bartholomeos, "Bunların arasında yolların onarımını da yapıyorsunuz. Bir adalı olarak hem teşekkür ederim hem de tebrik ederim." dedi.

Belediye Başkanı Çetin ise su isale hattını değiştirdiklerini, yol çalışmalarını ise taş ustalarının katkılarıyla bir yıl önce imece usulüyle başlattıklarını aktardı.

Bartholomeos'a teşekkür eden Çetin, "Adamızın Zeytinli köyünden olan Sayın Bartholomeos Efendi, bizatihi bu imeceye katılarak bir taş koyup çalışmalara katkı sağladı. Gökçeada'da birlik ve beraberlik içerisinde dini mezhebi, etnik kökeni her ne olursa olsun huzur ve sükunet içerisinde Gökçeada'ya katkı sağlayabilmek adına her işi birlikte yapabilme heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement