Feniş Alüminyum'da 520 İşçi Umutla Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Feniş Alüminyum'da 520 İşçi Umutla Bekliyor

Feniş Alüminyum\'da 520 İşçi Umutla Bekliyor

Türkiye'nde alüminyum sektörünün en büyük firmalarından biri olan ve bir süre önce üretimin durdurulduğu açıklanan Feniş Alüminyum'da işçilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor.

11.09.2013 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nde alüminyum sektörünün en büyük firmalarından biri olan ve bir süre önce üretimin durdurulduğu açıklanan Feniş Alüminyum'da işçilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. İçeride 3 aylık maaşları ve kıdem tazminatları bulunan, aralarında 20 yılı aşkın çalışanların da bulunduğu Feniş Alüminyum'da gelişmeleri merakla bekleyen işçiler, Pazartesi günü okulların açılacağını, çocuklarının hiç bir ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söylediler.

Daha önce KAP'a yapılan açıklamada 2008 global krizinin alüminyum sektörünü olumsuz etkilediğini, profil katma değerlerinde önemli düşüş olduğunu belirten Feniş Alüninyum, yılbaşından itibaren hammadde tedarikçisi Hydro Aluminium'un kredili satışlarını azaltması üzerine yabancı fon kuruluşu ile yaptıkları ortaklık anlaşmasının global ekonomide yaşanan türbülans nedeniyle hayata geçirilemediğini bildirmişti. Açıklamada "50 yıldır Ülke ekonomisine katkıda bulunan Şirketimizin bu zorlukları aşması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmeleri sürmektedir." denilerek üretim durmakla birlikte görüşmelerin de devam ettiği bildirilmişti.

Günlerdir fabrikada bekleyen Feniş Alüminyum çalışanları 3 aydır maaş alamadıklarını, kendilerine de ayrıntılı bir açıklama yapılmadığını söylüyor. Çelik İş sendikası Gebze Şube Sekreteri Fırat Güneş işçilerle birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 yıldır maaşlarımızda sorunlar yaşıyoruz. Özellike son 6 aydır bu iyice sekmeye başladı. Hammade temini ya da diğer konularda sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Ama bizim için esas olan iki maaşımız ve 2012 Eylül ayında yaptığımız toplu sözleşmede bir maaş kadar farkımız var. Toplamda çalışan arkadaşlarımızın 3 maaş alacakları var. Bizler maaş sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz."

520 ÇALIŞAN EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR

Maaşlar konusunda ödeme yapıp yapmayacakları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun üzerine geçen Cumartesi günü bize işi durdurduklarını tebliğ ettiler. İşi durdurdular ama işçilerin maaşlarıyla ilgili ne yapacaklarını söylemiyorlar. Kıdem tazminatlarıyla ilgili nasıl bir yol çizileceğini söylemiyor. Burada yapılacak bir toplantı var. Biz burada bir sonuç bekiloyruz. İşçi ve mavi yakalısı ile birlikte toplamda 520 civarında çalışanımız var. Bu insanlar evlerine ekmek götüremiyorlar. İşverenin yaklaşık 1 haftadır kapılarını zorluyoruz. İlk defa bugün bir toplantı yapıyorlar. umudu toplantıdan iyi bir sonuç çıkmasını bekliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feniş Alüminyum'da 520 İşçi Umutla Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement