Feshane'de Gümüşhane Tanıtım Günleri... - Son Dakika
Güncel

Feshane'de Gümüşhane Tanıtım Günleri...

Feshane\'de Gümüşhane Tanıtım Günleri...

Gümüşhane 6. Tanıtım Günlerinin açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

15.05.2015 09:56  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Taner YENER - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA

Feshane'de, Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından gerçekleştirilen Gümüşhane 6. Tanıtım Günleri'nin açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gümüşhane'ye yapılan yatırım ve projelerle ilgili konuşan Bakan Işık, 13 kilometrelik çift tüplü Zigana Tüneli'ni yakında ihale edeceğiz. Şu anda ihale çalışmaları devam ediyor. Trabzon Havaalanı'nda indiğiniz zaman, 45 dakika içerisinde Gümüşhane'ye ulaşacaksınız. Hedefimiz en geç 3-4 yıl içinde bunu hizmete açmak dedi.

Gümüşhane 6. Tanıtım Günleri'nin açılışına, kendisi de Gümüşhaneli olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski bakanlardan Oltan Sungurlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve Gümüşhane'nin ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda siyaset, iş ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

GÜMÜŞHANE'NİN ALTINDAN DA DEĞERLİ VARLIĞI VARDIR, O DA İNSANIDIR

Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tanıtım günlerinin Gümüşhane'yi tanımayan diğer vilayetlerdeki insanların da tanımasına yardımcı olmasını dileyerek, 'Gerçekten her yönüyle gurur duyacağımız bir şehrin insanlarıyız. Gümüşhane öyle bir şehir ki, vatanı için, milleti için, bayrağı için, ezanı için, değerleri için gözünü kırpmadan canını verir. Onun için de şehit oğlu şehitlerin diyarıdır Gümüşhane' Gümüşhane belki gümüş yataklarından dolayı, altın yataklarından dolayı ismini Gümüşhane olarak aldı. Ama inanın Gümüşhane'nin altından da, gümüşten de daha değerli bir varlığı vardır. O da insanıdır. Samimi olarak şunu söyleyeyim; daha ben bugüne kadar Gümüşhane'de çalışmış, gerek işçi, gerek memur, gerek bürokrat olarak çalışmış ve Gümüşhane'den şikayetçi olan bir tek insana rastlamadım. Gümüşhane misafirperverliğin, hayırseverliğin zirve yaptığı şehirdir dedi.

13 KİLOMETRELİK ÇİFT TÜPLÜ ZİGANA TÜNELİ'Nİ YAKINDA İHALE EDECEĞİZ

Gümüşhane'ye yapılan yatırım ve projelerle ilgili konuşan Bakan Fikri Işık, 13 kilometrelik çift tüplü Zigana Tüneli'ni yakında ihale edeceğiz. Şu anda ihale çalışmaları devam ediyor. Trabzon Havaalanı'nda indiğiniz zaman, 45 dakika içerisinde Gümüşhane'ye ulaşacaksınız. Hedefimiz en geç 3-4 yıl içinde bunu hizmete açmak. Bunun yanında, Türkiye hızlı trenle tanıştı, yakında Gümüşhane de hızlı trenle tanışacak. Bir başka önemli proje de bu. İstanbul'dan hızlı trenle Gümüşhane'ye, oradan da Trabzon'a ulaşacaksınız. Projeler hazırlanıyor, önümüzdeki süreçte inşallah bu ihale de yapılacak. Ayrıca, Gümüşhane Salyazı Havaalanı'yla ilgili teknik çalışmaları da başlattık. Orada inşallah belki askeri ve sivil ortak amaçlı bir çalışmayı Ulaştırma Bakanlığımız şu anda yürütüyor dedi. Konuşmasının ardından, GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, Bakan Fikri Işık'a günün anısına plaket takdim etti.

PROTOKOLDE İSMİ OKUNMAYAN MHP'Lİ CELAL ADAN TÖRENİ TERK ETTİ

Bu arada, açılış konuşmaları öncesinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, katılan protokolün okunduğu listede adının söylenmemesi üzerine programı terk etti. Bunun üzerine, bazı partililer etkinliğin sunucusu olan tiyatro ve sinema oyuncusu Gafur Uzuner'e tepki gösterdi. Söyleyecek söz bulamadığını ifade eden Uzuner, 'Siz bana niye söylüyorsunuz Hiç söyleyecek bir söz bulamıyorum. Ben burada, elçiye zeval olmaz diye söze başladım. Ben işimi yapan bir profesyonelim. 30 senedir bu işe emek veriyorum, oyuncuyum. Sevdiğim insanların hatırına buradayım diye cevap verdi.

Uzuner daha sonra, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın da aralarında olduğu MHP'li katılımcıların adlarını okudu.

ASLA KİMSENİN KASTI YOKTUR

İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Tahsin Söğüt de, bu tür etkinliklerde bazı eksikliklerin mutlaka olacağını söyleyerek, 'Ama şunun bilinmesini istiyorum. Asla kimsenin kastı yoktur. Şimdi önümüzde seçim süreci olması münasebetiyle tabii ki bugün burada parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, yöneticileri ve birçok birbirinden değerli insanlar var. Gönül ister ki, bunların hepsini burada tek tek alıp en iyi şekilde söz verip meramlarını anlatmak. Ama takdir edersiniz ki, buna ne zamanımız ne de ortamımız müsait değil. Bu yapılan organizasyon bir sivil toplum kuruluşu organizasyonudur dedi.

CELAL ADAN BEY'DEN KENDİ ADIMA ÖZÜR DİLERİM

Açılışta konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise 'Üzülen arkadaşlarımız oldu. Ben şunu açıkça belirtmek isteyeyim; Gümüşhanelilerin 'hatası olur, art niyeti olmaz'. Hata yapılmıştır. Ben Gümüşhanelide en sağcısından en solcusuna kadar tek ortak özellik olarak görürüm, vatan sevgisi, bayrak aşkıdır. Siyaset ayrıdır, Gümüşhanelilik ayrıdır. Gümüşhanelinin kompleksi olmaz, kompleksliden Gümüşhaneli olmaz. Eksiklik yapıldıysa, eğer benim haberim olsaydı, büyük ihtimalle müdahale ederdik. Onun için ben MHP'li arkadaşlarımızdan, Genel Başkan Yardımcılarından, Celal Adan Bey'den kendi adıma özür dilerim. Burada bizim misafirimizdi, anons eksikliğinden dolayı... Burada SP, DSP, MHP, değişik partilerden aday arkadaşlarımızı gördük. Hepsinin adını teker teker sayamayız diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi. Aralarında Bakan Fikri Işık'ın da bulunduğu protokol üyeleri daha sonra fuar alanındaki stantları gezerek, Gümüşhane yöresine özgü, aralarında pestil, köme, kuşburnu gibi ürünlerle ilgili görevlilerden bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feshane'de Gümüşhane Tanıtım Günleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement