Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda? - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Fenerbahçe Ülker Euroleague TOP 16'nın son maçında sahasında Anadolu Efes'i konuk ediyor.

09.04.2015 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek.

Ülker Sports Arena'da oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Grupta ilk iki sıradan çeyrek finale çıkmayı garantileyen sarı-lacivertliler, Anadolu Efes'i yener, lider CSKA Moskova da deplasmanda İtalya'nın EA7 Emporio Armani'ye mağlup olursa grubu birinci sırada tamamlayacak.

Anadolu Efes yenerse çeyrek finale kalacak

Grupta dördüncü sırada yer alan Anadolu Efes, yarınki maçı kazanırsa çeyrek finale kalacak. Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe Ülker'e mağlup olursa, aynı puanla beşinci sırada bulunan Laboral Kutxa, deplasmanda Unicaja Malaga'yı yenmesi durumunda İspanyol temsilcisi çeyrek finalist olacak. İki takım arasında grupta ilk yarıda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Ülker, deplasmanda 77-71 kazandı.

Anadolu Efes'in kitap kampanyası

Anadolu Efes'in Türkiye Basketbol Ligi'nin 24. haftasında Banvit ile yaptığı maç öncesi düzenlediği kampanyada toplanan 3 bin 406 kitabın okullara dağıtımına başlandı. Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre kitapların bir bölümü, basketbolcu Cenk Akyol'un da yer aldığı heyet tarafından Çavuşbaşı Ahmet Akça İlköğretim Okulu'na teslim edildi. Basketbolseverler, Anadolu Vakfı'nın desteğiyle Kütüphaneler Haftası'nda düzenlenen organizasyonda, bilet satışının yapılmadığı Banvit maçını bir veya daha fazla kitap getirerek temin ettikleri biletle izleme fırsatı bulmuştu. Kitapların, ihtiyaç sahibi okullara dağıtılacağı bildirildi.

"Umarım iki Türk takımı beraber çeyrek finale çıkar"

Gruptaki son maçta, çeyrek finale çıkmayı daha önce garantileyen bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe Ülker'le 9 Nisan Perşembe günü deplasmanda karşılaşacaklarını aktaran Özerhun, bu müsabakayı kazanarak çeyrek final bileti almak istediklerini kaydetti. Lacivert-beyazlıların genel menajeri Özerhun, Fenerbahçe Ülker maçı için "Kazanarak gruptan çıkmak istiyoruz. Zor bir maç olacak. Kazanmak için gideceğiz. Kaybedersek diğer maç sonucunu beklemek zorunda kalacağız. Öyle bir hesap içinde olmamak için mutlaka kazanmak zorundayız. Umarım Fenerbaçhe Ülker'le oynayacağımız maçın sonunda iki Türk takımı çeyrek finale beraber çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes, sarı-lacivertli takımı yenmesi durumunda, grup dördüncülüğü için çekiştiği İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa'yı geride bırakarak çeyrek finale çıkacak. Lacivert-beyazlılar, maçı kaybetmesi halinde ise aynı gün Laboral Kutxa'nın bir diğer İspanyol ekibi Unicaja Malaga'yla deplasmanda oynayacağı maçta sahadan yenilgiyle ayrılmasını bekleyecek. Anadolu Efes'in kaybetmesi durumunda Laboral Kutxa, rakibini yenerse çeyrek finale yükselecek.

SON MAÇLARI

LABORAL - FENERBAHÇE

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu'ndaki 13. maçında deplasmanda İspanya'nın Laboral Kutxa takımına 93-76 yenildi. Çeyrek finale çıkmayı daha önce garantileyen sarı-lacivertli takım gruptaki 3. yenilgisini yaşadı.

Karşılaşmanın 4. dakikasında 5-4'lük, 6. dakikasında da 10-9'luk üstünlük yakalayan sarı-lacivertli takım, Causeur, Emeterio ve Tillie ile üst üste sayılar bulan ev sahibi takımın 10-0'lık serisine karşılık veremeyince 8. dakika geçilirken 19-10 geriye düştü. Molanın ardından son bölümde toparlanarak farkı kapatmaya çalışan Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 21-14 geride kapattı.

Sarı-lacivertli ekip pota altında Begic'i durduramayınca Laboral Kutxa 12. dakikada skoru 28-16'ya getirerek farkı 12 sayıya taşıdı. Rakibinin temposuna ayak uyduramayan, üst üste top kayıpları yaparak farkı azaltma şansını kullanamayan sarı-lacivertli takım, Emeterio'nun performansıyla ön plana çıktığı bu bölümde 16. dakikada 17 sayılık farka (37-20) engel olamadı. Fenerbahçe'nin 10, Laboral Kutxa'nın 1 top kaybı yaptığı ilk yarıyı İspanyol ekip 42-29 önde tamamladı.

İkinci yarıya savunmada ve hücumda iyi başlayarak 2 dakikalık sürede 8-0'lık seri yapan Fenerbahçe Ülker, 22. dakikada farkı 42-37 ile 5 sayıya düşürdü. Sarı-lacivertli takıma 12-0'lık seriyle karşılık veren ev sahibi ekip, 25. dakikada farkı yeniden 17 sayıya (54-37) getirdi. Kontrolü elinde tutan Laboral Kutxa, son çeyreğe 61-47 önde girdi. Son çeyrekte de etkili oynayan ev sahibi takım mücadeleden 93-76 galip ayrıldı.

EFES - MILANO

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu 13. maçında Anadolu Efes, EA7 Emporio Armani'yi bir ara 15 sayı geriye düşmesine rağmen 86-78 yendi. Bu sonuçla grupta 6. galibiyetini elde eden Anadolu Efes, çeyrek final şansını son haftaya taşıdı. İtalyan temsilcisi ise 9. yenilgisini aldı ve çeyrek final umudunu yitirdi. Karşılaşmaya pota altında Krstic'i kullanarak başlayan Anadolu Efes karşısında EA7 Emporio Armani, Gentille ile bulduğu sayılarla ilk 5 dakikayı 13-4 önde geçti. Gentille'nin yanı sıra Moss ve Hackett'la sayılar üretmeye devam eden İtalyan temsilcisi, hücumda istediğini yapamayan Anadolu Efes karşısında 9. dakika içinde farkı çift hanelere çıkardı: 10-22. İtalyan temsilcisi ilk çeyreği 24-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte savunma sertliğini daha da artıran EA7 Emporio Armani, 14. dakikada farkı 15'e çıkardı: 15-30. Heurtel'in devreye girmesiyle kısa sürede 8-0'lık seri yakalayan Anadolu Efes, 17. dakikada farkı 7'ye indirdi: 27-34. Devrenin sonunda üstünlüğünü koruyan İtalyan temsilcisi, soyunma odasına 42-36 üstün gitti. Üçüncü çeyreğe yine iyi başlayan ekip EA7 Emporio Armani oldu. Konuk ekip 6-0'lık seriyle 23. dakikada farkı tekrar çift hanelere taşıdı: 36-48.

Rakibine çok fazla hücum ribaundu veren Anadolu Efes, buna rağmen Heurtel ve Saric'in basketleriyle 27. dakika içinde farkı 5'e kadar düşürdü: 50-55. Heurtel'in üst üste 3 sayılık basketleriyle lacivert-beyazlılar, 29. dakikada fark 1'e indi: 56-57. Anadolu Efes, sonunu çok iyi oynadığı çeyreği Krstic ve Heurtel'in basketleriyle maçta ilk kez öne geçerek final periyoduna 63-59 önde girdi.

Son periyoda Krstic'in basketleriyle başlayan Anadolu Efes, Saric'in etkili oyunuyla farkı 34. dakikada 13'e kadar çıkardı: 74-61. Son bölümde rakibinin maça ortak olmasına izin vermeyen Anadolu Efes, bir ara 15 sayı geriye düştüğü maçı 86-78 kazandı. Karşılaşmanın en skorer ismi Anadolu Efes'ten 26 sayı kaydeden Heurtel oldu. Krstic 22, Saric 14 sayı atarak çift hanelere ulaştı. Bu üç isim lacivert-beyazlıların kaydettiği 86 sayının 62'sine imza attı. Konuk ekipte ise Gentille ve Brooks'un 17'şer sayısı yenilgiyi engelleyemedi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Ülker - Anadolu Efes Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement