Fethiye'de Darbe Girişimi Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Darbe Girişimi Protesto Edildi

Fethiye\'de Darbe Girişimi Protesto Edildi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki 'Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 5 bin kişi, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

29.07.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki 'Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 5 bin kişi, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 'Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü'ne, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla ve siyasi parti temsilcilerinden tam destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Özgecan Aslan Parkı yanında toplanan yaklaşık 5 bin protestocu, Akdeniz Caddesi'nden Beşkaza Meydanı'na yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle 1 saat boyunca araç trafiğine kapatılan Akdeniz Caddesi'nde, polis tarafından güvenlik önlemi alındı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen protestocular, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için dua edip, Kuran'dan bölümler okunmasını dinledi. Protestoculardan birinin elinde 'Erdoğan size şaka yaptı şaka, bu bir halk tiyatrosu' yazılı döviz taşıması ise dikkati çekti.

Protestoculara seslenen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin akıl almaz bir darbe girişimine sahne olduğunu söyledi. TSK'nın içinden çıkan bir grup vatan haininin, milletin istikbaline kastettiğini anlatan Çalık, "Bu girişim sırasında Cumhurbaşkanımız öldürülmek istendi. Gazi meclisimiz saldırıya uğradı, bombalandı. Bir düşman ordusuyla bile savaşsak meclisi bombalamazdı. Devletimizi korumakla görevli kurumlara saldırılar düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti zorla indirilmeye çalışıldı. Ancak Türk milleti dik durdu. Yaşananlar tarihe bir demokrasi destanı olarak geçmiştir. Sopayla tankın üzerine giden, arabasını tankın altında ezdiren, tankın altına yatan Türk milletinin her ferdi, birer kahraman olarak ortaya çıkmıştır. Başı ABD'de beslenen, 1 numarası Obama, 2 numarası Fethullah Gülen olan terör örgütü ülkemizin geleceğine kastetti. Türk milleti bir ve beraber olarak bu hadisenin üzerinden gelmiştir" dedi. Konuşmanın ardından bir grup protestocu meydanı terk ederken, yaklaşık 1000 kişi sabah saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Darbe Girişimi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak
    11:18 Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak

    Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Alman temsilcisi NINERS Chemnitz'e konuk olacak. İstanbul temsilcisi, avantajlı bir skorla dönerek finalin ikinci ayağında ev sahibi olarak mücadele etmek istiyor. İki takımın istatistikleri de oldukça yakın.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi
    11:17 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi

    Ulusal Süt Konseyi'nin açıkladığı çiğ süt fiyatlarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, fiyatların yeterli olmadığını belirtti. Adem, üreticilerin para kazanamadığı durumlarda üretimi bırakıp şehirlere göç ettiğini ve bu durumun tarım sektörünü olumsuz etkilediğini vurguladı.

  • Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor
    11:17 Zonguldak'ta Otizmli Bireyler ve Aileleri Tiyatro ve Halk Oyunlarıyla Sosyalleşiyor

    Zonguldak'ta otizmli bireyler ve aileleri, tiyatro ve halk oyunları eğitimi alarak sosyal hayata aktif katılım sağlıyor. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan 'Onlara Farklılıklarıyla Değil İsimleriyle Seslen' projesi kapsamında, otizmli bireyler ve aileleri tiyatro oyunları ve halk oyunları gösterimi için çalışmalar yapıyor. Proje sayesinde otizmli bireylerin özgüveni gelişirken, aileler de sosyalleşme imkanı buluyor. Ekip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası tiyatro salonunda sahne alacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tebrik ziyaretlerini kabul ediyor
    11:16 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tebrik ziyaretlerini kabul ediyor

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, tebrik ziyaretlerini kabul etmek isteyenleri 15 Mayıs'a kadar salı, çarşamba ve cumartesi günlerinde beklediklerini duyurdu.

  • Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu
    11:16 Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.

  • İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi
    11:15 İstanbul'daki ünlü AVM'de intihar! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İstanbul Şişli'de bulunan Cevahir AVM'de bir kişi intihar etti. Sosyal medyaya düşen görüntülerde şahsın yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Güvenlik görevlilerin ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.


Advertisement