Fenerbahçe Liderlik Fırsatını Değerlendiremedi - Son Dakika
Yerel

Fenerbahçe Liderlik Fırsatını Değerlendiremedi

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, liderlik şansını değerlendiremedi.

23.02.2015 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, liderlik şansını değerlendiremedi.

Sarı-lacivertliler, haftaya lider giren Beşiktaş'ın Eskişehirspor deplasmanında 1-0 yenilmesinin ardından liderlik için çıktığı Akhisar Belediyespor maçında şok bir yenilgi aldı.

Fenerbahçe 46 puanla 3. sıraya düşerken, 21. hafta sonunda liderlik koltuğuna 48 puanla Galatasaray oturdu.

Bu sezon 14 hafta sonra yenildi

Fenerbahçe'nin, Akhisar Belediyespor karşısında bu sezonki 14 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi.

Ligde en son 6. haftada Galatasaray'a 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, bu maçtan sonra oynadığı 14 lig maçında 11 galibiyet, 3 beraberlik elde etmişti.

Sarı lacivertliler, Mert Günok'un kaleyi koruduğu Kadıköy'deki lig maçlarında ilk kez yenilgi yüzü gördü.

Caner Erkin cezalı

Akhisar Belediyespor maçında sarı kart gören Caner Erkin, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Sarı-lacivertli oyuncu, takımının 22. haftada deplasmanda Torku Konyaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Caner Erkin, bu sezon ikinci kez sarı kart cezalısı oldu.

Akhisar Belediyespor'a bu sezon ikinci kez yenildi

Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'a bu sezon ikinci kez yenildi.

Sarı-lacivertliler, ligin ilk yarısında rakibine deplasmanda da 2-0 mağlup olmuştu.

Deplasmanda 7 maç sonra kazandı

Akhisar Belediyespor, ligde deplasmanda 7 maç sonra kazandı.

Deplasmanda oynadığı ilk iki maçı kazandıktan sonra dış sahada üst üste 7 maç kaybeden Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe karşısında 2-1 kazanarak, dış sahada önemli 3 puan kazandı.

Roberto Carlos'un ilk galibiyeti

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos, teknik direktörlük kariyerinde İstanbul'da üç büyüklere karşı ilk galibiyetini aldı.

Sivasspor'un başında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı çıktığı 9 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Roberto Carlos, İstanbul'daki maçlarda 1 beraberlik, 5 yenilgi elde etmişti. Carlos, bu sezonun ilk devresinde Sivasspor ile Galatasaray'a 2-1, Beşiktaş'a 3-2, Fenerbahçe'ye ise 4-1 mağlup olmuştu.

Carlos gibi Akhisar Belediyespor da "üç büyükler"e karşı dış sahada ilk kez galip geldi. Süper Lig'de 3. sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, şimdiye kadar Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'la İstanbul'da oynadığı 8 müsabakada sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.

Emre Belözoğlu sakatlık geçirdi

Karşılaşmada sakatlık geçiren Emre Belözoğlu, ilk yarının 43. dakikasında maç oynanırken yedek kulübesine giderek tedavi oldu.

Daha sonra yeniden sahaya çıkan Emre, ikinci yarıda 67. dakikada yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.

Meireles ikinci golünü attı

Fenerbahçe'de karşılaşmanın ilk yarısında takımına beraberliği getiren golü atan Meireles, bu sezon ligde ikinci kez gol sevinci yaşadı.

Portekizli futbolcu, ligde bu sezon ilk golünü Balıkesirspor'u deplasmanda 1-0 yendikleri maçta kaydetmişti.

Sow'un şutu direkten döndü

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin bir şutu direkten döndü.

Karşılaşmanın 62. dakikasında altı pasta topla buluşan Sow'un yakın mesafeden vuruşunda, üst direkten kale önüne dönen top daha sonra auta çıktı.

Custodio'nun faulüne tepki

Custodio'nun Mehmet Topal'a yaptığı faul sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve sarı-lacivertli futbolcular, maçın hakemi Özgür Yankaya'ya hem avantaja bırakmadığı hem de Akhisar Belediyesporlu oyuncuya ikinci sarı kartı göstermediği için tepki gösterdi.

Karşılaşmanın 49. dakikasında sarı kart gören Custodio'nun daha sonra Fenerbahçe hücumunda Mehmet Topal'ın yüzüne yaptığı faul sonrası, sarı-lacivertli teknik heyet ve futbolcular, bir süre hakeme itiraz etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fenerbahçe Liderlik Fırsatını Değerlendiremedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement