Hidayet Türkoğlu: Fenerbahçe'ye Geleceğim - Son Dakika
Spor

Hidayet Türkoğlu: Fenerbahçe'ye Geleceğim

Hidayet Türkoğlu: Fenerbahçe\'ye Geleceğim

Kariyerini Los Angeles Clippers takımında sürdüren Hidayet Türkoğlu, NBA'de iki sezon daha oynadıktan sonra Fenerbahçe'ye gelmek istediğini söyledi.

26.06.2014 11:10  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hidayet Türkoğlu, kendisine ait basketbol okulunun Çeşme'deki yetenek kampında Al Jazeera'nin sorularını yanıtladı. Röportajımızın daha öne yayınladığımız bölümünde Türkoğlu'nun Türk Milli Takımı hakkındaki görüşlerine yer vermiştik. NBA'de LA Clippers forması giyen yıldız basketbolcu, ikinci bölümde ise geçen sezon aldığı doping cezasını, kariyerini nasıl sürdüreceğini ve Fenerbahçe'ye dönüş planlarını anlattı.

ÖZETLE

-LA Clippers'ta devam etmek istiyorum

-En az iki sezon NBA'de kalmak istiyorum

-Kariyerimi Fenerbahçe'de bitireceğim

-Ivkovic'in gelmesi Türkiye için şans

Fenerbahçe'ye ne zaman geleceksiniz?

Fenerbahçeli olduğumu herkes çok iyi biliyor. Türkiye'ye döndüğümde tek giyeceğim forma Fenerbahçe formasıdır. 14 yıldır NBA'deyim ama elde etmek istediğim birkaç başarı daha var. Özellikle 1000 maç oynama hedefimi tamamlamak istiyorum ve belli bir noktaya gelmişken yarıda bırakıp dönmek istiyorum. NBA'da en az bir iki sene daha fizik olarak oynayabileceğimi düşünüyorum. Fenerbahçe taraftarının önünde sarı lacivertli formayı giymek istiyorum. Ama şu an için tarih olarak net bir şey söyleyemeyeceğim. Bunun için biraz daha beklememiz gerek. NBA'de umarım her şey yolunda gider ve ben mutlu bir şekilde dönerek Fenerbahçe için ter dökerim.

LA Clippers'ta oynamaya devam edecek misiniz?

İnşallah. Çünkü Orlando ile yaşadığımız kontrat sürecinden sonra ocak ayına kadar maalesef oynama fırsatı bulamadım. Clippers'ın Başantrenörü Doc Rivers'ın bu süreçte beni arayıp takıma davet etmesi, takıma geldikten sonra bana süre vermesi beni gerçekten moral olarak çok iyi duruma getirdi. Sezon sonunda playoff'ta yaşadığım sakatlıktan dolayı ikinci tur oynamadan bitirdim sezonu. Görüşmelerimiz gayet iyi geçti. Ben de çok memnunum, mutluyum. Sezon başında anlaşırsam kendimi daha iyi gösterme fırsatım ve inanıyorum ki daha fazla süre alma şansım olacaktır. Benim istediklerim de bunlar zaten. Bu süreçte hem süre alıp hem de maç sayımı artırmak... Ondan sonra gelecek benim için çok daha kolay olacak.Hidayet Türkoğlu, NBA'de 14 sezon geçirdi.

Takımda çok sayıda şutör olması sizi düşündürmedi mi?

Yok, ben hiçbir zaman bu konunun beni olumsuz şekilde etkilemesine izin vermedim. Sonuçta benim yapabileceklerim ortada, bazı arkadaşlarımın yapabilecekleri ortada. Benim yeteneklerimle diğerlerinin yetenekleri hep farklı olmuştur. Sanırım antrenör de bunu gördüğü için takımda beni görmek istiyor. Kendisi beni değişik pozisyonlarda da oynatma fırsatı bulabiliyor. Sonuçta bu hem benim için hem de takım için bir avantaj. O yüzden bu süreci o arkadaşlarla daha iyi geçireceğimizi ümit ediyorum.

Final serisi nasıldı sizce?

Biz de olsaydık daha iyi olurdu tabii. Bu açıdan benim için üzücü ama eski takımım San Antonio'nun şampiyon olmasına çok sevindim. Orada güzel, unutamayacağım günler geçirdim. Özellikle Duncan ve Ginobili gibi kariyerinin sonlarındaki iki ismin performansı beni çok etkiledi. Onlar adına da çok sevindim. Kariyerlerinin son günlerinde çok güzel bir şampiyonluk daha yaşadılar.

NBA'de Türk oyunculara bakış açısı nasıl sizce? Sizden sonra bir değişiklik oldu mu?

NBA'dekiler bizden sonra merak içerisindelerdi ama çok şükür ki Ersan ile Ömer Aşık'ın göstermiş olduğu performanslar, Semih'in kısa da olsa Boston sürecinde göstermiş olduğu performans Türkiye'ye bakış açısını daha da genişletti diyebilirim. İnşallah bu durum NBA'e daha fazla Türk arkadaşımızın gelmesini sağlar. Ben Türk oyuncular olarak daha da büyük başarılar göstereceğimizi inanıyorum.

Irkçılık tartışmaları sizi etkiledi mi?

Tabii ki etkiledi. Sonuçta takımdaki iki beyaz oyuncudan biriydim. Bir anda bir soğuk rüzgar esti ve kötü bir atmosfer oluştu. Bu devirde Clippers'ın sahibinden beklenmeyecek açıklamalardı. NBA'in yüzde sekseni siyahi oyunculardan oluşuyor. Sadece NBA değil, dünya sporunda, her dalda ırkçılığı kınayan bir sürece girildi. Böyle bir ortama girilmişken bu tip açıklamalar çok talihsiz oldu. Arkadaşlarım bundan inanılmaz derecede etkilendi, biz de çok etkilendik. Biz de takımın bir parçasıyız. O yüzden çok sıkıntılı bir dönem geçirdik diyebiliriz.

Yasaklı maddeyle yakalandınız ve 20 maç ceza aldınız. Neden böyle bir madde kullandınız?

Ben hayatım boyunca yaptığım her şeyin sorumluluğunu aldım ve herkesle yüzleşecek cesaretim var. Hem bir erkek olarak hem de iki çocuk babası biri olarak... Evet, bir madde yakalandı ve ben bunun sorumluluğunu aldım. Doktorumun o dönemde omzumdaki sakatlık için verdiği bir madde vücudumda çok uzun süre kalmış. Ama insanların şunu görmesi gerekiyor: Bu madde bende 34 yaşındayken çıktı. Ben bunu kullanırken performansımı etkilesin diye yapmadım. Hiçbir arkadaşıma bu yolla bir üstünlük sağlamak amacım da hiçbir zaman olmadı. Bu konuda kendimi çok rahat hissediyorum. Bu sürecin benim için olumlu tarafları da vardı. Etrafımda o anda kimlerin olduğunu gördüm. Aynı zamanda da kendim için büyük dersler çıkardım.

Eski takımınız Anadolu Efes, Dusan Ivkovic gibi bir ismi takımın başına getirdi. Efes Pilsen'i nasıl etkileyecek bu değişiklik sizce?

Bir kere Obradovic'ten sonra Ivkovic'in de gelmesi, en başta Türk basketboluna büyük katkı sağlayacaktır. Onların bilgileri, deneyimleri özellikle genç oyunculara çok şey katacaktır. Bu tip kariyerli antrenörlerin Türkiye'ye gelip çalışması önemli. Ama bizim başarılı Türk antrenörlerimiz de var. Özellikle Orhun Ene'yi kutlamak gerekiyor. Geçen sene Banvit gibi bir takıma final oynattı ve bu yıl da ikinci ligde büyük bir sorumluluk alıp kendisine de riske attı. Darüşşafaka Doğuş'u birinci lige çıkararak ne kadar doğru bir karar verdiğini gösterdi. Orhun'u gerçekten kutlamak gerekiyor. Birinci ligde Avrupa seviyesinde bir antrenörümüz.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Spor Hidayet Türkoğlu: Fenerbahçe'ye Geleceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement