Fenerbahçe'yi Retardar Sistemi Kurtardı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'yi Retardar Sistemi Kurtardı

Rize'de silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesini, otobüs şoförünün gayreti ve Güvenlik Şefi Kılıç'ın aracın yavaşlamasını sağlayan "retarder" sistemini devreye sokması kurtardı.

06.04.2015 09:00  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Rize'de yaşanan tatsız olayın ayrıntılarını öğrenmek için sabahı bekleyemedi ve yaşananları en iyi bilen ve belki de otobüsün şoförü ile birlikte tüm takımın hayatını kurtaran Güvenlik Şefi Serdar Kılıç'ı saat 04.00'te kulüp binasına götürdü.

ŞOFÖRÜN YANINDAN HİÇ KALKMADI

Milliyet'in haberine göre; Yıldırım, yöneticiler Mahmut Uslu, Erhan Türkoğlu, Deniz Tolga Aytöre ve Önder Fırat ile birlikte Kılıç'ın ağzından tüm olup biteni öğrenmek istedi. Rize- Trabzon yolunda muhtemel bir saldırı olasılığını düşünen Fenerbahçe Yönetimi'nin talimatı ile Serdar Kılıç otobüs şoförünün yanından hiç kalkmamıştı.

"ŞOFÖRÜN DE GAYRETİYLE DURMAYI BAŞARDIK"

Başkan Yıldırım'ın, "Evladım her şeyi ayrıntısına kadar anlat" demesi üzerine Kılıç şöyle konuştu: "Havalimanına doğru ilerlerken bir anda bir patlama sesi duyduk. Ardından bir ses daha geldi. Hepimiz otobüse taş atıldığını sandık. Ama birden şoför direksiyonun üzerine kapaklandı ve refleks icabı bir anda gaza dayandı. Aracın hızı artmaya başlayınca otobüste büyük bir panik havası yaşandı. Kilometre ibresi neredeyse sona dayanacaktı. Hepimiz dikkatli ol, frene bas diye bağırdık. Hemen direksiyona atladım ve yanındaki fren sistemini devreye sokmaya çalıştım. Şoförümüz de bu sırada kendini toparladı ve ayağını gazdan çekti. Otobüs hafif savrulsa da şoför ile birlikte kontrole aldık. Ama burnundan ciddi şekilde kan geliyordu. Araba yavaşlamaya başlayınca şoförün de gayreti ile durmayı başardık.

"KAN DURMAYINCA POLİS OTOSUYLA GÖNDERDİK"

Önümüzdeki polis eskortu da hemen geriye döndü. Kimse bir şey anlayamamıştı. Arkamızdan bizi takip eden yöneticiler de yanımıza geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şok etkisi yaşadılar. Doktorumuz şoföre müdahale etti ama kan durmayınca polis arabası ile hemen kendisini gönderdik."

RETARDAR SİSTEMİ FENER'İ KURTARDI

Sonuçta Fenerbahçe kafilesini otobüs şoförünün gayreti ve Güvenlik Şefi Kılıç'ın aracın yavaşlamasını sağlayan "retarder" sistemini devreye sokması kurtardı.

RETARDAR SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR ?

1950'li yıllardan bu yana ağır ticari araçlarda kullanılan basınçlı sistem, otomobillerde kullanılan disk ve kampana frenlerin, yüksek ağırlıkta yetersiz kalması nedeniyle ortaya çıktı. Model ve firmaya bağlı olarak kademeli bir kol ya da fren pedalına bağlı bir sistemle harekete geçirilen retarder, şaft ve motora bağlı parçaların arasına pompalanan bir yağ yardımıyla şaftın dönüşünü, dolayısıyla da aracı yavaşlatır. Bazı modellerde sistem, motorun egzoz çıkışının kapatılmasıyla gerçekleşen "motor freni"yle birlikte de çalışır. Retarder aracılığıyla yavaşlayan ve hızı azalan araç, böylelikle normal fren sistemiyle rahatça durdurulabilir.





























Fenerbahçe\'yi Retardar Sistemi Kurtardı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe'yi Retardar Sistemi Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Hayret..: Dünyada bizim kadar öldürmekten hoşlanan,hasta ruhlu bir toplum daha yoktur..bu toplum,tepeden tırnağa acilen psikolojik tedaviye ihtiyacı olan bir toplum malesef.. 11 22 Yanıtla
  • ahmet özpolat: iyi olmuşşşş. . . hiç üzülmedim. . . . . . . . . . 5 14 Yanıtla
  • mesut çetinkaya: kesin 8JKliler yapmıştır. adım gibi eminim :((( 0 10 Yanıtla
  • pepe: terörün her türlüsüne karşıyım. taraftar bile olamıyosunuz. . . eğitim şart. 6 0 Yanıtla
  • Reality: Bu olayın bi açıklaması bir savunması olamaz. . Bir yada birkaç aptalın yaptığı koca bir coğrafyaya maledilemez. . . Bu haberde gaza köklendiği yazıyor. . orada gaza köklense çoktan ucup gitmişlerdi. . Palavrayı bıraksınlar. . 4 0 Yanıtla
  • EMREYİMİ YİYOSUNUZ ARADA:: EMRE AĞI KÜFÜR ETTİ DİYORSUNUZ YAZIK;:EMRE KÜFÜR ETTİ DEYİP BAŞKA HABER VERİYORSUNUZ EMREYİMİ YİYOSUNUZ ARADA: 1 1 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Allahın onlara biçtiği ömür daha bitmemişti bu kurtardı o kurtardı saçma sapan haberler yapmayın şükür edin kurban kesin kazayı Hamdolsun ucuz atlattınız 2 0 Yanıtla
  • yerlizenci: kınıyoruz bu olmamalı evet kimsenin canı basit bir futboldan önemli değil. . Sayın uslu sözüm sana ortamı geriyosun. . ikinci sözüm Fenerbahçelilere şikecisiniz nokta ! üçüncüsü de bu ülkede adalet sadece bir parti ismi ! 0 0 Yanıtla
  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu
    09:48 Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde Engellilere Yönelik Bahçe Oluşturuldu

    Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, engelli bireylerin sosyalleşmesini sağlamak amacıyla bahçe oluşturdu. Fidan dikimiyle birlikte öğrencilerin yardımlaşma ve iş birliği yapmasını teşvik eden merkez, aynı zamanda çevre bilincini de aşılamayı hedefliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, engelli bireylerin başarılarına ortak olmanın önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.


Advertisement