Fenerbahçe, Fernandao'yu Resmen Açıkladı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Fernandao'yu Resmen Açıkladı

Fenerbahçe, Fernandao\'yu Resmen Açıkladı

Fenerbahçe, Bursaspor'dan renklerine bağladığı Brezilyalı golcü Fernandao ile 4 yıllık anlaşma sağladığını açıkladı.

25.06.2015 13:04  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü, bir transfer bombası daha patlattı! Sarı-Lacivertliler, bonservisi Atletico Paranaense'de bulunan ve geride kalan sezonu Bursaspor'da tamamlayan Süper Lig'in gol kralı Jose Fernandao ile 4 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İŞTE KULÜPTEN YAPILAN AÇIKLAMA

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Kulübümüz, geçtiğimiz yıl Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen Atletico Paranaense'li oyuncu José Fernando Viana de Santana ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 1987 doğumlu Brezilyalı forvet oyuncusu, yeni sezonda sarı lacivertli formanın başarısı için ter dökecek. José Fernando Viana de Santana'ya Fenerbahçe Ailesi'ne hoş geldin diyor, "Çubuklu" ile birlikte nice başarılar, zaferler ve şampiyonluklar dolu yıllar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jose Fernandao sağlık kontrolünden geçti. Öncelikle kan değerlerine bakılan oyuncu, ardından solunum ve efor testinden geçti. Daha sonra da göz, kulak burun, boğaz ve genel cerrahi muayenelerinden geçen Fernandao'nun sağlık kontrolleri bu şekilde tamamlandı.

FERNANDAO KİMDİR ?

27 Mart 1987 Rio de Janeiro doğumlu olan Jose Fernando Viana de Santana futbola ülkesi Brezilya'nın America Football Club takımının altyapısında başladı. Kısaca Fernandao olarak bilinen başarılı forvet 2008 yılında Tombense'ye trasfer oldu. 2008-2012 yılları arasında sırasıyla Flamengo, Volta Redonda, Macae, Paysandu, Democrata, Guarani ve Palmeiras'ta kiralık olarak oynayan Fernandao 2012 yılında Atletico Paranaense ile sözleşme imzaladı. Atletıco Paranaense'de 11 maçta 3 gol atan 28 yaşındaki yıldız 2013 yılında performansıyla bir çok kulübün dikkatini çekeceği Bahia'ya kiralandı. Bahia'da 38 maçta 18 kez fileleri havalandıran sambacı ligde attığı 13 golle Brezilya Serie A'nın en golcü isimleri arasında yer aldı.

SÜPER LİG'DE GOL KRALI OLDU

2013-2014 sezonunun devre arasında Bursaspor'a kiralık olarak gelen Fernandao hava hakimiyeti, güçlü fiziği ve bitirici özelliğiyle kısa sürede Spor Toto Süper Lig'in en başarılı forvetlerinden biri oldu. ilk lig maçına 25 ocak 2014'te Eskişehirspor karşısında çıkan Brezilyalı forvet 2 gol atarak Türkiye'deki kariyerine müthiş bir başlangıç yaptı. Yarım sezonda Süper Lig'de 16 maçta forma giyen Fernandao 10 gol - 1 asistle oynadı. Sambacı Bursaspor'un yarı finalde veda ettiği Ziraat Türkiye kupası'nda ise 7 maçta 2 gol kaydederken 3 de asist yaptı. 2014-2015 sezonunda başarılı grafiğini sürdüren Fernandao Süper Lig'de 32 maçta 22 kez ağları havalandırarak gol kralı oldu. Ligde 7 de asist yapan Brezilyalı futbolcu 12. ve 19. haftalar arası aynı sezonda üst üste 8 hafta gol atan tek yabancı futbolcu olarak tarihe geçti.

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Fernandao'yu Resmen Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • solcu: bizim gs dan adam gibi transfer haberı yok çıldırcam 16 2 Yanıtla
  • Menejer: Türkiye liginde iş yapar avrupa seviyesinde golcü değil 13 3 Yanıtla
  • Cevizkentli: Bir ara daneil guiza vardı. O da ispanya kralıydı. 6 5 Yanıtla
  • Cevizkentli: Bir ara daneil guiza vardı. O da ispanya kralıydı 7 2 Yanıtla
  • ysf dmrtş: avrupada da iş yapar rahat olun önemli olan onu besleyecek adamların olması solda stoch sağda nani arkasında diego al sana besleyiciler. 5 4 Yanıtla
  • Fenerli: 1 sezon iyi oynadı diye oyuncumu alınır sizin iş bilmezliğiniz sizin acemiliğiniz yüzünden son 3 sezondur takım tutmuyorum maç izlemiyorum. 2 6 Yanıtla
  • Menejer: 28 yaşında türkiyede ünlü olmuş türkiye şartları için iyi avrupa için yedek külübesi oyuncusu 8 0 Yanıtla
  • yavz: ali koç yeni başkan olacağı için bu transferlerin arkasındaki isim ali koç aslında , işçisine 100 tl zammı çok gören koç milyar dolarlık transferler yapıyor 6 2 Yanıtla
  • adem: bir gs li olarak utandim 3 5 Yanıtla
  • eakay: buyuk takım futbolcusu değil 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement