Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk Maçı İçin UEFA'ya İtiraz Etti - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk Maçı İçin UEFA'ya İtiraz Etti

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk Maçı İçin UEFA\'ya İtiraz Etti

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk'in doping testindeki ilk numunesi pozitif çıkan Fred'i oynatması nedeniyle UEFA'ya itirazda bulundu.

29.07.2015 08:17  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü, 0-0 berabere biten Shakhtar Donetsk maçı sonrası Copa America'da doping numesi pozitif çıkan Fred için UEFA'ya başvurada bulundu.

DOPİNG NUMUNELERİ POZİTİF ÇIKTI

Brezilya medyasında dün gece yer alan haberlerde; Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Gün içerisinde bu haberler doğrulandı ve Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.

SHAKHTAR FRED'I OYNATTI

Ancak Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu Kadıköy'de büyük bir sürpriz yaparak, Fred'i ilk 11'de sahaya sürdü. Sarı lacivertli kulüp de bunun üzerine maçın devre arasında UEFA'ya dilekçe vererek itirazda bulundu. Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin, Shakhtar Donetsk yöneticilerinin, dopingli olduğunu bilmelerine rağmen Fred'i oynattığını ifade etti.

CEZA KAPIDA

Bu arada Brezilyalı futbolcunun ikinci numunesinin henüz açılmadığı, bunun da pozitif çıkması halinde 1 yıla varan cezalar alabileceği belirtildi.


Fenerbahçe maçına ilk 11'de başlayan Fred, 90. dakikada yerini Malyshev'e bıraktı.

LUCESCU: BİZE 'OYNATMAYIN' DEDİLER

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise Fred'i oynatması ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Fred için bize tavsiyede bulunmuşlardı, onun oynamamasını tavsiye ettiler. Gayri resmi bir tavsiyeydi bu. Ben bu oyuncu ile bir görüşme yapmıştım. Doktorun sorumlu tutulması gerekiyor bu durumdan. Resmi bir rapor mevcut. Sağlık raporundan bahsediyorum. Bir maçta 13 kilometre koşan bir oyuncunun ilaca ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Umarım 2. testi de geçecektir."

Son Dakika Spor Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk Maçı İçin UEFA'ya İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • sercaann: Korku salmış feneri belli :)) sakterri gördük cok da iyi takim degildi ozellikle defanslari berbatti bence ileride 2.3 oyuncu haric defans hatlari zayifti . Ey fenevv bu halde yenemediysen sana haktir sadece afyon kupasi :))) 13 9 Yanıtla
  • Gs. Maço işte burada: Fb tur atlar 9 6 Yanıtla GS****: FB İP ATLAR BENCE 2 6
  • Laz: Ağlama fener 7 8 Yanıtla
  • HAK: Flaş flaş flaş fred oynadı diye fenerbahçe berabere kaldı... bu haksızlık karşısında konuşan aziz yıldırım fredi hesaba katmamıştık ve oyuncularımızın konsantrasyonunu bozdu dedi. 5 6 Yanıtla
  • DURSUN DURMASIN: FB NE ZAMAN OYNAYIP KAZANACAK çamurlarrrrrrrrrr...! 4 6 Yanıtla
  • Vatansever: TURLIYEDE ŞIKE KOLAY ... AZIZ BEY AVRUPAYADA EL ATTI :)) 3 7 Yanıtla
  • volkan01: Benim anlamadigim yorum yapanlar gs li ben fenerli olarak gs ile ilgili haberler dikkatimi cekmiyor fransa nin kucuk bir takimindan 4 yemeside ilgimi cekmiyor gerci onlar kardes takimdilar kardeslikleri istanbul un isgaline ve fransiz subaylarin gs lisesinde ağarlanmasina dayanır :) 9 1 Yanıtla
  • dalga: Galatasaray lı olupta adam olmak mümkün değil sizi anlıyorum kaşıyın kendinizi ???? 5 4 Yanıtla
  • nihat: UEFA bildir FIFA ya bildir anayasa mahkemesine git ne biliyim işte ne kadar mahkeme varsa hepsine git itiraz et o neymiş öyle adamlar 13 kişi oynadılar eğer 11e 11oynansaydı kesin bunlara 7 8 atardınız yazık oldu fenere tüh tüh 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement