Fenerbahçe, Liderlik İçin Sahaya Çıkacak - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Liderlik İçin Sahaya Çıkacak

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Galatasaray’ın Trabzon’da puan kaybetmesinin ardından bugün kendi evinde Bursaspor’u yenerek tekrar liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

20.04.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Galatasaray'ın Trabzon'da puan kaybetmesinin ardından bugün kendi evinde Bursaspor'u yenerek tekrar liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında kendi evinde Bursaspor ile karşılaşacak. Dün akşam liderlik yarışında ezeli rakibi Galatasaray'ın Trabzon'da puan kaybetmesinin ardından sarı-lacivertliler, bugün akşam kendi evinde Bursaspor'u yenerek ligin 19. haftasında kaybettiği liderlik koltuğuna tekrar oturmak istiyor.

Fenerbahçe'de Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Kadlec kart sınırında bulunuyorlar. Bu futbolcular Bursaspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri durumunda ise, haftaya oynayacakları Eskişehirspor maçında forma giyemeyecekler. Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Meireles ile Bursaspor'dan Civelli karşılaşmada forma giyemeyecekler.

LİGDE 92. RANDEVU

Fenerbahçe ile Bursaspor, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak bu maçla birlikte Süper Lig'de 92. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 91 maçtan 46'sını Fenerbahçe kazanırken, 13'ünü Bursaspor kazandı. 32 maç ise berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertli takım 144 gol atarken, Bursaspor 73 golle karşılık verdi. Son 9 maçtan 5'ini Fenerbahçe kazanırken, 4'ü berabere sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maç 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında tarihinde en farklı skorlu galibiyetini, 2002-2003 sezonunda cezası nedeniyle Ankara'da yaptığı maçta 7-1'lik skorla aldı. Yeşil-beyazlıların ise en farklı galibiyetleri, 1970-1971, 1990-1991 ve 2007-2008 sezonunda aldığı 2-0'lık galibiyetler oldu.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

İki rakip İstanbul'da ligde 43. kez birbirleri ile karşılaşırken, bu maçlardan Fenerbahçe 28 kez galibiyetle ayrıldı. Bursaspor ise 4 galibiyet elde edebildi. Söz konusu maçlarda 11 kez ise eşitlik bozulmadı. Sarı-lacivertliler, İstanbul'da oynanan maçlarda 86 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 33 gol gördü. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı sarı-lacivertli ekip 3-0 kazanmıştı.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'nin, karşılaşmaya "Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Emre, Mehmet Topal, Alper, Kuyt, Webo ve Sow" ilk 11'i ile çıkması bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Liderlik İçin Sahaya Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement