Ferrari'de Montezemolo Devrinin Kapanması - Son Dakika
Spor

Ferrari'de Montezemolo Devrinin Kapanması

Ferrari Başkanı Montezemolo: "Yeni bir dönem açılıyor bunun yeni başkanla olması lazım. Doğru olan da bu" "Jean Todt’a, büyük pilotlara ve Michael Schumacher’e teşekkür ederim" FIAT Chrysler CEO’su Marchionne: "Ferrari için tekrar kazanan takım olmak çok önemli"

10.09.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan otomotiv devi ve Formula 1 takımı Ferrari'nin görevinden ayrılacağını açıklayan başkanı Luca Cordero di Montezemolo, Ferrari için yeni bir dönem açılmakta olduğunu, bunun da yeni bir başkanla olması gerektiğini söyledi.

Ferrari takımının Formula 1'de son yıllarda başarılı sonuçlar elde edememesi ve son olarak da geçen hafta Monza'da koşulan İtalya Grand Prix'sinde takımın varlık gösterememesi, tarihi İtalyan markasının tepesinde değişikliğe yol açtı.

Ferrari hisselerini elinde bulunduran bir diğer İtalyan otomotiv devi FIAT- Chrysler'in İcra Kurulu Başkanı Sergio Marchionne ile Ferrari Başkanı Luca Cordero di Montezemolo'nun dün gerçekleştirdiği görüşmeden ayrılık kararı çıkarken, taraflar bugün Ferrari'nin Maranello'daki tesislerinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Görevini 13 Ekim'de FIAT'ın üstyöneticisi (CEO) Marchionne'ye devredecek Montezemolo basın toplantısında, "23 senenin ardından çok önemli bir gündeyiz. Ferrari, ailemle birlikte benim hayatımdaki en önemli şey. Ferrari demek kültür, tarih, gelenek demek. Ferrari'yi olağanüstü insanlar Ferrari yaptı. Bizim gelecek için projelerimiz var, o nedenle bırakırken gururluyum. Yeni bir dönem açılıyor bunun yeni başkanla olması lazım. Doğru olan da bu" diye konuştu.

Formula 1'de bu sezon zor bir yıl geçirdiklerini aktaran Montezemolo, bu sezon belirlenen yeni motora alışamadıklarını ve eskisi gibi olmadığını dile getirerek bu sezonki başarısız sonuçları arabalarındaki motora bağladı ve "Ferrari için tekrar kazanmaya dönecek şartlar var" ifadesini kullandı.

1991 yılında göreve geldiğinde Ferrari'nin 28 pazarda olduğunu bugün ise bu sayının 62 olduğunu bildiren Montezemolo, "Bu gruba böyle bir katkı gurur verici. Paris Otomobil Fuarı'nda Ferrari Spider'ı tanıtacağız" dedi.

Ferrari'deki görevi boyunca önemli insanlarla çalıştığını ifade eden 67 yaşındaki başkan Montezemolo, takımın idari direktörüyken uzun süre birlikte çalıştığı şimdinin Uluslararası Otomobil Federasyonu Başkanı Fransız Jean Todt'a, büyük pilotlara ve Alman pilot Michael Schumacher'e özel olarak teşekkür etti.

Montezemolo, Ferrari'de harika zaman geçirdiğinden bahsederken, Schumacher'in 2000 yılında kazandığı şampiyonluğa dair bir anısını, "Avukat (Gianni) Agnelli'nin 2000 yılında Schumacher'in Japonya'da dünya şampiyonluğunu kazandıktan sonra beni arayışını, konuşmamızı unutamıyorum" sözleriyle anlattı.

"Yeni başkan Ferrari'yi olması gerektiği yere taşıyacaktır" diyerek kendisinden sonra gelecek olan Marchionne'ye destek mesajı veren Luca Montezomolo, kendisinin İtalyan sivil havacılık firması Alitalia ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Etihad ortaklığının başına geçeceği söylentileri için "Henüz erken" demekle yetindi.

Tüm Ferrari taraftarlarına, koleksiyonerlerine ve müşterilerine teşekkür eden zaman zaman duygusallaştığı konuşmasında Montezemolo, "Böyle bir şirkette çalışmaktan dolayı mutluyum. Artık, 4 yaşındaki çocuğumu okulundan alacak olmaktan dolayı memnunum. Biraz daha devam edersem kendimi tutamayacağım. Doğru zamanda çıktığım için onurluyum. Herkese teşekkürler" ifadelerini kullanırken, gazetecilere de "Yazdıklarınızdan dolayı beni kızdıran şeylerinizi de özleyeceğim" diyerek takıldı.

-"Ferrari'nin ABD markası olması sözkonusu değil"-

Ferrari'de 13 Ekim'den itibaren başkanlık görevini üstlenecek olan Sergio Marchionne de Montezemolo'nun söylediklerine çok fazla ekleyecek bir şeyi olmadığını dile getirerek gazetelerde son günlerde yer alan "Marchionne'nin gelmesiyle Ferrari'nin Fiat ile birleşeceği" haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Marchionne, bunun gibi Ferrari'nin ABD markası olmasının da söz konusu olmadığını altını çizerek gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, "Ferrari, İtalyan doğdu, İtalyan ölecek" dedi.

"Ferrari için kazanmaya geri dönmek çok önemli" ifadesini kullanan 62 yaşındaki Marchionne, Ferrari takımının pilotları İspanyol Fernando Alonso ve Finlandiyalı Kimi Raikonen olmak üzere iki şampiyon pilota sahip olduklarını bu konuda bir değişim yaşanmayacağını bildirdi.

Sergio Marchionne, takımın bu sezon yaşadığı problemin ne olduğunu bildiklerini dile getirerek, "Pist de kazanmak gerekir. Motorda problem olduğunu biliyoruz. 2014 zor bir yıl olacak. Bu bir bahane olamaz. Gelecek yıl için daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Marchionne, ileride bir gün, bugün Montezemolo'nun başına gelenlerin kendi başına gelebileceğinin hatırlatılması üzerine, buna FIAT yönetim kurulunun karar vereceğini kaydetti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ferrari'de Montezemolo Devrinin Kapanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement