Fethiye'de Badem Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Yurdun bir çok bölgesinde soğuk hava ve kar etkili olurken, Fethiye'de açan badem ağaçları, görenleri şaşırttı.

05.02.2015 15:22  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sıcak havanın etkili olduğu Fethiye ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede en yüksek hava sıcaklığı 16 derece ölçüldü. Sıcak havanın etkisiyle Ölüdeniz ve Ovacık mahallelerinde bazı badem ağaçları çiçek açtı.

Bölgede yaşayanlar şubat ayında ağaçların çiçek açmasını şaşkınlıkla karşılarken, bazı vatandaşlar ise beyaza bürünen ağaçlar ve papatyalarla kaplanan kırlarda fotoğraf çektirdi.

Güneşli havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar da Fethiye Kordon Boyu'ndaki kafelerde dinlenip, güzel havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar balık tutmayı bazıları ise yürüyüş yapmayı tercih etti.

Güneşli havada yürüyüşe çıkanlardan Özlem Sidekli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk etkili olurken Fethiye'de bahar havası yaşandığı söyledi.

Şubat ayı olmasına rağmen badem ağaçlarının çiçek açtığını kaydeden Sidekli, "Hava sıcaklığı birkaç gündür çok güzel. Hava da güneşli olduğu sürece güzel bir gün geçiriyoruz. Ülkenin birçok yerinde böyle hava bulmak çok zor" dedi.

Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiğini, ilçede hafta sonu yağış beklendiğini bildirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Badem Ağaçları Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement