Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına Vefa Küçük Seçildi - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına Vefa Küçük Seçildi

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına Vefa Küçük Seçildi

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun Temmuz ayı olağan toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde yapıldı.

19.07.2014 13:57  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun temmuz ayı olağan toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı.

Kurul başkanvekili Ünal Uyguç başkanlığındaki toplantıya kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler ve kurul üyeleri katıldı. Toplantıda, Yüksel Günay'ın vefatıyla boşalan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı ve Adnan Ersan'ın istifasıyla boşalan Yüksek Divan Kurulu Başkanvekilliği için seçimler yapıldı. Toplantının son bölümünde yapılan seçimlerde Vefa Küçük, oybirliğiyle Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

FARUK ILGAZ UNUTULMADI

Toplantı öncesinde bir açılış konuşması yapan kurul başkanvekili Ünal Uyguç, Son iki toplantıya büyük acılarla başlamıştık. Bundan önceki toplantılarda Eşref Aydın ve Yüksel Günay'ı kaybetmenin acısını yaşamıştık. Bu toplantıdan önce de Fenerbahçe'de bir tarih olan, Fenerbahçe'ye rol biçen Faruk Ilgaz'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ruhları şad olsun dedi.

BAŞKAN VE EN YAŞLI ÜYEYE ÇİÇEK

Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı, 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü nedeniyle başkan Aziz Yıldırım ve sarı lacivertli kulübün en yaşlı üyesi Ulvi Tümen'e birer çiçek verdi.

HEDEF 1 MİLYON ÜYELİ GÜÇLÜ FENERBAHÇE

Son toplantıdan bu yana vefat eden üyelerin isminin okunmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporunu yönetici Turan Şahin okudu. Turan Şahin, Biz Fenerbahçeliler için çok büyük anlamı olan bu günde hepinizi selamlıyorum. Aramızdan 3 gün önce ayrılan merhum başkanımız Faruk Ilgaz'a ve aramızdan ayrılan diğer üyelerimize Allah'tan rahmet diliyorum dedi.

Fenerbahçe'yi gelecek çağlara taşıyacak tüzük değişikliğini yaptıklarını belirten Şahin, Bu tüzük değişikliğinin ana hedefi, Fenerbahçe'mizi 1 milyon üyeli güçlü bir spor kulübü haline getirmektir. Taraftarlarımızın Fenerbahçe'ye sözde değil özde üye olmasını sağlamaktır. Bu tüzükle çocuklar doğar doğmaz kulübe üye olabileceklerdir ve kulüp aidiyetleri sağlanacaktır diye konuştu.

19 şampiyonluğu kazanan futbol takımına da teşekkür eden Turan Şahin, 20. şampiyonluğu da kendilerinden beklediklerini söyledi. Son 3 aylık sürede amatör branşlarda kazanılan başarıları ve yapılan transferleri sıralayan Şahin, üyelerin yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, sözlerine son verdi.

FENERBAHÇE BAYAN FUTBOL TAKIMI KURULMASI İSTENDİ

Denetleme kurulu raporunun okunmasının ardından üye Ogün Altıparmak'ın, bayan futbol şubesi kurulması teklifini içeren önergesi yönetim kuruluna iletildi. Ardından raporlar hakkında görüşmelere geçildi. Üyeler, kürsüye gelerek görüş ve temennilerini iletti.

BAŞKANLIK DİVANINA YETKİ VERİLDİ

Toplantıda daha sonra, yönetim kurulu tarafından hazırlanmış üyelik ve temsili üyelik yönergesi, şubeler yönergesi, iç denetim yönetmeliği ile personel yönetmeliklerinin tüzüğünün 46-2c maddesi gereğince oluşturularak ihtisas komitesine inceletilerek yönetim kuruluna görüş verilmesi için Yüksek Divan Kurulu Başkanlık Divanı'na yetki verilmesi oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

VEFA KÜÇÜK YÜKSEK DİVAN KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ

Daha sonra Seçim Divan Kurulu oluşturuldu. Seçim Divan Başkanlığı'na Turgut Gür seçildi ve Yüksel Günay'ın vefatıyla boşalan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı ve Adnan Ersan'ın istifasıyla boşalan Yüksek Divan Kurulu Başkanvekilliği için seçimlere geçildi. Nuri Nejat Akdoğan, tek aday olarak girdiği Yüksek Divan Kurulu Başkanvekilliğine oybirliğiyle seçildi. Ardından Divan Başkanlığı için seçime geçildi. Mevcut adaylar Zafer Uzunoğlu ve Vefa Küçük olarak belirlendi. Zafer Uzunoğlu'nun adaylıktan çekilmesi üzerine tek aday olarak seçime giren Vefa Küçük, oybirliğiyle Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına seçildi. Vefa Küçük ve Başkanlık Divanı, bu görevlerini 15 Nisan 2015 tarihine kadar yürütecek

VEFA KÜÇÜK ÇOK ONURLU BİR GÖREV TEVDİ ETTİNİZ, SAĞ OLUN

Seçimlerden sonra bir teşekkür konuşması yapan Vefa Küçük, Oylarınızla ve teveccühlerinizle bu teşekkür konuşmasını yapma şansını bana verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Büyük çoğunluğun ve kulüp başkanın teklif ve teveccühleriyle aday oldum ve başkanlığa seçildim. Yüksel Günay'ın hizmetlerini hepimiz biliyoruz. Bizler fani, Fenerbahçe ise bakidir. Bu göreve bunun için seçildim. İnşallah Nisan ayına kadar Yüksek Divanı biz yöneteceğiz. Ben Sayın Aziz Yıldırım'la aynı anda kulübe geldim. Üyelik numaralarımız art ardadır. Metin Aşık döneminde aynı yönetimde yer aldık. Daha sonra başkanlık yarışında bulunduk. Fenerbahçe'nin gelişmesi, birlik ve beraberliğimiz sayesinde şimdi Başkan orada oturacak, ben de burada oturacağım. Bundan büyük mutluluk olmaz. Kulübümüzün daha başarılı olması konusunda bizler danışma ve tavsiye organı olarak yönetimimize destek olacağız. Tavsiyelerde bulunmak görevi hepimizindir. Biz sizleri temsil ediyoruz. Dayanışma içinde kulübümüzü başarılara, daha da başarılara götürmeye katkımız olacaktır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim için çok onurlu bir görev tevdi ettiniz, sağ olun diye konuştu.

Denetleme Kurulu, kulübün 1 Ocak-30 Haziran 2014 dönemini kapsayan hesaplara göre hazırladığı raporda, net borcun 173 milyon 312 bin 621

lira (81 milyon 620 bin 336 dolar) olduğunu açıkladı. Raporu okuyan denetleme kurulu üyesi Cengiz Oral, Borçlar tutarı olan 180 milyon 773 bin 564 liradan mevcutlar ve alacaklar tutarı 7 milyon 460 bin 943 liranın çıkarılması sonucu kalan 173 milyon 312 bin 621 lira Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin ödenecek tüm net borç toplamı olup, 81 milyon 620 bin 336 dolar karşılığıdır dedi.

Banka ve finans kuruluşlarına olan 150 milyon 895 bin 196 lira toplam borçların vadesinin ise 2014 yılı için 31 milyon 479 bin 270, 2015 yılı için 44 milyon 57 bin 376, 2016 ve 2021 yılları arasının ise 75 milyon 358 bin 550 lira olduğunu bildiren Oral, Bağlı ortaklıklardan olan alacaklar ve borçlar ile eski ve yeni yöneticilere olan borçlar bu tutarlara dahil değildir. Bu tutarlar iktisadi işletmenin gelir ve giderlerini kapsamıyor. Yöneticilere olan borçları kapsayan çeşitli borçlar hesabındaki tutar 20 milyon 847 bin 178 lira. Bu tutar da yukarıdaki borçlara dahil değil diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına Vefa Küçük Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor
    18:10 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı turizme katkı sağlıyor

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın turizmin yıl geneline yayılması açısından önemli olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen karnaval, Adana ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Karnavalın, Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştirilmesi ise daha da önemli hale geliyor. Adana'da düzenlenen etkinliklerin içeriğini artırarak 12 aya yaymayı hedefleyen Vali Köşger, karnavalın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde merkezi idare, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıldığını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da karnavalın halk tarafından sahiplenildiğini ve Adana'nın tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Karnavalın ekonomik değeri ise yaklaşık 5 milyar lirayı aşacak.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı
    18:09 14. Beijing Uluslararası Film Festivali Başladı

    14. Beijing Uluslararası Film Festivali, film sektörünün gelişimini ele almak ve sektördeki kültürel etkileşimi teşvik etmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışından film yapımcılarını ağırlıyor. Festivalde 118 ülkeden 1.509 film başvurdu ve 15 film Tiantan Ödülü için seçildi. Brezilya, festivalin onur konuğu olarak dört filmle temsil ediliyor. Festival süresince 250'den fazla yerli ve yabancı film gösterilecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi
    18:09 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 33.970'e yükseldi

    Hamas tarafından yönetilen Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 33.970'e yükseldiğini açıkladı.

  • Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti
    18:08 Isparta'da otomobil şarampole devrildi, sürücü hayatını kaybetti

    Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Medine Porsuk'un kullandığı otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Porsuk'un hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    18:05 Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve koordinasyon gerektiren konular ele alındı.


Advertisement