Fethiye - Cansu Kaya Davasında İkinci Duruşma Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Fethiye - Cansu Kaya Davasında İkinci Duruşma Yapıldı

Fethiye - Cansu Kaya Davasında İkinci Duruşma Yapıldı

Cansu Kaya davasında ikinci duruşma yapıldı Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.Ç.'nin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi.

20.10.2015 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cansu Kaya davasında ikinci duruşma yapıldı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.Ç.'nin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi.

Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'nde garson olarak çalıştığı restorandan geçen 14 Haziran'da, mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya'nın 3 gün sonra Dalyan Kanalı Çandır Geçişi Mevkii'nde su üzerinde cesedi bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Cansu Kaya'ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlandı. Genç kız 17 Haziran'da gözyaşları içinde toprağa verilirken olayın aydınlığa kavuşturulması için özel ekip kuruldu. İşyeri ve MOBESE kameraları incelenirken Kaya'nın son olarak Dalyan'daki restoranda garson olarak çalışan N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı'nda yürüdüğü görüldü. Bunun üzerine iki şüpheli gözaltına alındı. Yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren şüpheliler tutuklandı. N.D. ve M.P.Ç. hakkında 'Kasten öldürme, cinsel saldırı, cinsel istismar ve kişilik haklarından yoksun kılma' suçlarından ömürboyu hapis istemiyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Davanın ikinci duruşması Fethiye Adliyesi'nde yapıldı. Duruşma öncesi adliye önünde polis tarafından kontrol noktaları kurularak, güvenlik önlemi alındı. Kontrol noktasına gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, HDP Muğla Kadın Koordinasyonu, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve CHP Fethiye İlçe Örgütü üyeleri adliye önünde protesto gösterisi yaptı. Ellerinde Cansu Kaya'nın fotoğrafları ile 'Kadın katillerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet', 'Cansu'nun hesabını soracağız' yazılı dövizler taşıyan protestocular 'Erkek adalet değil, gerçek adalet' sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan Hatice Pehlivan, Cansu Kaya'nın öldürülmesinin tasarlanmış bir kadın cinayeti olduğunu savunmaya devam edeceklerini belirterek, kadın cinayetlerini durdurmanın devletin sorumluluğunda olduğunu kaydetti. Protesto gösterisine Cansu Kaya'nın annesini Gülen, babası Osman ve ablası Burcu Kaya da katıldı.

TIRNAKLARINDA KAN İZİ VEYA DNA ÖRNEĞİ BULUNMADI

Protestonun ardından duruşmanın yapılacağı Fethiye Adliyesi'ne geçildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar N.D. ve M.P.Ç., Cansu Kaya'nın annesi, babası ve ablası ile sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmanın başında Cansu Kaya'nın tırnaklarından alınan bulgulara ilişkin rapor okundu. Kaya'nın tırnaklarında kan izi veya başkasına ait DNA örneğinin bulunmadığı belirtildi. Duruşmada sanık M.P.Ç.'nin olay tarihinde birlikte staj yaptığı işyerinden arkadaşı S.A. ile Cansu Kaya'yı olay gecesi gören A.Y., tanık olarak dinlendi.

'GECE TEKNEDE KALACAĞIM'

A.Y., Kaya'ya kaybolduğu gece işyerinden çıkmadan önce telefonda konuşurken kulak misafiri olduğunu söyledi. Kaya'nın telefonda konuştuğu arkadaşına "Bu gece bir teknede kalacağım" dediğini belirten Y., Kaya işyerinden çıktıktan yarım saat sonra beyaz bir arabayla bir kızın gelip Kaya'yı sorduğunu kaydetti.

'ŞAKALAŞIRKEN KARININDAKİ İZLERİ GÖRDÜM'

Diğer tanık S.A. ise sanık M.P.Ç. ile olay tarihinde aynı işyerinde staj yaptığını belirtirken, sanığın karnında gördüğü izlere ilişkin mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. İfadesi cinayetin aydınlatılmasında önemli rol oynayan S.A., Kaya kaybolduktan sonra M.P.Ç. ile işyerinde şakalaştıklarını, kilo konusu açılınca M.P.Ç.'nin tişörtünü kaldırarak karnını kendisine gösterdiğini söyledi. M.P.Ç.'nin karnında tırnak izlerine benzer izler gördüğünü anlatan S.A., daha sonra sanığın göbeğini kapattığını vurguladı. Mahkeme heyetinin soruları üzerine A. önce M.P.Ç.'nin tişörtünü normal bir şekilde indirdiğini anlattı. Savcılıkta verdiği ifadesi hatırlatılan S.A. daha sonra, sanığın karnını kapatırken hızlı davrandığını ve bir şey saklamaya çalışıyormuş gibi göründüğünü kaydetti.

KARNINDAKİ İZİ MAHKEME HEYETİNE GÖSTERDİ

Söz alan sanık M.P.Ç. karnındaki izlerin kilo değişiminden dolayı oluşan çatlaklar olduğunu öne sürdü. Mahkeme başkanının talebi üzerine karnını açarak mahkeme heyetine gösteren M.P.Ç. vücudunun çeşitli noktalarında benzer çatlakların olduğunu anlattı.

'ÇİVİYE TAKILMASI SONUCU OLUŞMUŞ OLABİLİR'

Müşteki avukatları ise sanık N.D.'nin de Ortaca Devlet Hastanesi'ndeki ilk sağlık kontrolünde üzerinin tamamen çıkarılmadan muayene edildiğini ve karnındaki izlerin rapora yansıtılmadığını ileri sürerek, söz konusu hastanedeki doktor hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan soruşturma yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine N.D. karnındaki izin olaydan çok önce oluştuğunu ve tutuklandıktan sonra cezaevine gitmeden önce Fethiye Devlet Hastanesi'nde yapılan son muayenesinde kayda geçtiğini anlattı. N.D. izin olaydan birkaç ay önce denizden çıkarken iskeledeki çiviye takılması sonucu oluşmuş olabileceğini vurguladı.

AVUKATLAR SAVUNMA YAPTI

Duruşmanın son bölümünde sanık avukatları savunma yaptı. M.P.Ç.'nin avukatı tutukluluk halinin kaldırılmasını isteyerek, M.P.Ç.'nin Cansu Kaya'ya cinsel saldırıda bulunduğu ve cinayet işlediğine ilişkin hiçbir delilin olmadığını aktardı. Sanıkları savundukları için de üzerlerinde yoğun bir baskı olduğunu belirten sanık avukatları suç dosyasının içeriğini bilmeden yapılan haksız yorumların kendilerini üzdüğünü belirtti.

İNTERNET SİTESİ HABERİ MAHKEME HEYETİNE SUNULDU

Sanık avukatları Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya'nın sözlerine dayandırılarak bir internet sitesinde yapılan haberin metnini mahkeme heyetine sundu. Avukatların, Osman Kaya'nın "Asıl suçlular dışarıda" sözlerinin yer aldığı haberin değerlendirilmesini istemesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Haberin yalan olduğunu belirten Osman Kaya, "Hergün 7-8 gazeteci beni arıyor. Bir gazeteci beni aradı ve 'Bu cinayeti 2 kişi işlemiş olamazlar' dedi. Ben de 'bilmiyorum' dedim. Sonra böyle bir haber yazılmış. Bu haberin sanık avukatları tarafından yönlendirme sonucu yazıldığını düşünüyorum. O nedenle sanık avukatlarından şikayetçiyim" dedi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme dosyadaki eksik raporların beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Mahkeme çıkışı duruşmada gerginliğe neden olan habere ilişkin soruları yanıtlayan Osman Kaya, "Kızımın katilleri dışarıda" gibi bir ifade kullanmadığını belirtti. Gazeteciye çevresinden duyduğu sözleri ilettiğini aktaran Kaya, "Muhabire, 'Halk 2 suçlunun içeride olduğunu, ancak 2 suçlunun daha hala serbest şekilde dolaştığını söylüyor" dedim. Bunlar senaryo başka hiçbir şey değil" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye - Cansu Kaya Davasında İkinci Duruşma Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı
    16:08 Altun: 31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir kilometre taşı

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel yönetimlerin belirlenmesi amacıyla pazar günü yapılacak seçimler dolayısıyla kaleme aldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) medyasında geniş yer bulan "Türkiye'de Mahalli İdareler Seçimleri" makalesinde, "31 Mart 2024...

  • Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi
    16:08 Rize'de Mahkeme, Deterjana Dayanaklı Olmayan Mutfak Tezgahı İçin Ayıplı Mal Kararı Vermedi

    Rize'de yaşayan bir vatandaşın deterjana dayanaklı olmayan mutfak tezgahı nedeniyle açtığı davada mahkeme, tezgahın ayıplı mal olmadığı kararını verdi. Mahkeme, tezgahta kullanılan mermerin sıradan deterjanlarda dahi yüzeyinin bozulabilecek taşlardan olduğunu ancak kullanım hatasından kaynaklı bu duruma geldiği tespitiyle davanın reddine hükmetti.

  • Konya'da çiftçilere sertifikalı fasulye tohumu dağıtılıyor
    16:07 Konya'da çiftçilere sertifikalı fasulye tohumu dağıtılıyor

    Konya'nın 10 ilçesinde "Kuru Fasulye ile Bahar Projesi" kapsamında çiftçilere 58 bin 700 kilo sertifikalı fasulye tohumu dağıtılıyor.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarının uygulanmasını istedi
    16:07 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarının uygulanmasını istedi

    CEM Vakfı, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın AİHM'in bağlayıcı olarak hükmettiği 5 maddeyi uygulamasını talep etti. Vakıf, Alevilik'in resmi inançlar grubu içinde olduğunu ve devletin himayesi altında olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin Alevilik ile ilgili yapması gerekenleri neden yapmadığını sorguladı.

  • Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi
    16:07 Tunceli'de Yaban Keçileri Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Görüntülendi

    Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yiyecek ararken objektife yansıdı. Milli park, bozayı, kurt, vaşak, su samuru, kartal, yaban domuzu, sincap ve yaban keçisi gibi türlere ev sahipliği yapıyor. Keçiler, izlendiklerini fark edince zirvelere doğru tırmandı.

  • İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak
    16:07 İzmir'de 31 Mart Seçimlerinde 16 Bin 277 Personel Görev Yapacak

    İzmir Valiliği, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için 16 bin 277 personelin görev yapacağını duyurdu. Seçimde 10 bin 721 sandıkta 3 milyon 459 bin 970 seçmenin oy kullanabileceği belirtildi. İl genelinde seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alındığı açıklandı.

  • MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı
    16:07 MARSU, Mardin Artuklu ilçesinde yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Artuklu ilçesine bağlı Nur Mahallesi'nin bir kısmında yaşanan içme ve kullanma suyu sorununa çözüm sağlamak amacıyla başlattığı yeni sondaj kuyusu kazma çalışmalarını tamamladı. MARSU, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'nde bazı yerleşimlerin artan nüfus ve yapılaşmayla birlikte ihtiyaç duyulan içme suyu talebini karşılamak için başlattığı derin içme ve kullanma suyu amaçlı sondaj kuyusu kazı çalışması çalışmalarını bitirdi. Açılan sondaj kuyusunu mevcut şebeke hattına entegre etmek için ek olarak 300 metre uzunluğunda ek şebeke hattı döşeme işlemleri gerçekleştirildi.

  • Kastamonu'da bir bebek vefat etti, soruşturma başlatıldı
    16:06 Kastamonu'da bir bebek vefat etti, soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da kurum bakımı altındayken bir bebeğin vefat etmesi üzerine adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu. Bebek, ailesi tarafından Bakanlığa bağlı kuruluşa teslim edildikten sonra sağlık kontrollerinden geçirilmiş ve her türlü sağlık kontrolü titizlikle yapılmıştır. Bebeğin durumunun kötüleşmesi üzerine müdahaleler yapılmış ancak kurtarılamamıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, sürecin yakından takip edileceği belirtilmiştir.

  • Kırıkkale'de Otomobil Su Kanalına Devrildi: İki Kişi Yaralandı
    16:06 Kırıkkale'de Otomobil Su Kanalına Devrildi: İki Kişi Yaralandı

    Kırıkkale-Çorum D200 kara yolu üzerindeki Delice ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil su kanalına devrildi. Kazada sürücü ve yolcu olarak bulunan iki kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.


Advertisement