Fenerbahçe "Yeniden" Garantiledi - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe "Yeniden" Garantiledi

Fenerbahçe "Yeniden" Garantiledi

Galatasaray kaybedince Beşiktaş tedbirli hatta tedirgin başladı.

21.04.2014 10:01  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın kaybetmesi belli ki Beşiktaş'ın sadece oyun planını değil kimyasını da bozmuş. Son güne kadar yaptıkları psikolojik hazırlık bir anda ofsayta düşmüş, ldquo;Kazanma rdquo; önceliği yerini ldquo;Önce kaybetmeyelim rdquo; şartlanmasına bırakmıştı. Maça tedirgin başladılar. İki arada bir derede kaldılar. Arkada bekleyip Almeida'yı kaçırmaya çalıştılar.

İlk yarım saat Fenerbahçe orta alanı zapt etti, Caner'den yeterli ofansif desteği alamayınca baskıyı çok net pozisyonlara tahvil edemese de oyununu dikte etti. Beşiktaş'ın devşirme bekinin arkasına Sow'u kaçırıp golü de buldu. Sonrasındaysa o ana kadarki görüntünün aksine kompakt yapı gevşemeye başladı.

ALAN RAZI VEREN RAZI

Emre'nin hastalığı depreşip gördüğü kartla pasifize olması, golün şok tedavi yaptığı Beşiktaş'ın da reaksiyon vermesiyle kontrolü yitirdi lider. Emenike ile ldquo;oralara bir yere rdquo; doğru topu yollayıp kontra aramaya indirgedi oyun planını.

Devre sonuna doğru öndeki üçlüyle arkadaki blok birbirinden fazlaca koptu Fenerbahçe'de. Ve bunun bedelini de soyunma odasına 1-1'le giderek ödediler.

Çok net pozisyonlar bulmasa da ikinci yarıya daha ısırgan başladı ev sahibi. Takımın boyunu daha kısalttılar, savunmadan dönen topları çoğunlukla aldılar. Ama kırmızı kart sonrası Fenerbahçe yeniden dümene geçti. Topa daha çok sahip oldu. Fakat sezon boyu gösterdikleri tempoyu yapamadılar. Alper'in saman alevi gibi parladığı anlar dışında alanı daraltan Beşiktaş bloğunu delemediler. Emenike'nin kötü gününde olması ve Kuyt'ın çok top kaybı yapması da 10 kişi Beşiktaş'a hem alanı daraltmak için zaman ve

enerji kazandırdı hem de Fenerbahçe, atakları sık sık yarım kaldığı için sürekli bir baskı kuramadı.

Maç da iki takımın ldquo;dünden razı rdquo; göründüğü şekilde berabere bitti. Fenerbahçe şampiyonluk ilanını bir hafta daha erteledi.

Aziz Yıldırım'la ilgili kararın ve oyuncularla başkan arasındaki duygusal konuşmanın yaratması

beklenen psikolojik patlama yoktu Fenerbahçe'de. Daha çok şampiyonluğa koştukları sezonda bir devrede 2 derbi mağlubiyetini CV'lerine yazdırma endişesinin getirdiği tedbirci ruh hali hakimdi. Beşiktaş 10 kişiyle oyunu iyi tuttu, takipçisiyle farkı bir puan daha açtı. Velhasıl her 2 tarafın da istediği oldu. Fenerbahçe şampiyonluğunu ldquo;bir kez daha rdquo; garantiledi.

FENERBAHÇE'NİN KAZANCI ÖZGÜVEN...

Fenerbahçe'nin - her ne kadar son 2 derbiye şampiyonluk cepte rahatlığıyla da çıksa - 6 derbi maçtan ancak 2 galibiyet çıkarabilmesi Ersun Yanal'ın kafa yorması gereken bir nokta. Ancak Fenerbahçelilerin belki de en çok içini rahatlatan ayrıntı, takımın ldquo;Kazanmaya mecbur olsak farklı olurdu rdquo; hissini vermesi. Nitekim açık puan farkıyla yaklaştıkları şampiyonluğun en büyük getirilerinden biri de son senelerde örselenmiş özgüvenlerini tazelemeleri.

Zaten sadece kadro kalitesi ya da taktiksel beceri değil onları buraya getiren hellip; En kararlı ve en çok kendine güvenen takım olmaları hellip;

degerlibulent/twitter.com

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe 'Yeniden' Garantiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement