Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Rakibi Shakhtar Donetsk - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Rakibi Shakhtar Donetsk

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turundaki rakibi Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk oldu.

17.07.2015 11:00  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig 2014-15 sezonunu 2. sırada bitiren Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Mircea Lucescu'nun Shakhtar Donetsk oldu.

Fenerbahçe, Ukrayna ekibiyle ilk maçı 28-29 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Eşleşmenin rövanşı ise 4-5 Ağustos tarihlerinde Ukrayna'da yapılacak.

Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Shakhtar Donetsk'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

SHAKHTAR DONETSK'İ TANIYALIM

Shakhtar Donetsk'te Ukrayna'daki iç savaşı sebebi ile yıldızları bir bir takımdan ayrıldı. Douglas Costa, Bayern Münih'e; Luiz Adriano, Milan'a ve Fernando ise Sampdoria'ya transfer olurken, Ukrayna temsilcisi henüz hiç kimseyi transfer etmedi. Takımın başında tanıdık bir isim olan Lucescu'nun olması, Turuncu-Siyahlılar için belki de tek tesellileri oldu. Kadrolarında halen Avrupa Futbolunun önemli isimlerinden Wellington Nem, Bernard, Fred ve Srna gibi yıldızlar var.

TAKIMI LUCESCU ÇALIŞTIRIYOR

Shakhtar Donetsk, Ukrayna'da 1936 yılında kurulan futbol kulübü. Maçlarını Donetsk'teki 53.000 Kişilik Donbass-Arena'da oynayan takımın renkleri turuncu-siyahtır ve takımı Mircea Lucescu çalıştırıyor.

20 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan UEFA Kupası final maçında Werder Bremen'i 2-1 yenerek tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nı müzesine götürdü.

FENERBAHÇE: TARAFTARLARIMIZLA BU ELEMEYİ GEÇERİZ

Fenerbahçe'nin Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Shakhtar Donetsk kurasını değerlendirdi. Zor bir kura çektiklerini belirten Uslu, Shakhtar Donetsk'i geçmek için taraftarlarına da büyük iş düştüğünü belirtti:

"Fenerbahçe yaklaşık 3 sene yasaklandığı için puan sıralamasına göre olacabilecek takımlardan biri geldi. Bizim birinci listede olmamız gerekiyordu. Bu sene yaptığımız transfer atakları var. Shakhtar Donetsk saygı duyulacak bir takım. Onların da bazı dezavantajları var. Biz taraftarlarımızla bu elemeyi geçeceğimizi düşünüyoruz. Zaten bunu geçersek bir sonrakinde çok zor ekipler var. Şampiyonlar Ligi'ne katılacaksak bu takımları geçmemiz gerek. Fenerbahçelilere çok büyük bir iş düşüyor. Böyle bir elemeyi onların desteğiyle kazanabiliriz."

SHAKHTAR DONETSK: KARŞILAŞMALAR ZOR OLACAK

Shakhtar Donetsk Sportif Direktörü Sergei Palkin, Fenerbahçe ile eşleşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Sergei Palkin, Devler Ligi'nde Fenerbahçe ile eşleşmenin kendileri için zor olacağını söyledi.

Sarı-lacivertli takımın yaptığı yıldız transferleri takip ettiklerini belirten Plakin, "Yaptığınız yatırımları takip ediyoruz, çok önemli isimleri kadronuza kattınız. Ancak tecrübe Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli. Bu kulvarda tecrübeli olduğumuzu düşünüyoruz. Oturmuş bir kadromuz var" diye konuştu.

EŞLEŞMELER ŞU ŞEKİLDE:

Panathinaikos - Club Brugge
Young Boys - Monaco
CSKA Moskova - Sparta Prag
Rapid Wien - Ajax
Fenerbahçe - Shakhtar Donetsk

Fenerbahçe\'nin Şampiyonlar Ligi\'ndeki Rakibi Shakhtar Donetsk

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Rakibi Shakhtar Donetsk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • doğrucu: şikebahcenin şampiyonlar ligi macerası erken bitti geçmiş olsun. 30 17 Yanıtla
  • Murat : Yorumlarda fener elenirse gs para kalacakmış . :)) biz her yıl dansöz Cimbom'un göğsüne Kadıköy'de para sıkıştırıyoruz . Hala kazanamadığınız paranın hesabını tapıyorsunuz . Utanın Yahudi takımını tutuyorsunuz . İsrail uşağıdır Türkiye'de Galatasaray . Ve gs tutan da vatan hainidir ( Müslüman adam tutmaz gs ) 14 19 Yanıtla
  • marcooc: geçen sene herkez gs nin nasıl şampiyon olduğunu gördü.sadece 13 kırmızı melo görmemiş.rakiplerin gs ye karşı 9 penaltısı verilmemiş.cl de ise hakem adil olunca 4 ük olmuşlar.evet şaka değil hermaç 4 yiyip kırılması zor bir rekora imza atmışlar 12 13 Yanıtla
  • ESTER ABİM: elendi fenerbahçe geçmiş olsun şimdiden. 13 10 Yanıtla
  • Gs: FENEV ŞAMPIYONLAR LIGININ AMATÖR TAKIMIDIR ELENECEK BÜYÜK IHTIMAL PARALAR GALATASARAYA KALACAK 15 8 Yanıtla
  • Ahmet: Fener kesin elendi. :-) 11 11 Yanıtla
  • Cimboma geçiren: Kim gelirse gelsin Fenerbahçe şampiyonlar ligi Kupasını alacak . Bu Yazımı kopya edin unutmayın 8 13 Yanıtla
  • zzzzz: Ahhh azizim ahhh yiyecen daha ilk turda samari 14 6 Yanıtla
  • kafkaslı: Bir gs larak fb başarılar diliyorum türkün türkten başka dostu yoktur 15 4 Yanıtla
  • yavz: ya o değilde ezik takımlar hep ön eleme turu oynuyo , birinci sınıf takımlar öylemi onlar direk katılıyo iligine 10 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement