Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'ya BBP'den davet - Son Dakika
Politika

Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'ya BBP'den davet

Fethiye Belediye Başkanı Saatcı\'ya BBP\'den davet

MUSTAFA GÜNGÖR - ALİ KEMAL AKAN - BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak hazırlattığı Kurban Bayramı mesajını bilboardlara astırdığı gerekçesiyle MHP'n...

13.10.2013 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - ALİ KEMAL AKAN - BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak hazırlattığı Kurban Bayramı mesajını bilboardlara astırdığı gerekçesiyle MHP'nin disiplin kuruluna sevk edilen Muğla'nın Fethiye ilçesi Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı, partisinde siyaset yapmaya davet etti.

Bayram tatilinde Afyonkarahisar'a gelen Gürhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla ve Antalya'dan sorumlu genel başkan yardımcısı olduğunu hatırlattı.

Saatcı'nın, MHP'nin disiplin kuruluna sevk edildiğini dile getiren Gürhan, BBP'nin, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun da söylediği gibi "Dik duracaksın, doğru söyleceksin, düz yürüyeceksin" gibi ilkeleri bulunduğunu anlattı. Bu ilkelerdeki gibi Saatcı'nın dik duran, doğru söyleyen, düz yürüyen bir siyasetçi olduğunu söyleyen Gürhan, şöyle konuştu:

"3 dönem orada belediye başkanlığı yapan bir arkadaşımız. Kendisiyle gönül bağımız var. O nedenle şunu söylüyorum; bu devirde, bu düzgünlükte ve bu çalışkanlıkta belediye başkanı bulmak zor. Fethiyeliler kendisini hep takdir etmiştir. Bu dil ve tabela konusunda düşüncelerini tam yansıtamamıştır. Kürtçe kelimelerle bir bayram mesajı vermiştir. Onun verdiği mesajı, 'birliğimiz, tek dil, tek bayrak' anlamında anlamak istememişlerdir. Başkanımızın esas amacı buydu. Başkanımız bizimle siyaset yapmak isterse bütün kapılarımız kendisine açıktır. Bizimle BBP'de siyaset yapabilir. Başkanımız çok ilkeli ve dürüst, alnı secdeye gelen, imanlı bir arkadaşımızdır. Kendisini partimize bekleriz. Kendisini BBP çatısı altında yeniden belediye başkanı olarak görmek isteriz."

Yaşanan gelişmelerden sonra Saatcı ile görüştüğü bilgisini veren Gürhan, onunla gönül birliği bulunduğunu ve aynı düşünce yapısında olduklarını vurguladı. Gürhan, Saatcı'nın, "Çevrem, seçmenim ve çalışma arkadaşlarımla toplantı yapacağım. Gönlüm sizden yana" dediğini aktardı.

Saatcı'nın, partinin kurullarına saygılı bir siyasetçi olduğuna işaret eden Gürhan, "Zannediyorum savunmasını verecek. Savunmanın neticesinde de partinin vereceği kararı bekleyeceğini duydum. Başkanımızın en sağlıklı kararı vereceğine inanıyorum. BBP'yi tercih etmesi halinde gereken her türlü desteği vermeye hazırız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fethiye Belediye Başkanı Saatcı'ya BBP'den davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement