Festival Heykelleri Beylikdüzü'nü Süslüyor - Son Dakika
Güncel

Festival Heykelleri Beylikdüzü'nü Süslüyor

1.Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali'nde usta heykeltıraşlar tarafından yapılan özgün heykeller, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda sergileniyor.

07.01.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılının 1-31 Ekim tarihleri arasında ilçede ilk kez düzenlenen 1. Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali, başarılı işlere imzasını attı. 5'i yabancı, 5'i Türk olmak üzere aralarında profesör heykeltıraşların da bulunduğu festival, Heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur ve Heykeltıraş Ferit Yazıcı danışmanlığında yürütüldü. Deneyimli bir ekipten oluşan festival heykeltraşları şimdiye dek birçok uluslararası etkinlikte bulundu. Usta sanatçılar arasında dünyanın çeşitli ülkelerinden Chifu Panaite, Jhon Gogaberishvili, Pablo Tardaguila Del Castillo, Velislav Minekov, Roland Mayer; Türkiye'den ise Neslihan Pala, Evrim Kılıç, Ayhan Yılmaz, Tolga Yurtözveri ve Ferit Yazıcı gibi isimler yer alıyor.

Heykeller, Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda…

Yontu malzemesi olarak mermerin kullanıldığı festivalde sanatçılar, Beylikdüzü'nde en güzel eserleri ortaya çıkarmak için âdeta yarıştı. Festival boyunca heykeltraşların açık alanda çalışarak ortaya koydukları eserler, 15 gün süren Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinliklerinin gerçekleştiği yer olan Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda seyre sunuluyor. Her biri özgün bir tarzla usta sanatçıların elinde hayat bulan heykeller, caddedeki yeriyle de kent estetiğine katkıda bulunuyor.

"Beylikdüzü Açık Hava Müzesine Dönüşecek"

İlçeye nitelikli çağdaş sanat yapıtları kazandıracaklarını belirten ve tüm halkı heykelleri yakından görmeye davet eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Heykel Festivalimiz sayesinde üretilen eserler ilçemizi süslüyor. Dünyada hangi gelişmiş ülkeye giderseniz gidin doyamayacağınız güzellikteki heykel sanatını görürsünüz. Gelişmişlikte sanat çok önemli bir rol üstleniyor. Biz Beylikdüzü'nde bir ilki başlattık. Devamı gelecek. Beylikdüzü çağdaş eserlerin sergilendiği bir açık hava müzesine dönüşecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festival Heykelleri Beylikdüzü'nü Süslüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement