Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de - Son Dakika
Ekonomi

Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti.

11.02.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti.

İZTO'dan yapılan açıklamaya göre, Bartholomeos, kentte düzenledikleri etkinlikler ve Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi için yaptıkları çalışmalar nedeniyle İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a teşekkür etti.

Osmanlı İmparatorluğu dönemininin önemli liman şehri İzmir'in kültürel değerlerin ihraç ve ithal edildiği kozmopolit bir kent olma özelliğini bugün de sürdürdüğünü belirten Bartholomeos, "Türkiye ile Yunanistan arasında geçtiğimiz 10 yıllardaki gerginlikler çok geride kaldı. Kıbrıs'taki olumlu gelişmeler de muhtemelen içinde bulunduğumuz sene, kalıcı bir sonuca varacak" dedi.

Demirtaş da İzmir'in farklı kültür ve inanışların bir arada özgürce yaşadığı bir kent olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Çeşitli medeniyetler ve inançlar, bu kentte her zaman kardeşçe bir arada olabilmeyi başardı. Her zaman vurguladığımız gibi Müslümanların cuma, Musevilerin cumartesi, Hristiyanların pazar gününü diledikleri gibi yaşadıkları, özgürce ibadet ettikleri hoşgörü kenti. İzmir olarak kendimizi dinler arası hoşgörü ve sağduyunun merkezi olarak görüyoruz. Kentimizin bu özellikleri, inanç turizmine sınırsız fırsatlar sunuyor. İzmir, kutsal mekanlar açısından çok zengin bir kent. Meryem Ana Evi, Meryem Ana adına yapılmış ilk kilise olan Çifte Kiliseler, Hazreti İsa'nın en sevdiği havarisi olan Aziz John'un mezarının da içinde bulunduğu Saint John Bazilikası İzmir'de. Hıristiyanlığı yaymak için Anadolu'da inşa edilen 7 kiliseden üçü İzmir'de. Diğerleri de Ege Bölgesi'nde."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fener Rum Patriği Bartholomeos İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement