Fenerbahçe-Atromitos Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe-Atromitos Maçından Notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Atromitos karşısında takımını, son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inden iki değişiklikle sahaya sürdü.

27.08.2015 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında Atromitos karşısında takımını, son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inden iki değişiklikle sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam, sakatlığı bulunan Bruno Alves'in yerine stoperde Abdoulaye Ba'ya görev verdi. Çaykur Rizespor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Caner Erkin ise Hasan Ali Kaldırım'ın yerine ilk 11'de yer aldı.

Pereira, Atromitos'la oynanan turun ilk maçının kadrosundan ise üç değişiklik yaptı. İlk maçta görev yapan Moussa Sow, Raul Meireles ve Alves'in yerine bu akşam Robin van Persie, Mehmet Topal ile Kjaer forma giydi.

Çift forvete devam

Teknik direktör Pereira, diğer resmi maçlarda olduğu gibi Atromitos'la oynanan rövanşta da takımını çift forvetle sahaya sürdü.

Portekizli teknik adam, maçtan önceki basın toplantısında Çaykur Rizespor karşısında tek forvetli sistemde daha iyi oynadıklarını belirtmesine rağmen, Atromitos karşısında çift forvetten vazgeçmedi. Takımın ileri ucunda Van Persie ve Fernandao forma giydi.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde Fabiano, Kadlec, Alper Potuk, Volkan Şen, Uygar Mert Zeybek ve Meireles bulunurken, kulübede forvet özellikli bir oyuncunun olmaması dikkati çekti.

Sow kadroda yok

Fenerbahçe'nin Al Ahli takımıyla transferi için görüşmelere başladığı Senegalli futbolcusu Moussa Sow, Atromitos karşısında ilk 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sow, sarı-lacivertlilerin son antrenmana ise kasık bölgesindeki sertleşme ve ağrı nedeniyle katılmamış, özel program dahilinde çalışmıştı.

Sow'un dışında sarı-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Gökhan Gönül de kadroda yer almadı.

UEFA listesinde yer almasına rağmen Hasan Ali Kaldırım, Ertuğrul Taşkıran, Hakan Çinemre ve Mehmet Topuz da 18 kişilik kadroya giremedi.

Van Persie, Kadıköy'de ilk kez 11'de

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, Kadıköy'de ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Hazır olmadığı gerekçesiyle Kadıköy'de oynanan Shakhtar Donetsk ve Eskişehirspor maçlarına yedek kulübesinde başlayan Van Persie, ilk kez seyircisi önünde maça 11'de başladı.

Van Persie, deplasmanda oynanan son Çaykur Rizespor maçında da ilk 11'de görev almıştı.

Kjaer cezasını tamamladı

Sarı-lacivertlilerde bir maçlık cezasını tamamlayan tecrübeli stoper Simon Kjaer, Atromitos karşısında forma giydi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Shakhtar Donetsk karşısında çift sarı karttan kırmızı kart gören Kjaer, Atromitos'la oynanan ilk karşılaşmada oynayamamıştı.

Pereira tekrar yedek kulübesinde

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa kupalarındaki cezasını doldurarak tekrar yedek kulübesinde yer aldı.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun verdiği 2 maç cezanın UEFA Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirilmesiyle Pereira takımın başındaki yerini aldı.

Volkan Şen'e ilgi

Fenerbahçe'yle Kadıköy'deki ilk maçına çıkan yeni transfer Volkan Şen'e taraftarlar destek verdi.

Maça yedek başlayan Volkan Şen'i tribünlere çağıran taraftarlar, futbolcun lehine tezahürat yaptı. Volkan da Fenerbahçe armasını öperek taraftara karşılık verdi.

Mahmut Uslu: "Mutlaka transfer yapacağız"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Moussa Sow'un takımdan ayrıldığını ve mutlaka transfer yapmaları gerektiğini söyledi.

Yayıncı kuruluş D-Smart'a konuşan Uslu, transfer çalışmalarıyla ilgili, "Sow gitti. Mutlaka transfer yapmalıyız. 1-2 takviye yapmamız lazım. Bakacağız" dedi.

Uslu, Fenerbahçe Yandex projesi konusunda da  "Yılbaşına kadar istediğimiz gibi giderse Messi'nin menajeriyle görüşmeye başlayabiliriz. Cepte para olunca bu işler rahat" ifadelerini kullandı.

Taraftardan büyük ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar maçta, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin tamamına yakınını doldurdu.

Bu sezon Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk ve Eskişehirspor'la oynadığı maçlarda da tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, karşılaşma öncesi takıma destek verdiler.

Her iki kale arkasında maçtan önce dev Fenerbahçe bayrakları açıldı. Karşılaşmayı 40 bini aşkın Fenerbahçeli taraftar izledi.

Kadıköy'de, Yunan ekibinin 50 kadar taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi.

Öte yandan maçın başlama düdüğüyle bütün tribünler "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

Atromitos'ta değişiklik yok

Atromitos, Fenerbahçe'yle oynadığı ilk maçın 11'iyle rövanşa çıktı.

Teknik direktör Michalis Grigoriou takımında değişiklik yapma ihtiyacı duymadı ve 1-0 kaybettiği maçın ilk 11'ini bozmadı.

Bu arada sarı-lacivertli kulübün yöneticileri, Yunan ekibinin yöneticileriyle yemekte bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe-Atromitos Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement