Fenerbahçeli Emre'ye İzmir'den Tam Destek - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçeli Emre'ye İzmir'den Tam Destek

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun İzmir'de Altınordu'yu 2-1 yendikleri Ziraat Türkiye Kupası maçında yaşadığı sakatlığı Atatürk Stadı'nın bozuk zeminine bağladığı açıklamasına İzmirli futbolculardan tam destek geldi.

21.01.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun İzmir'de Altınordu'yu 2-1 yendikleri Ziraat Türkiye Kupası maçında yaşadığı sakatlığı Atatürk Stadı'nın bozuk zeminine bağladığı açıklamasına İzmirli futbolculardan tam destek geldi.

Altaylı Emrah Kaya, Göztepeli Ertuğrul Arslan ve Karşıyakalı Erdi Kasapoğlu,  "Türkiye'nin en güzel şehrine bu zemin bu stat yakışmıyor. Burada sürekli oynayan futbolculara Allah yardımcı olsun" diyen Emre Belözoğlu'nun İzmir'in derdine tercüman olduğunu belirterek, "Emre'nin bir maçta yaşadığını biz bütün sezon yaşıyoruz. Her müsabakaya sakatlanma korkusuyla çıkıyoruz" dediler.

Atatürk Stadı'nı en yoğun kullanan kulüplerden Altay'ın kaptanı Emrah Kaya, zemini geçen sezon başında yenilenen Alsancak Stadı'nın kapatılmasından sonra büyük sıkıntı yaşamaya başladıkların belirtti, şunları söyledi:

"Atatürk'te zemin, kuru havada bile çok yumuşak. Adeta çamur gibi. Bu yüzden çok sık adale ve kasık sakatlıkları yaşıyoruz. Savunma yapan rakipler önünde istediğimiz oyunu sergileyemiyoruz. Ankara'da 4 takım aynı günde maç yaparken, İzmir'de bu mümkün olmuyor."

Biri dışında ilk yarıdaki tüm maçlarını Atatürk Stadı'nda oynayan Göztepe'nin kaptanı Ertuğrul da zeminden dert yandı. "Emre'nin sözlerine katılmamak mümkün değil" diyen tecrübeli futbolcu, "Atatürk Stadı'ndaki maçlarda rakipten daha çok zeminle mücadele ediyoruz. Şampiyonluğa oynayan bir takımız ancak bu saha işimizi çok zorlaştırıyor. Zemin kuru olsa bile kendimize gelmemiz 2 gün sürüyor. Takım olarak ilk yarıda sakatlıklarla boğuştuk. Bu sadece bizim değil tüm İzmir'in sorunu" ifadelerini kullandı.

Karşıyakalı Erdi Kasapoğlu, Atatürk Stadı'nda özellikle kış aylarında çok zorlandıklarını söyledi. Erdi, bu konuda şöyle konuştu:

"Daha önce Alsancak Stadı da bu haldeydi. Geçen yıl yeni zemini yenilenince sevindik ama bu defa stadı kapattılar. Atatürk Stadı'nın zemini çim değil yonca tarlası gibi. Top zeminde sekmiyor, oyunun kalitesini düşürüp sakatlıkları yol açıyor. Sahanın belli yerlerinde tümsek ve çukurlar oluşmuş. Altınordu-Fenerbahçe maçını kampta televizyondan izledik. Oradan bile zeminin durumu belli oluyordu."

YÖNETİCİLER DE ŞİKAYETÇİ

Emre Belözoğlu'nun Ataürk Stadı'yla ilgili yakınmalarına İzmir kulüplerinin yöneticileri de destek verdi. Göztepe 2'nci Başkanı Fatih Dalan, futbola yaptıkları yatırımın karşılığını şampiyon olarak almak istediklerini ancak stat sorununu çözemediklerini belirterek, "Düşünün, iç sahadaki Pazarspor maçını, uygun stat olmadığı için Sakarya'da oynamak zorunda kaldık. Tek çözüm, kendimize ait bir stadımızın olması. Ortak akıl üretip, bu sorunu ivedilikle çözmemiz lazım" dedi.

Altay Başkanvekili Sadettin Ünlü ise stat sorunu yüzünden bazı maçları Menemen ve Turgutlu'da oynadıklarını hatırlatarak, "Şiddetli bir yağışta yine çaresiz kalacağız. Geçici tedbirler değil, köklü çözümler lazım" diye konuştu.

Atatürk Stadı'nın futbolcuların kabusu olduğunu dile getiren Karşıyaka 2'nci Başkanı Azat Yeşil, sezon sonunda zeminin ve tribünlerin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Bu işin maliyeti bir oyuncu transferine denk gelir. Biz yine maçlarımızı Buca'da oynamak için başvurduk" yorumunu yaptı.

ALTINORDU ZEMİNİN BAKIMINA TALİP OLDU

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fenerbahçe maçıyla ilgili gözlemlerini kulübün resmi internet sitesinde açıklarken Atatürk Stadı'nın zemininin bakımını üstlenmek için harekete geçtiğini açıkladı. Yorumunda, "Sahada çatır çatır futbol oynanan bir maç izlettik İzmirlilere, Egelilere. Herkes keyif aldı. Tek kusur, sahanın kötü olan zeminiydi" ifadelerini kullanan Başkan Özkan, yazısını, "Sıcağı sıcağına Ankara'ya gidiyorum. Zeminin bakımını üstlenmeyi isteyeceğim" cümlesiyle noktaladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçeli Emre'ye İzmir'den Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement