Fenerbahçe'den Flaş Hamle / Galatasaray İçin Şike Dosyası Hazırlandı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'den Flaş Hamle / Galatasaray İçin Şike Dosyası Hazırlandı

Fenerbahçe\'den Flaş Hamle / Galatasaray İçin Şike Dosyası Hazırlandı

Habertürk'ün haberine göre Fenerbahçe, şike ve teşvik primi ile ilgili 3 ayrı dosya hazırlayıp hem savunma yapacak hem de rakibini şikayet edecek.

29.06.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılama kararı alması öncesinde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında sular ısınmış ve basketbol final serisinde ortalık bir hayli gerilmişti.

İki takımın da geri adım atmadığı bu süreçte Galatasaray kanadı 14 Haziran’da resmi siteden bir açıklama yayınlamış ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’yu 13 Haziran’da düzenledikleri basın toplantısında, “Türkiye’ye şikeyi sokan Galatasaray’dır” şeklinde sarf ettikleri sözler nedeniyle 6222 yasalı kanundan dolayı mahkemeye şikayet ettiğini ifade etmişti.

Bu durum Fenerbahçe cephesini harekete geçirdi. O gün şike ve teşvik konusuyla ilgili Galatasaray kanadına salvolarda bulunan Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu, bu konunun mahkeme zeminine taşınmasından bir hayli mutlu oldular.

DOSYALAR HAZIRLANDI

Konunun mahkemeye taşınmasıyla birlikte Fenerbahçe hukuk ekibi 3 farklı dosya hazırlamaya başladı. Bunlardan biri; 1986-1987 sezonunda yaşanan “Malatya’ya giden arabalar” ile ilgili.

Diğer bir olay ise 1992-1993 sezonunda Galatasaray’ın Ankaragücü’nü 8-0 yendiği ve kaleci Zalad’ın şike yaptığı iddialarıyla alakalı.

Son olay da 3 Temmuz operasyonunun yapıldığı 2010- 2011 sezonunda Galatasaray ile Trabzonspor arasında ligin ikinci yarısında oynanan maçta Galatasaraylı bazı profesyonellerin teşvik primi pazarlığı yaptığını iddia eden bir dosya.

‘İNŞALLAH DAVAYI GERİ ÇEKMEZLER’

Sarı-Lacivertliler bu dosyalarla mahkemeye karşı hem söyledikleri sözlerin altyapısının olduğunu anlatıp savunma yapacak, hem de Galatasaray hakkında bu dosyalardaki yeni delil ve şahitlerle suç duyurusunda bulunacak. Tüm bunlar sebebiyle Sarı-Lacivertli yöneticiler dava hakkında, “İnşallah Galatasaray bu davayı geri çekmez ve tüm gerçekler su yüzüne çıkar” şeklinde yorumlar yapıyorlar.

İŞTE DOSYADAKİ O İDDİALAR

-1986-1987 sezonunda Malatya’ya giden arabalar.

-1992-1993 sezonunda Galatasaray’ın Ankaragücü’nü 8-0 yendiği maçta kaleci Zalad’ın şike yaptığı iddiaları.

-3 Temmuz operasyonunun yapıldığı dönemde Galatasaray ile Trabzonspor arasında ligin ikinci yarısında oynanan maçta Galatasaraylı bazı profesyonellerin teşvik primi pazarlığı yaptığını iddia eden bir dosya.

TRABZON'A SORUŞTURMA

Yeniden yargılama kararının çıkmasının ardından savunma durumundan adeta taarruza geçen Fenerbahçe, Trabzonspor ile ilgili UEFA’ya kalın bir dosya verdi. Dosyada Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın, “Trabzonspor bize teşvik primi teklif etti” itiraflarının yanı sıra fezleke ve iddianamede Bordo-Mavili kulüple ile ilgili bölümleri içeren belgeler yer aldı. Sarı- Lacivertliler gelişmeyi FBTV ve resmi internet sitesinden duyururken, yapılan açıklamada “UEFA, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün şikayeti üzerine, Trabzonspor Kulübü hakkında disiplin soruşturması başlattı.

17 Temmuz’da UEFA Disiplin Kurulu bu dosyayı da görüşecek. UEFA, Trabzonspor Kulübü’ne tebligat göndererek savunma istedi” ifadeleri yer aldı. Öte yandan Fenerbahçe Yönetimi, şike davasında Trabzonspor’un adının geçtiği bölümleri de şikayet dosyasına koydu. Bunun sebebi ise UEFA’nın CAS’a yaptığı savunmada; verilen cezaların, Türkiye’deki mahkeme kararlarıyla alakası olmadığını ve eldeki fezlekelere dayanarak verildiğini ifade etmesi... Bu şekilde UEFA ya Sarı-Lacivertliler hakkında karar verdiği argümanların hukuksuz olduğunu kabul edecek ya da tıpkı Fenerbahçe, Beşiktaş, Eskişehirspor ve Sivasspor’a ceza verdiği gibi Trabzonspor’a da ceza verecek.

TFF DE KONUNUN MUHATABI

UEFA bununla da yetinmeyecek. TFF’den o dönem Trabzon’u Şampiyonlar Ligi’ne gönderdiği için savunma alacak olan UEFA yetkililerinin, ayrıca Bordo-Mavililer’e yalan beyandan dolayı da inceleme yapacağı öğrenildi. 2010-11 sezonunda yaşananların acısını çıkarmak isteyen F.Bahçe bu şekilde hem Trabzon, hem TFF hem de dolaylı yoldan UEFA’yı köşeye sıkıştırmış oldu.

HABERTÜRK

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe'den Flaş Hamle / Galatasaray İçin Şike Dosyası Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • pesko: 17 temmuz yaklaştı son çırpınışlarınızı yapın turkıyenın yüz karaları 17 4 Yanıtla
  • Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Terzi sakatlandı
    21:08 Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Terzi sakatlandı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçında Emrecan Terzi'nin sakatlanmasıyla zor anlar yaşadı. Terzi, eşinin doğum yapması nedeniyle izin alarak kadroya dahil oldu ve maça ilk 11'de başladı. Ancak karşılaşmanın 42. dakikasında sakatlandı ve yerini Tayyip Talha Sanuç'a bıraktı.


Advertisement