Fenerbahçe'nin Rakiplerini Tanıyalım - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin Rakiplerini Tanıyalım

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Lig’i A Grubunda Hollanda temsilcisi Ajax, İskoçya temsilcisi Celtic, ve Norveç temsilcisi Molde ile eşleşti.

28.08.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Lig'i A Grubunda Hollanda temsilcisi Ajax, İskoçya temsilcisi Celtic, ve Norveç temsilcisi Molde ile eşleşti.

Fransa'nın Monaco şehrindeki Grimaldi Forum'da yapılan UEFA Avrupa Ligi grup kurra çekiminde Fenerbahçe A Grubunda rakipleri Hollanda temsilcisi Ajax, İskoçya temsilcisi Celtic, ve Norveç temsilcisi Molde ile A Grubu'nda mücadele edecek. Sarı-lacivertli takımın A Grubu'nda mücadele edeceği bu 3 ekibi tanıyalım...

AJAX

Hollanda'nın Amsterdam şehrinde 1900 yılında kurulan bir kulüp. Maçlarını 52 bin 328 kişilik Amsterdam Arena'da oynayan Amsterdam ekibinin teknik direktörlüğünü, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Frank de Boer yapıyor. Ajax, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Rapid Wien'e elenerek UEFA Avrupa Ligi Play Off Turu'nda Jablonec'le eşleşti. Amsterdam ekibi, rakibini 1-0 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek adını gruplara yazdırdı. Şu anda Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder de daha önce Ajax'ta forma giymişti.

Hollanda temsilcisi Ajax'ın Hollanda Ligi'nde 33 Şampiyonluğu, Hollanda Kupasında 18 Şampiyonluğu, Hollanda Süper Kupasında 8 Şampiyonluğu, Şampiyonlar Liginde 4 Şampiyonluğu, Kıtalararası Kupasında 2 Şampiyonluğu, UEFA Avrupa Liginde 1 Şampiyonluğu, Kupa Galipleri Kupasında 1 Şampiyonluğu, UEFA Süper Kupasında 3 Şampiyonluk ve Intertoto Kupasında ise 1 Şampiyonluğu bulunuyor.

CELTIC

Celtic, İskoçya'nın önde gelen iki futbol takımından birisi. Maçlarını 60,830 kişilik Celtic Park stadında oynuyor. Glasgow şehrinin takımı olan Celtic ile şehrin doğusundaki Rangers arasında ezeli bir rekabet bulunmaktadır. Celtic FC, Britanya'ya Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı getiren ilk takım olarak da tarihe geçmiştir. Ayrıca Celtic, Britanya'da Manchester United'dan sonra en fazla tribün potansiyeline sahip futbol takımı. Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan itibaren dahil olan Celtic, önce İzlanda ekibi Stjarnan'ı sonra da Azerbaycan temsilcisi Karabağ'ı eledi. İskoçya temsilcisi, Play-Off turunda sürpriz bir şekilde İsveç ekibi Malmö'ye elenerek, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı. Ronny Deila'nın çalıştırdığı kadroda, Türk oyuncu Nadir Çiftçi de bulunmaktadır.

Celtic, İskoçya Premier Ligi'nde 46 şampiyonluk, İskoçya Kupası'nda 36 şampiyonluk, İskoçya Lig Kupası'nda 15 şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde ise 1 şampiyonluk yaşamıştır.

MOLDE

Norveç'in Molde şehrinde 1911 yılında kurulmuş bir takım. İlk kurulduğunda adı International olan kulüp daha sonra Molde adını aldı. 2011 yılında Norveç Ligi Tippeligaen'de ilk kez şampiyon oldu.

Molde, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden iki Norveç kulübünden biridir. Maçlarını 11 bin 800 kişilik Aker Stadyumu'nda oynayan Norveç temsilcisinin teknik direktörlüğünü Erling Moe yapıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. öne eleme turundan başlayan Molde, Ermenistan ekibi Pyunik'i eledikten sonra, Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb'e elendi. Norveç ekibi, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda ise Standart Liege'i eleyerek gruplara kalmış ve dikkat çekmiştir.

Molde, Norveç Premier Ligi'nde 3 şampiyonluk, Norveç Kupası'nda ise 4 şampiyonluk yaşamıştır. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin Rakiplerini Tanıyalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement