Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, zeytin ağacı dikerek barış ve dostluk getirmesini temenni etti.

08.02.2016 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, zeytin ağacı dikerek barış ve dostluk getirmesini temenni etti.

Bartholomeos, İzmir'deki temasları kapsamında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

75. Yıl Mahallesi'nde belediyeye ait bir restoranda gerçekleştirilen yemek öncesi, bir süre İzmir manzarasını izleyen Bartholomeos, daha sonra Belediye Başkanı Karabağ ile restoran bahçesine "dünya barışı" için zeytin ağacı dikti.

Burada konuşan Bartholomeos İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Belediye başkanlarına ve onların vasıtasıyla halklarına cemaatimizin, patrikhanemizin buradaki İzmir'deki küçük Ortadoks cemaatin sevgilerini ve şükranları aynı zamanda bir din adamı olarak benim hayır dualarımı ifade etmek istiyorum. Bayraklı Belediye Başkanı ile diktiğimiz zeytin ağacının barış ve dostluk meyveleri vermesini diliyoruz" dedi.

Karabağ ise insanlığın kardeşlik üzerine kurulmasını diledi, Bartholomeos'un gerçekleştirdiği ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Diktikleri zeytin ağacıyla dünyadaki barışın büyümesi temennisinde bulunan Karabağ, "Dilerim Türk ve Yunan halkları ve diğer halklar kardeşlik içerisinde bir dünya oluştururlar ve insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, barış kurulsun diye çalışırlar" dedi.

Daha sonra, Bartholomeos'un yaptığı duanın ardından akşam yemeği yendi.

Geceye, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris'in yanı sıra İzmir'de yaşayan Rum Ortadoks cemaati mensupları ile Yunanistan'dan gelen bir grup katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement