Ferizli'de ''ÇANAKKALE Ruhu Ve Bugün'' Konferansına Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Ferizli'de ''ÇANAKKALE Ruhu Ve Bugün'' Konferansına Büyük İlgi

Ferizli Belediyesi Tarafından tertiplenen ve Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu tarafından anlatılan ''Çanakkale Ruhu ve Bugün'' konferansı Ferizli'li vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

19.03.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ferizli Halit Narin İlk öğretim okulu konferans salonunda düzenlenen programa Ferizli İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Serhoş, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bakırtaş, STK'lar, Eğitim görevlileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile yoğun bir vatandaş grubu katıldı. Sofuoğlu Çanakkale Ruhu Osmanlı Medeniyetini temsil eder dedi. Başkan Soğuk Kardeşlik vurgusu yaptı.

Konferans öncesi Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu harita sunumu ile Çanakkale Ruhu ve Bugün isimli konferansı vatandaşlara anlatarak önemli konulara değindi.

Sofuoğlu, ''Çanakkale insan bedeni ile metalin çarpıştığı ve insan bedeninin kazandığı yerdir. Tarih boyunca her zaman Tevhit bizim akidemiz olmuştur. Çanakkale inancın zaferidir, zor şartlar altında enerjimizi tekrar toplayıp bu enerjiyi tekrar taşıdığımız yerdir. Eğer Çanakkale geçilmiş olsaydı bugün belki de İstanbul'a vize ile gidiyor olurduk. 600 yıl öncenin kini ve nefreti ile dolu milliyetçi kesimler hala intikam almanın derdindeler. Amaç Türkleri geldikleri yerlere geri yollamak yani Orta Asya'ya, ama biz millet olarak asla kimseyi topraklarından sürmemişiz. 1389 yılındaki I. Kosova Savaşı tarihte Sırp milliyetçiliğinin ilk yeşerdiği ve bugün Sırpların çok önem verdiği bir muharebedir. Aradan 600 yıl geçmesine rağmen kin ve nefretleri bitmedi. 1989 yılın da Slobodan Miloseviç bir milyon kişiyi toplayarak toplu katliam yaptı. 1989 yılından üç yıl sonra Bosna katliamı yapılarak 200 bin kişiyi katlettiler. Bosnalı kızlara tecavüz ederek doğurmaları için kamplara kapattılar. Amacım sizi batı düşmanı yapmak değil sadece bilmenizi isterim ki çoğu batılı gazeteler Türkçe ek çıkararak Türkiye ile ilginç haber ve yorum yapıyorlar. Amaçları dünya ticaretinin kalbi olan Akdeniz'e komple hâkim olmaktır. Ecdadımız Çanakkale'yi savunarak buna izin vermedi. Ama günümüzde maalesef Çanakkale manen geçilmiş durumda. Artık evlerimizde ki misafirhaneleremiz kalktı ve çekirdek aileye dönüştük. Yakında parçalanmış aile durumuna doğru gitmekteyiz. Çanakkale Ruhu Osmanlı medeniyetini temsil eder. Ecdadımıza layık olmaya çalışalım. Batının üzerimizde oynadığı oyunlara asla gelmeyelim, birlik olalım tarihimizi iyi bilelim ve anlayalım.'' Dedi.

Programın ardından İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na çiçek takdim etti. Hocam çok güzel anlattı, böyle bir programın yapılması beni çok mutlu etti. Bu tip programları her sene düzenlemek faydalı olacaktır. Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Soğuk 'a düzenlemiş olduğu programdan dolayı teşekkür ederim. Dedi.
Başkan Soğuk Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na hediye takdim ederek kardeşlik vurgusu yaptı. Ne olursa olsun birbirimizi sevelim, kardeş olalım. Çanakkale birlik, beraberlik ruhunun yansıdığı ve kazanıldığı yerdir. Birlik ve beraberlikten başka çare yoktur. Birbirimizi sımsıkı kucaklamamız lazım, böyle olursak Çanakkale ruhunu yakalarız. Ecdadımızın Çanakkale'de düşmana gösterdiği insanlık numunesini bizler kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize gösterebilirsek, oyunlara gelmeden birbirimize kenetlenebilirsek bizi kimse yıkamaz. Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ferizli'de ''ÇANAKKALE Ruhu Ve Bugün'' Konferansına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement