Fethiye'de 7 Günde 10 Kadına Kapkaç - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de 7 Günde 10 Kadına Kapkaç

Fethiye\'de 7 Günde 10 Kadına Kapkaç

Fethiye'deki ilk kapkaç olayı, 26 Haziran günün Foça Mahallesi İbrahim Gül Caddesi'nde meydana geldi.

10.07.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'deki ilk kapkaç olayı, 26 Haziran günün Foça Mahallesi İbrahim Gül Caddesi'nde meydana geldi. Plakasız motosikletle gelen kasklı 2 kişi, caddede yürüyen Gülnar D.'nin çantasını kaparak kaçtı. Aynı gün Foça Mahallesi 908 Sokak'ta kapkaç mağduru olduğunu belirten Hatice S. polise başvurdu. 30 Haziran'da Umay Y.'nin, 1 Temmuz'da ise Binnaz G.'nin çantası, aynı motosikleti kullanan kapkaççılar tarafından çalındı.

1 Temmuz'da bu kez ilçede tatil yapan turistleri takibe alan kapkaççılar, Foça ve Taşyaka'da iki turist kadının çantasını kaparak kaçtı. Kapkaççıların yakalanması için geniş çaplı önlemler alındı, bölgedeki 100'e yakın kamera görüntüsü incelendi, görevlendirilen sivil motosikletli polisler ilçe sokaklarında kapkaççıları aradı.

1 GÜNDE 4 KAPKAÇ

3 Temmuz'da yeniden ortaya çıkan kapkaççılar Taşkaya'da 1, Tuzla'da 1 ve Foça'da 2 yabancı kadının çantasını aynı yöntemle çaldı. Motosikletli trafik polisleri Çalış bölgesinde görülen kapkaççıları takibe aldı. Motosikletin arkasında oturan şüpheli kaskını çıkarıp polise fırlattı. Yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından polisten kurtulan kapkaççılar kayıplara karıştı.

POLİSE FIRLATTIĞI KASKTAN KİMLİK TESPİTİ

Kapkaççının fırlattığı kaskı alarak parmak izi incelemesi yapan polis ekipleri, şüphelinin 3 ayrı suçtan aranan Ramazan K. olduğunu tespit etti. Şüpheliler, salı günü saat 16.00 sıralarında Süleyman Demirel Bulvarı'nda kapkaç yaptıkları bir başka motosikletin üzerinde görüldü. Kovalamaca sırasında şüphelilerin kullandığı motosiklet rejüje çaptı. 2 şüpheli koşarak kaçarken, Ramazan K. bir evin bahçesinde saklandığı kümeste yakalandı. Ramazan K.'nin sorgusundan yola çıkan polis, kapkaç olaylarını birlikte gerçekleştirdiği Ömer Y.'yi Esenköy'de saklandığı evde yakaladı.

MOTOSİKLETLER KAŞ'TAN ÇALINMIŞ

Gözaltına alınan şüpheliler Fethiye Asayiş Büro Amirliği'nde sorgulanırken, Ömer Y.'nin de 10 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Kapkaç mağduru kadınlar tarafından teşhis edilen 2 şüpheli suçlarını itiraf etti.

Şüphelilerin kapkaç yaparken kullandığı 2 motosikletin Antalya'nın Kaş İlçesi'nden çalındığı ve 07 SCM 41 plakalı motosikletin Emre Sarıbal'a, 07 SAV 81 plakalı motosikletin ise Gökhan Acarer'e ait olduğu tespit edildi.

Motosikletlerle birlikte şüphelilerin kapkaç yaparak çaldıkları tablet bilgisayar, 4 cep telefonu ve elektronik eşyalar da sahiplerine teslim edildi. Şüpheliler 2 gün süren sorgularının ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi.

KOVALAMACA GÜVENLİK KAMERASINDA

Şüphelilerin Çalış bölgesinde polisle girdiği kovalamaca ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde motosikletin arkasında oturan şüphelinin polise fırlatmak üzere başındaki kaskı çıkardığı görülüyor. Bir başka görüntüde ise polis ekipleri yaya olarak kaçan şüphelileri arıyor.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de 7 Günde 10 Kadına Kapkaç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti
    11:15 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki emekli cerrah Erdoğan Sönmez, kuruttuğu yaprakları sanata dönüştürerek tanınmıştı. Sönmez'in cenazesi Kocacamide kılınan namazın ardından Börülceköy mezarlığında defnedildi. Meslektaşları ve sevenleri cenaze törenine katıldı.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek
    11:14 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla 'Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verilecek ve başvurular alınmaya başlandı. Bu desteklerle Kandıra karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması hedefleniyor.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.


Advertisement