Fenerbahçe, Şampiyonluk Yarışında Kayıp İstemiyor - Son Dakika
Yerel

Fenerbahçe, Şampiyonluk Yarışında Kayıp İstemiyor

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında puan kaybı yaşamak istemeyen Fenerbahçe, yarın Kadıköy'de Akhisar Belediyespor'u konuk edecek.

22.02.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında puan kaybı yaşamak istemeyen Fenerbahçe, yarın Kadıköy'de Akhisar Belediyespor'u konuk edecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Özgür Yankaya yönetecek.

Süper Lig'in 21. haftasına 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle 46 puanla 2. sırada giren sarı-lacivertliler, taraftarının önünde Manisa temsilcisini mağlup edip, 14 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmeyi amaçlıyor.

Geçen hafta deplasmanda Gaziantepspor karşısında 5-0'lık farklı galibiyet alan sarı-lacivertliler, son 14 haftada 11 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Bu sürede sadece Bursaspor, Eskişehirspor ve Trabzonspor'a puan kaybeden sarı-lacivertliler, ligdeki aldığı iki yenilgiden birini yarın mücadele edeceği Akhisar Belediyespor karşısında yaşadı.

Ligin ilk yarısında rakibine 2-0 kaybeden sarı-lacivertliler, en son yenilgisini ise derbi maçta deplasmanda Galatasaray karşısında 6. haftada 2-1'lik skorla aldı.

Bu sezon sahasında maç kaybetmeyen tek takım olan Fenerbahçe, iç sahada oynadığı 10 maçta 8 galibiyet alırken, Trabzonspor ve Eskişehirspor'la berabere kaldı.

Teknik direktör Roberto Carlos yönetimindeki Manisa temsilcisi ise 13 maçlık galibiyet hasretini geçen hafta sahasında Kayseri Erciyesspor'u tek golle geçerek dindirdi. Deplasmanda oynadığı ilk iki maçı kazandıktan sonra dış sahada üst üste 7 maç kaybeden Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe karşısında bu özlemine son vermek isteyecek. Sarı-lacivertlilerin eski oyuncusu Roberto Carlos ligin ilk bölümünde çalıştığı Sivasspor'la bu sezon Kadıköy deplasmanına gelmiş ve takımı 4-1 kaybetmişti.

4 eksik, 1 belirsiz

Fenerbahçe'de Akhisar Belediyespor maçı öncesi sakat ve cezalı oyunculardan dolayı 4 eksik bulunuyor.

Sarı-lacivertlilerin dün yaptığı antrenmanda sakatlanan ve sağ bacak üst adalesinde 2. derecede yırtık tespit edilen Alper Potuk, yarın forma giyemeyecek. Alper'in dışında sakatlıkları devam eden Bekir İrtegün ve Hasan Ali Kaldırım ile cezası Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından onanan Volkan Demirel, Akhisar Belediyespor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe'de hafta içi antrenmanında sakatlanan ve sol bacağının alt kısmında yumuşak  dokularda ezilme ve esneme tespit edilen Gökhan Gönül'ün durumu ise maç saatinde belli olacak.

4 oyuncu ceza sınırında

Fenerbahçe'de Akhisar Belediyespor maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde üçer sarı kartları bulunan Caner Erkin, Kuyt, Meireles ve Kadlec, yarınki maçta sarı kart görürse cezalı duruma düşecek.

Öte yandan sakatlığı nedeniyle yarın oynayamayacak Hasan Ali Kaldırım'ın da 3 sarı kartı var.

Muhtemel 11

Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor karşısında sahaya çıkması olası 11'i şöyle:

Mert Günok, Gökhan Gönül (Mehmet Topuz), Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Meireles), Sow, Emenike.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fenerbahçe, Şampiyonluk Yarışında Kayıp İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement