Fethiye'de "Gaza Değil, Pedala Bas" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de "Gaza Değil, Pedala Bas" Etkinliği

Fethiye\'de "Gaza Değil, Pedala Bas" Etkinliği

Fethiye ilçesinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen "Gaza değil, pedala bas" etkinliği kapsamında yaklaşık 100 bisikletli pedal çevirdi Belediye Başkanı Saatcı: "Fethiye'nin ve ülkenin bu kadar araç yoğunluğuna karşı tek kurtuluşunun bisiklet kullanımı olduğunu düşünüyorum.

10.06.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Belediyesi tarafından organize edilen "Gaza değil, pedala bas" etkinliği kapsamında ilçede bisiklet turu düzenlendi.

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen etkinlik Beşkaza Meydanı'ndan başladı. Tura katılan Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile yaklaşık 100 bisikletli, Cahit Gündüz Caddesi'ndeki bisiklet yolunu kullanarak 3. etap sahil bandına kadar pedal çevirdi.

Tura katılan bazı vatandaşların bisikletlerine Türk bayrağı astığı görüldü. Başkan Saatcı ve beraberindekiler turu tamamlayarak yeniden Beşkaza Meydanı'nda buluştu.

Başkan Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğe duyarlılık göstererek katılan vatandaşlara teşekkür etti. Amaçlarının ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Saatcı, aracın bir ihtiyaç olduğunu ancak bir gün de olsa kontak kapatıp, pedal çevirerek güzel bir mesaj verilebileceğini ifade etti.

Trafik yoğunluğunun, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla aşılabileceğini anlatan Saatcı, şöyle konuştu:

"Bisiklet yolları ve park yerleri çok önemli. Ancak bizde yemek yediğin yerden arabanı izleyeceksin gibi bir alışkanlık var. Bu alışkanlıktan kurtulmamız lazım. Dünyanın her ülkesinde bisiklet yolları yaygınlaşıyor. Bizde biraz zaman alacak ama doğamız daha fazla tahrip olmadan bu alışkanlıkları kazanmamız gerekiyor. Bu etkinliği bir sembol olsun, herkes bisiklete binsin diye yaptık. Fethiye'nin ve ülkenin bu kadar araç yoğunluğuna karşı tek kurtuluşunun bisiklet kullanımı olduğunu düşünüyorum. Kimse hayal kurmasın burada metro olacak hali yok."

Daha sonra belediye tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 90 öğrenciye bisiklet hediye edildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fethiye'de 'Gaza Değil, Pedala Bas' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement