Fesiad 10. Yıl Programı - Son Dakika
Güncel

Fesiad 10. Yıl Programı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: "Ülkemizi uçuracak büyük hedeflerimize ulaşmak için anayasayı sade, kısa, birtakım art niyetli akademisyenlerin yorumlamasına fırsat vermeden, bu seçimden sonra yapmamız gerekiyor"

24.01.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Ülkemizi uçuracak büyük hedeflerimize ulaşmak için anayasayı sade, kısa, birtakım art niyetli akademisyenlerin yorumlamasına fırsat vermeden, bu seçimden sonra yapmamız gerekiyor" dedi.

Fatih- Eminönü Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (FESİAD) kuruluşunun 10. yılı nedeniyle Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen programa katılan Erdem, sivil toplum kuruluşlarının ülke için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu kuruluşların görev alanının belli olduğunu, bunun dışına çıkmanın makul görülemeyeceğini dile getiren Erdem, "Eğer bir sivil toplum kuruluşu, grup ya da cemaat, bulunduğu bölgeyi, ülkeyi yönetmeye kalkmak istiyorsa siyasi parti olarak milletin karşısına çıkar. Biz bunlara izin vermeyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin önünde yeni bir seçimin olduğunu dile getiren Erdem, şöyle devam etti:

"Hepimizin geleceği için bir kader seçimi. Bugün dünya ekonomisine yön veren bir ülkeden bahsediyoruz. Dün ekonomi dendiğinde iflaslar, krizler akla gelirdi. Avrupa denince, 'kimden ne yardım alırsak, maaşları ödeyebiliriz' diyen bir ülkeydik. Bugün ise dünyada her şey ters giderken Türkiye büyümeye devam ediyor. Bu, sizin gibi sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle oldu. Bu istikrarı bozmadan devam edersek ki öyle olacağı görülüyor, anketler bunu gösteriyor, AK Parti yeniden iktidar olacak."

Erdem, artık iktidar olmanın kendileri için yeterli olmadığını anlatarak, "Sıkıntıların temeli olan önemli bir neden var. Tüm sorunlarımız, 80 darbesinin önümüze koyduğu çarpık bir anayasadan kaynaklanıyor. Artık bu sorunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. 'Bu anayasayı değiştirelim diyoruz' ancak değiştirmemek için her türlü engeli ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

Türkiye'nin daha önce karşılaştığı birçok sorunun üstesinden geldiğini aktaran Erdem, şunları kaydetti:

"Ekonomik olarak her gün büyüyoruz ve 2023'de dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacağız. Bu, hepinizin büyümesi, bugünden kat kat fazla durumunuzun artması demek. Dünya, Türk markalarını bekliyor. O nedenle bu seçim önemli. Ülkemizi uçuracak büyük hedeflerimize ulaşmak için de anayasayı sade, kısa, birtakım art niyetli akademisyenlerin yorumlamasına fırsat vermeden, bu seçimden sonra yapmamız gerekiyor. Sizlerin verdiği destekle bu olacak."

Ekrem Erdem, Türkiye'nin insanlık için bir şans olduğunu dile getirerek, "O nedenle önümüzdeki seçimlerde Türkiye'nin geleceğine karar vereceksiniz. Seçimde herkese önemli görev düşüyor. Terörün bitmesi, yeni anayasa, istikrar için oy istemek durumundayız" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fesiad 10. Yıl Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement