Fenerbahçe Başkanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım Açıklaması

"Galatasaray Liv Hospital ile yaptığımız dördüncü maçta 18 defa küfür edildi.

12.06.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Ülker'in Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Galatasaray Liv Hospital ile oynadığı 4. maçta yaşananlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-lacivertli yöneticiler Mahmut Uslu ve Ahmet Özokur ile basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray maçında yaşanan olaylara dikkati çekti.

Yıldırım, Türkiye'deki sorunların tek sebebinin seyirci olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Basketboldaki sorunları, hakemler, Türkiye Basketbol Federasyonu, tribünler, sporcular, yöneticiler ve basın başlıkları altında değerlendirmek lazım. Bunu tek bir şey üzerine yıkmak katkı sağlamaz. Galatasaray Liv Hospital ile yaptığımız dördüncü maçta 18 defa küfür edildi. Bu küfürlerin camiamıza, sporcularımıza veya şahıslara yapılması endişe vericidir. 'Şike şike' diye bağrılan yerlerde hiçbir anons yapılmamış, bizim sahamızda 'Ergin Ataman doping yapsana' tezahüratı ile ilk anons hemen yapılarak, hem seyircinin hem de sporcuların oynama gücü azaltılmıştır. Bize ne uygulanıyorsa, diğer takımlara, seyircilerine ve yöneticilerine de aynı şeyin uygulanmasını talep ediyoruz."

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan serinin 4. maçında 12 bin kişi kapasiteli salona 16 bin taraftar alındığını ileri süren Aziz Yıldırım, "12 bin kişinin olduğu salona 16 bin kişi alınmış. Futbolda 'Passolig' ile yeni bir çığır açılmaya çalışılıyor. Ama basketbol maçında kapılar açılarak, oyuncularımızı tahrik etme, tükürme, yöneticilerime aynı şekilde davranışta bulunulmasının bir sorumlusu olması lazım. 6222 sayılı Kanun ile savcıların suç duyurusunda bulunması lazım. Ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Gerekirse hemen imzalarım" diye konuştu.

"Dünyanın en önemli antrenörlerinden birini Türk basketboluna katkı sağlaması için getirdik"

Yıldırım, dünyanın en önemli antrenörlerinden birisini Türk basketboluna katı sağlaması için getirdiklerini anlatarak, "Dünyanın en önemli antrenörlerinden birini Türk basketboluna katkı sağlaması için getirdik. Milli takıma istediler, buna müsaade ettik. Hem Fenerbahçe hem milli takım olmaz. Birisini seçmesi lazım. Obradovic, tavrını Fenerbahçe'den yana koydu ve milli takımı reddetti. Obradovic, 'Ben, Türkiye'ye basketbolu ileri götürmeye geldim, savaşmaya gelmedim. Savaşmakla ilgili bir istek varsa, ben de bunu bilirim ve yaparım. Basketbolu Avrupa'da bir noktaya taşımak için buradayım' diyor. Bunları iyi düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye şikeyi sokan da Galatasaray Kulübü'dür"

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray taraftarının şahsına yönelik, şike yaptığı yönünde tezahüratta bulunduğunu hatırlatan Aziz Yıldırım, "Türkiye'ye şikeyi sokan da Galatasaray Kulübü'dür. Bunu unutmasınlar" dedi.

Yıldırım, Galatasaray Kulübü'nün şike yaptığıyla ilgili bazı iddiaları aktararak, şöyle konuştu:

"Abdi İpekçi'de 'şike var' diye bağırmışlardır. Evet benim için bağırıyorsunuz ama Türkiye'ye şikeyi sokan da Galatasaray Kulübü'dür. Bunu unutmasınlar. Geçmişte 8-0 ve 6-0'lar. Hem yurt içinde hem de yurt dışındaki bazı maçlara çantalarla neler götürdüklerini Ahmet Çakar söylüyor, ben söylemiyorum. Beşiktaş maçıyla ilgili basketbolda yazdıklarınızın yalancısıyım. Beşiktaş'ın yabancı oyuncusunu ayarttıklarını ve gönderdiklerini, ondan sonra da Beşiktaş'ı yendiklerini sizler yazdınız. Ben bilmiyorum, sizlerden öğrendim. Fenerbahçe bu şike davasının sonunda aklanacaktır. Her gün yeni bir belge çıkıyor. Gerçeklerin örtülmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu Türkiye'ye şike belasını sokanlar, bize 'şike' diye bağıramazlar. Biraz utanmaları lazım."

"Türkiye'de basketbol hakemleri miadını doldurmuştur"

Aziz Yıldırım, Türkiye'deki bazı basketbol hakemlerinin camiadan uzaklaştırılması gerektiğini savunarak, "Türkiye'de basketbol hakemleri miadını doldurmuştur" dedi.

Yıldırım, yeni ve genç hakemlerin basketbolun içine girmesi gerektiğini kaydederek, "Geçmişte Hasan Doğan'ın futbolda yaptığı gibi bazı hakemlerin basketbol camiasından çıkarılması gerek. Bir hakemin görevi iki rakip oynarken, bir takım oyuncusunu kolundan tutup uzaklaştırarak, o oyuncunun ceza almasını engellemek değildir. Bu onun görevi değildir. Bunu yaparsanız, diğer takıma haksızlık etmiş olursunuz. Bırakın tepkisi neyse koysun" şeklinde konuştu.

"TBF, bizi bu hakemlere mahkum etti"

Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital serisinde görev alan hakemlerle ilgili değerlendirmede bulunan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef Türkiye Basketbol Federasyonu, son 10 yılda hakem yetiştirememiş ve bizi bu hakemlere mahkum etmiştir. Gelen birkaç genç hakeme de dediklerini yapmadıkları için görev vermiyorlar.

Fatih Söylemezoğlu, geçmişte Efes Pilsen maçının sonucunu etkiledi ve şampiyonluğu kaybettik. Murat Biricik, bizim maçlara gelmemesini söylediğimiz, istemediğimizi beyan ettiğimiz bir kişi. Çok maçta aleyhimize hareket etmiştir. Yarın serinin 5. maçını Engin Kennerman, Emin Moğulkoç ve Zafer Yılmaz maçı idare edecek. Şimdiden onları uyarıyorum. Ne Fenerbahçe'nin ne de karşı takımın lehine karar verin. Haklı olandan yana olun. Emin Moğulkoç'un herhalde Emir Preldzic ve Kleiza ile ilgili sorunu var. Devamlı onları diskalifiye etmek için çalışma yapıyor."

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in başkanlığı bırakarak, sadece FIBA Avrupa Başkanlığı'nı yürütmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Basketbol Federasyonu Başkanı artık FIBA'ya gitmeli. Oraya yeni bir başkan oturmalı ve o başkan tarafsız, Türk basketbolunu kucaklayan birisi olmadı. Bu oyunları da artık ortadan kaldırmalıdır. Artık kimse at koşturamayacak. Biz bu konulara müdahale edeceğiz. Aynı şekilde voleybolda da haksızlıklar var. Onları da yakında açıklayacağız."

Yıldırım, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını dile getirerek, "Yenmek ya da yenilmek önemli değil. Şampiyon olabiliriz de olmayabiliriz de. Ama biz hocamıza ve bu takıma güveniyoruz. Fenerbahçe Ülker olarak, bu sezon şampiyon olacağız. Bunu önleyemezler" değerlendirmesinde bulundu.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Başkanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement