Fethiye'de Çevreci Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Çevreci Okullar Ödüllendirildi

Fethiye\'de Çevreci Okullar Ödüllendirildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullar ödüllendirildi.

10.06.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullar ödüllendirildi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde atık pilleri toplayarak dereceye giren okullara teşekkür belgeleri takdim edildi. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Kıroğlu, yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Kıroğlu, yıl içerisinde 3.460 ton kağıt, 353 ton plastik, 660 ton cam ve 70 ton metal topladıklarını belirterek, "Bu sayede 58 bin 820 adet ağacın kesilmemesini sağladık. 11 bin 647 teneke bitkisel atık yağ topladık ve 198 milyar litre temiz suyun kirlenmesini önledik. 189 ton ömrünü tamamlamış lastik toplayarak, 122 bin 283 kg karbondioksitin atmosfere karışmasının önüne geçtik. Bu sene okullarımızın büyük desteği ile 2 bin 904 kg atık pil toplandı. Bu da 4 şövalye adası boyutunda tarım arazisini kirlenmemesini sağladı" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "İnşallah çocuklarımıza geleceğe güvenle bakabildiği bir ülke bırakabiliriz. 18-20 yaşındaki çocuklarımızın, bedenin de bir beden taşıyan kadınlarımızın her gün toprağa verildiği, artık haber izlerken, 'yine mi' diyerek, içimizin kan ağladığı bir dönemde çevreyi konuşmak, olabildiğince güç oluyor. Çevresel değerlerine sahip çıkmayan bir ülkenin ayakta kalması yada dünyanın en önemli coğrafi göstergesi olan yeşil kuşakta yer alması mümkün değil. Fethiye bu konuda oldukça duyarlı. Gönül arzu ediyor ki, bu çevresel değerler sadece burada değil tüm ülkemizde ciddi bir şekilde uygulansın" dedi.

Başkan Saatcı, Almanya'nın enerji üretimini örnek göstererek, "Her şey modern dünyanın ihtiyacını karşılamak için değil. Belli fedakarlıkların yapılması lazım. Ülkemizin binlerce yıllık çevresel değerlerinin bir nesil tarafından tarumar edilmesini uygun bulmuyorum. Ülkemizin enerji için yatırımlar içerisinde olduğunu normal karşılamakla beraber, bu konuda en önemli örneklerden bir tanesi olan ve Avrupa'da en fazla sanayinin yoğunlaştığı Almanya'nın 2016 yılında nükleer santrallara son verip, rüzgar ve güneş sistemiyle enerjiyi kendi kendilerine üretmeleri örneğini, ülkeyi yönetenlere de hatırlatıyorum. Her dağlarımızın başına taş ocağı, mermer ocağı, hafriyat ocaklarının izinlerinin verilmesi, HES'lerin sözde enerji edilecek diye dağıtılmasının doğru bir zihniyet olduğunu inanmıyorum. Önce çevre temizliği derken, aslında vicdanımızı temizlememiz gerekiyor. Vicdanını temizlemeden, çevreyi kimse temizleyemez. Önce vicdan" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara teşekkür plaketleri takdim edildi. Ardından "Çevre ve Doğa" temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet ve çınar ağacı hediye edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Çevreci Okullar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement