Fethiye'de Çıkan Olaylarda 28 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Çıkan Olaylarda 28 Kişi Gözaltında

Fethiye\'de Çıkan Olaylarda 28 Kişi Gözaltında

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında dün sabah yaşanan olaylar, gece boyunca devam etti.

10.03.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında dün sabah yaşanan olaylar, gece boyunca devam etti. Akşam saatlerinde Fethiye ilçe merkezinde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, bazı işyerlerini taşladı, sokaklarda barikat kurdu, çöp konteynerlerini ateşe vererek polisle çatıştı. Müdahale sırasında 28 gösterici gözaltına alındı.

Fethiye'de HDP'nin yapılacak ilçe örgütü açılış töreni öncesinde, açılışı engellemek için yüzlerce kişi dün sosyal medya üzerinden organize oldu. Salı Pazarı Meydanı'nda toplanarak HDP'nin açılışının gerçekleşeceği Dispanser Caddesi 501 Sokak'a yönelen grup, polis engeliyle karşılaştı. İlk bariyerleri aşan gruba polis müdahale etti. Kalkanlarla protestocuları engellemeye çalışan polis, eylemcilerin taşkınlık yapmaması için panzer ve TOMA araçlarını da hazır bekletti. Bu sırada HDP binasındakiler polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemine rağmen 3 katlı HDP binasının karşısındaki başka bir binanın çatısına çıkan 3 kişi, kiremitleri sökerek HDP binasına attı. Binanın camları kırıldı, parti tabelası hasar gördü. Olayların büyümesi üzerine Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı ve Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal olay yerine geldi.

Kaymakam Çalık'ın kalabalığı yatıştırmak için çabaları yeterli olmayınca, Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı'nın talimatıyla itfaiye ekipleri parti tabelasını indirdi, yerine Türk bayrağı astı.

GECE İŞYERLERİNE SALDIRDILAR

Buna rağmen dağılmayan grup, dün akşam saat 19.00 sıralarında Taşyaka Mahallesi Baha Şıkman Caddesi'nde yeniden toplandı. HDP'nin ilçe teşkilatı açılışına destek verdiği iddia edilen bir kişiye ait olduğu belirlenen pastaneye saldırmak istendi. Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, protestocuların işyerine yaklaşmasına izin vermedi. Bir süre sonra polis barikatını aşan grup, pastanenin camlarını taşlarla kırdı. İçeri girmek isteyenlere, Muğla, Antalya, Burdur Isparta, Marmaris, Bodrum ve Aydın'dan gelen takviye ekiplerle müdahale edildi. İkiye ayrılan eylemciler, işyerlerini taşlamaya devam etti. Günlükbaşı Mevkii Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir otel ve pastaneyi de taşlayan gruba polis, biber gazı, gaz bombası ve TOMA'larla müdahale etti.

28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eylemcilerin arasından yaralananlar olurken, iş yerinin önünden uzaklaşan grup, Ölüdeniz Caddesi'nde toplandı. Sloganlar atan grup, sokak aralarındaki çöp konteynerlerini ateşe verdi, barikat oluşturdu. Kaldırım taşlarını da söken eylemciler, yolu trafiğe kapattı. Dispanser Caddesi'ndeki HDP binasının önünde de önlem alan polis ekipleri, sık sık grubun dağılması için anons yaptı. Olaylar, saat 03.00'a kadar devam etti. Yaklaşık 8 saat süren olay sonrasında polis 28 kişiyi gözaltına aldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

'SOSYAL MEDYADAN KIŞKIRTMA YAPILDI'

Fethiye'deki siyasi parti temsilcileriyle bugün saat 09.00'da bir araya gelen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık sağduyu çağrısında bulundu. Fethiye'de olayların yatıştırıldığını aktaran Çalık, "Fethiye geleceği parlak gözde ve güzide bir ilçedir. Bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. Seçimler yakın. Halk seçimini sandıkta yapacaktır. Halkımız da sosyal medya üzerinden uçurulan balon haberlere kanmasın. Dün geceki olaylar sonrası 28 kişi gözaltında. Sağduyudan yoksun kontrol edilemeyen grupların karşısında mecbur müdahaleler yapıldı. Sosyal medyadan sürekli kışkırtma yapıldı. Geceki olayları çıkartanların bir avuç provokatör olduğuna inanıyorum" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Çıkan Olaylarda 28 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement