Ferizli Osb'de 10 Fabrikanın Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Ferizli Osb'de 10 Fabrikanın Temeli Atıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya’da Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı.

25.05.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'da Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak 10 fabrikanın temel atma törenine katıldı.

30 firmanın faaliyet göstereceği 40 parseli bulunan ve 2 bin 500 kişinin istihdam edeceği Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 fabrikanın temel atma töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, sanayi bölgesi ve yatırımcı firmalar hakkında bilgi verdi. Çarpık sanayileşmeye müsaade etmeden kümelenme çalışmalarını hayata geçirdiklerini ifaden eden Kösemusul, "Sakarya'da 7 kurulu OSB ve 2 yeni OSB hazırlık çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte 9 OSB'miz olacak ve şehrimizde 90 bin istihdama ulaşmış olacağız" dedi.

Sakarya'nın Türkiye'nin büyüyen ve gelişen yıldızlarından biri olduğunun altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, devlet olarak Sakarya'ya 13 yılda toplam 11 Milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Sakarya'nın Türkiye ortalamasının üzerinde gelişen bir şehir olduğunu ifade eden Bakan İslam, "Türkiye'nin dört bir tarafını demiryolu ağlarıyla, karayolu ağlarıyla, hava yolu ağlarıyla ve deniz yolu ağlarıyla örüyoruz. Sakarya'mız hamdolsun bu ağların hepsinin merkezinde. Son 13 yıldır yaptığımız gibi aklımızı kullanmamız lazım. Allah'ın bize bahşettiği bu bolluğu, bereketi, güzelliği ve en önemlisi insan servetini çok iyi kullanmamız lazım. Bunu yapabilmemiz içinde önümüzdeki seçimlerde aklı çok iyi kullanmanın hamlesini gerçekleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte 10 fabrikanın temeli atıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ferizli Osb'de 10 Fabrikanın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement