Fenerbahçeli Futbolcular Ruhunu Sattı" - Son Dakika
Spor

Fenerbahçeli Futbolcular Ruhunu Sattı"

Fenerbahçeli Futbolcular Ruhunu Sattı"

Spor yazarları Aziz Yıldırım & Ersun Yanal gerginliği sonrası Fenerbahçe'yi zor bir dönem beklediği görüşünde birleşti.

12.08.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'de Ersun Yanal depreminin artçı şokları devam ederken, spor yazarları sarı lacivertli takımı zor bir dönemin beklediği görüşünde birleşti.

Ahmet Çakar: Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'deki geçmişine baktığımızda başarılı olmuş antrenörlerle sorunlu ayrıldığını görürüz. Örneğin Mustafa Denizli... F.Bahçe'yi şampiyon yaptı, takip eden sezonun 10. haftasında kovuldu. Zico şampiyonluk yaşadı, F.Bahçe Devler Ligi'nde çeyrek finalden şanssızlıkla döndü ama Zico da kovuldu. Aynı şeyi Daum için de söyleyebiliriz. Aynı Yıldırım çok da önemli bir risk aldı. Belki de bu risk onun başını yiyecek. Şike sürecini çok iyi götürüp takımı ve camiayı bir arada tutabilen Aziz Yıldırım şu anda Sırat Köprüsü'nde. Çünkü ama İsmail Kartal, ama bir başkası F.Bahçe'nin iki hafta sonra başlayacak ligde başında olacak. Takım iyi gider de şampiyon olursa Aziz Yıldırım yine kahraman olacaktır. Amaaaa bir de madalyonun öbür yüzü var. Değil İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin başına Mourinho geçse Fenerbahçe şampiyonluğu kaybederse tartışmasız bütün fatura Yıldırım'a çıkacak.

Ömer Üründül: Teknik direktörünle birebir konuşursun, "Şu sebeplerden dolayı artık senle çalışmak istemiyoruz, bugüne kadar yaptığın hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" denir ve yollar ayrılır. Bu şekilde de teknik direktör toplum önünde rencide edilmemiş olur. İşin esas önemli tarafı bu dakikadan sonra futbolcuların, yeni gelecek teknik adamın otoritesine saygı duymaları mümkün değildir. Tüm takım, sürekli Aziz Yıldırım'ın teknik adama bakış açısını takip edip, kişisel davranışlarını başkana göre yönlendireceklerdir. Herhangi bir yabancı teknik adam, istediği ücret verilirse, tazminatını da garantiye alıp, görevi kabul eder. Ama bir Türk antrenör, eğer kendisine Fenerbahçe'de görev verilmek istenirse, senelerdir F.Bahçe'deki başkan-teknik adam ve futbolcu gelişmelerini iyi analiz edip mesleki onuru da göz önüne alarak çok iyi düşünüp karar vermelidir.

Hakkı Yalçın: Ersun Yanal'ın soyunma odasındaki sövgülü konuşmasının kayda alınması, takım içinde takım gerçeğinin yakışıksız belgesidir. Kendi teknik direktörüne karşı örgütlenmek de, kimsenin haddine değildir. O konuşmaları kayda alanlar çirkinliğin ve ahlaksızlığın ortaklarıdır. Onların da sorgulanmaları gerekir. Çünkü bunun adı; kendi teknik direktörünü satmak kadar ruhunu da satmaktır. 4 yıldızlı tarihe geçmek için harika bir sezona başlarken. Fenerbahçe'de oluşanlar sıradan bir mesele değil. Sadece Ersun Yanal'ın yolcu edilmesiyle, gerçekleri yoluna sokabilmek de mümkün değil. Ersun Yanal'ın istifası zaaflarının kendisini aldatmasıdır. Ersun Yanal'ın konuşmasının kayda alınması, takım içindeki futbolculardan birinin ahlakını ve şerefini aldatmasıdır.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçeli Futbolcular Ruhunu Sattı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement