Fethiye'de 136 Öğrenciye Tablet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de 136 Öğrenciye Tablet Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında Fethiye Anadolu Lisesi'nde 136 öğrenciye tablet dağıtıldı.

22.05.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında Fethiye Anadolu Lisesi'nde 136 öğrenciye tablet dağıtıldı.

Proje kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde dağıtılan 700 bin tablet dağıtım töreni, okulun toplantı salonunda sinevizyon ile izlendi.

Törende konuşan Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, bakanlıklarının yürüttüğü Fatih Projesi'nin eğitime önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Türkiye genelinde eş zamanlı dağıtılacak 700 bin tabletten 136'sını Fethiye Anadolu Lisesi öğrencilerine dağıttıklarını kaydeden Ekinci, gençlerin geleceğe umutla bakabilmeleri için öğrencilere her türlü fırsatın verildiğini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ise ülke gençlerinin dünya gençleriyle yarışmaları için teknolojinin şart olduğunu anlattı.

Teknolojinin insanlık için kullanıldığında faydalı olacağına işaret eden Doğan, öğrencilere teknolojinin bağımlısı olmamalarını, dağıtılan tabletlerin hakkını vererek eğitimlerine katkı sunmalarını istedi.

Okul müdürü Faruk Kaya da Fatih Projesi kapsamında 3 yıl önce okullarında 26 etkileşimli tahtanın aktif hale getirildiğini bildirdi.

Etkileşimli tahtanın yanı sıra daha önce dağıtılan tabletin de eğitimin kalitesini artırdığına değinen Kaya, "Öğrencilerimiz teknolojik cihazları büyük bir keyifle kullanıyorlar. Dağıtılan tabletler de daha kaliteli bir eğitim olanağı tanıyacak. Okulumuzdaki 580 öğrencimizin bazılarına daha önce tablet verilmişti. 274 öğrencimiz, bugün dağıtılanlarla tablete kavuşmuş oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci ile İlçe Müdürü Doğan, öğrencilere tabletlerini dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fethiye'de 136 Öğrenciye Tablet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement