Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da - Son Dakika
Yerel

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon\'da

Bartholomeos: "Tarihi binaları, mekanları görmek ve onları kurmuş olan dedelerimize dua etmek bizim için borç ve aynı zamanda bir mutluluk vesilesidir"

30.09.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Tarihi binaları, mekanları görmek ve onları kurmuş olan dedelerimize dua etmek bizim için borç ve aynı zamanda bir mutluluk vesilesidir" dedi.

Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Trabzon'da bulunan Bartholomeos, sabah saatlerinde beraberindeki din adamları ve iş adamı Efkan Başkan ile konakladığı otelden çıkarak Maçka ilçesine geldi.

İlçenin Kiremitle köyündeki yıkılmış haldeki Kızlar Manastırı'nı ziyaret eden Bartholomeos, burada mum yakıp dua okudu.

Ardından aynı ilçedeki Hamsiköy köyüne geçen Bartholomeos, buradaki çiftlikte bir süre dinlenip yemek yedi.

Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Bartholomeos, son yıllarda 15 Ağustos tarihinde Trabzon'a gelerek tarihi Sümela Manastırı'nda hükümetin müsadesiyle ayin yaptıklarını hatırlattı.

Bu yıl da söz konusu manastırda beşinci kez ayin yaptıklarını anlatan Bartholomeos, bu kez ise turistik amaçla yöreye geldiklerini söyledi.

Trabzon ve çevresinde yer alan Gümüşhane, Giresun ve Ordu'da tarihi mekanlar, eski kiliseler ve eski manastırlar olduğunu ifade eden Bartholomeos, bu tarihi yapıları gezmek istedikleri söyledi.

Gezileri kapsamında camilere ve kiliseleri gezdiklerini anlatan  Bartholomeos, "Tarihi binaları, mekanları görmek ve onları kurmuş olan dedelerimize dua etmek, bizim için borç ve aynı zamanda bir mutluluk vesilesidir" dedi.

Bartholomeos, gezilerinde kendilerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Karadenizlilere teşekkür ederek, "Bütün Trabzonlular, Giresunlular, Ordulular tarafından sevgi ve hoşgörüyle karşılandık. Bizi ağırladılar. Resim çektik, sohbet ettik onlarla. Bize kiliseleri, müzeleri açtılar, çay ikram ettiler. Trabzon'dan bu akşam en iyi intibalarla ayrılıyoruz" diye konuştu.

Bartholomeos, gelecek yıl 15 Ağustos'ta Sümela'da yapılan ayin vesilesiyle tekrar Trabzon'a gelerek Karadenizlilerle buluşma temennisinde bulundu.

Koruma polislere teşekkür etti

Bartholomeos, emniyet mensuplarını da kendilerini gezileri boyunca korudukları için teşekkür ederek, "Korudular fakat herhangi bir taraftan tehlike yoktu ama onlar iyi niyetleri ve her ihtimale karşı bize yakınlık gösterdiler. Her tarafta refakat ettiler. Uzakta da şehir içinde de refakat ettiler. Kendilerine müteşekkiriz" ifadesini kullandı.

Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutladı

Geçen hafta başlayan ziyareti boyunca kendisini ağırlayan iş adamı Başkan ve ailesine misafirperverliği için teşekkür eden Bartholomeos, Kurban Bayramı'nın yaklaştığına dikkati çekerek, "Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı'nızı kutluyoruz. Sıhhat ve afiyetle bir bayram idrak etmenizi diliyoruz. Allah'ın yardımıyla nice mutlu buluşmalarımıza diyorum" şeklinde konuştu.

Bartholomeos, açıklamanın ardından konaklayacağı otele gitmek üzere Hamsiköy'den ayrıldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement