Fenerbahçe Kulübü'nden Açıklama Açıklaması - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Kulübü'nden Açıklama Açıklaması

Fenerbahçe Kulübü\'nden Açıklama Açıklaması

"Amaç, Aziz Yıldırım'ı en hassas olduğu küfür ve aile konularında provoke ederek topluma uzlaşmasız ve hoşgörüsüz bir lider olarak sunmak ve 3 Temmuz'da yapamadıkları menfaatlerine uygun Aziz Yıldırım'sız bir spor alanı yaratma çabalarının devamıdır" "Galatasaray yetkilileri sırf Aziz Yıldırım'ı zor.

14.04.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü'nün, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi finalinde yaşanan olaylarla ilgili medyada yer alan değerlendirmeler üzerine yaptığı açıklamasında, "Gelinen noktada amaçlanan şey hep aynıdır. Amaç, Aziz Yıldırım'ı en hassas olduğu küfür ve aile konularında provoke ederek topluma uzlaşmasız ve hoşgörüsüz  bir lider olarak sunmak ve 3 Temmuz'da yapamadıkları, menfaatlerine uygun, Aziz Yıldırım'sız bir spor alanı yaratma çabalarının devamıdır" denildi.

Ekaterinburg'daki DIVS Spor Salonu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank'ı karşı karşıya getiren finalde yaşananlarla ilgili kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada,  sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri ve delegasyonun "Galatasaray tribünlerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve ailesi hakkında yapılan küfürlü tezahüratları görmezden geldiği, tezahüratların maçın ikinci çeyreğine kadar sürmesine engel olmayarak kerhen de olsa buna katkı sağladıkları" ileri sürüldü.

Aziz Yıldırım ve yöneticilerin, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan'a yönelik Fenerbahçe tribünlerinde başlayan tepkilere müdahale ettiği ve protestoları bitirdiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Lütfi Arıboğan'ın salona giriş yapmasıyla taraftarlarımızın bulunduğu tribünlerden tepki ve tezahüratlar yükselmeye başlamış, başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuzun kararlı, anında müdahalesiyle protestolar bitirilmiş, başkanımız bizzat ayağa kalkarak tepkiyi sonlandırmış ve müsabaka sonuna kadar bu tezahüratlar bir kez daha tekrar edilmemiştir. Bu olayı müteakiben Galatasaray tribünlerinden başkanımız Aziz Yıldırım ve ailesi hakkında ağza alınmayacak nitelikteki toplu tezahüratlar başlamış ancak maalesef Galatasaray yönetimi ve delegasyonu, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetiminin yaptığının aksine olayları görmezden gelerek bu sistemli ve topluca yapılan küfürlü tezahüratların müsabakanın ikinci çeyreğine dek sürmesine engel olmayarak bu çirkinliklere müsaade etmiş, kerhen de olsa buna katkı sağlamışlardır. Dolayısıyla gerek yabancı emniyet birimlerinin olayı anlayamaması ve gerekse Galatasaray yönetiminin aciz ya da maksatlı tutumu sonucu, olayları engelleme ve sonlandırma görevi Fenerbahçe delegasyonunun üzerine bırakılmıştır. Kaldı ki en azından parkede mücadele eden takımların bayan sporculardan oluşmasından utanılması gerekliliği hatırlatılarak; yapılan uyarılara ilişkin fotoğraflar kamuoyuna servis edilerek Fenerbahçe delegasyonu zan altında bırakılmaya çalışılmıştır."

Yıldırım'ın Galatasaray soyunma odasını bastığı iddiaları

Başkan Yıldırım'ın, Galatasaray protokol sorumlusu Cengiz Bakırcı ile Galatasaraylı yöneticiler ve delegasyonun küfürlü tezahüratlara neden müdahale etmediği yolunda, soyunma odalarıyla ilgisi olmayan bir yerde yaptığı dostane sohbet ve uyarıların, "Aziz Yıldırım'ın Galatasaray soyunma odasını bastığı" şeklinde kamuoyuna lanse edildiği savunulan açıklamaya şöyle devam edildi:

"Devre arasında başkanımızın, eski TFF, şimdiki Galatasaray protokol sorumlusu Cengiz Bakırcı ile Galatasaray yönetimi ve delegasyonunun bu duruma neden müdahale etmediği yolunda, kendi soyunma odaları ile ilgisi olmayan bir yerde yaptığı dostane sohbet ve uyarılar, 'başkanımızın Galatasaray soyunma odasını bastığı' şeklinde kamuoyuna lanse edilmiş ve yine maalesef Galatasaray yetkilileri sırf Aziz Yıldırım'ı zor durumda bırakmak adına kendi soyunma odalarının Aziz Yıldırım tarafından basıldığı haberlerini yalanlamayarak sineye çekmişlerdir. Gelinen noktada; amaçlanan şey hep aynıdır. Amaç, Aziz Yıldırım'ı en hassas olduğu küfür ve aile konularında provoke ederek topluma uzlaşmasız ve hoşgörüsüz  bir lider  olarak sunmak ve 3 Temmuz'da yapamadıkları, menfaatlerine uygun, Aziz Yıldırım'sız bir spor alanı yaratma çabalarının devamıdır.

Sonuç olarak, kulüplerimizin küfür ve çirkin tezahürat konusunda maksatlı, yetersizliklerinin sonucu olarak gerekli önlemleri almadığını veya bu eylemleri engelleyebilecek nitelikte yönetici ve profesyonelleri bünyelerinde barındırmadıklarını görmekle birlikte, bundan sonra bu şekilde eylemlerin varlığı halinde, kendi taraftarımızı dahi karşımıza alarak yürüttüğümüz mücadeleyi sonlandıracak, bu görev ve sorumluluğu tamamen devletin resmi kurumlarına terk edeceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Kulübü'nden Açıklama Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement