Fethiye'de 'İl Olmak' İçin İmza Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de 'İl Olmak' İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Fethiye\'de \'İl Olmak\' İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Muğla'nın Fethiye İlçe Belediyesi önderliğinde kurulan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği 'Fethiye İl Olsun Hareketi', 140 bin 509 nüfuslu ilçenin il olması için imza kampanyası başlattı.

23.02.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçe Belediyesi önderliğinde kurulan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği 'Fethiye İl Olsun Hareketi', 140 bin 509 nüfuslu ilçenin il olması için imza kampanyası başlattı.

Muğla'nın Bodrum'dan sonra ikinci büyük ilçesi olan Fethiye'de 40 yıldır devam eden il olma isteği, Fethiye Belediyesi önderliğinde yeniden alevlendi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Otomobilciler ve Şoförler Odası başta olmak üzere 38 sivil toplum örgütünün desteğiyle 'Fethiye İl Olsun Hareketi' başlatıldı.

Fethiye İl Olsun Hareketi ilk toplantısını, Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı önderliğinde belediyede yaptı. 38 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin eksiksiz katıldığı toplantıda 'Fethiye İl Olsun Hareketi'nin tanıtım yelekleri ve şapkaları giyildi. Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk'ün de katıldığı toplantıda, Fethiye'nin il olması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya gönderilmek üzere imza toplama kampanyası başlatıldı. 8 Mart tarihine kadar devam edecek kampanyada hedefin 100 bin imza toplamak olduğu kaydedildi. Toplantıda Fethiye'nin coğrafi konum bakımından da il olması gerektiği belirtilerek, Muğla'ya 126, Antalya'ya ise 200 kilometre mesafede bulunduğu vurgulandı.

SOKAKLARDA İMZA TOPLANIYOR

Kampanya kapsamında ilçe gelelinde vatandaşların yoğun bulunduğu bölgelere imza stantları kuruldu. Ayrıca sivil toplum kuruluşları da üyelerine kampanyaya destek verme çağrısı yaptı. İl olması halinde Fethiye'ye bağlanması planlanan Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçeleriyle Antalya'nın Kaş İlçesi'nde de kampanyanın yürütüleceği kaydedildi.

'ELİMİZDE BİRÇOK KOZ VAR'

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, tek sevdasının Fethiye'nin il olması olduğunu söyledi. Ortaca'da vatandaşlarla yaptığı sohbetten söz eden Başkan Saatcı şunları söyledi:

"Bana söyledikleri tek şey 'Fethiye il olsun, biz de Fethiye'ye bağlanıp bu dertlerden kurtulalım' oldu. Fethiye'nin il olmasına bizden daha çok Ortaca, Dalaman, Kaş, Kalkan ve Çavdır'daki vatandaşlarımız sevinecek. Elimizde birçok koz var. Bunları siyasi amaçlı değil de Fethiye'nin iyiliği için kullanırsak amacımıza ulaşırız."

Toplantının 'Fethiye il olsun' iradesini en iyi şekilde yansıttığını kaydeden Başkan Saatcı, "Buradaki herkesin siyasi görüşleri, takımları, hayata bakışları farklı. Ama bizim ortak çıkarımız Fethiye'nin il olması. Bu ateşi ben yakmadım. Buradaki herkes yaktı" diye konuştu.

'MUĞLA-FETHİYE ÇEKİŞMESİ VAR'

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman de Fethiye Belediyesi'nin başlattığı harekete sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Bütün sivil toplum kuruluşlarının bu harekete tüm uzantılarıyla destek vermesi gerektiğini anlatan Şıkman, "Çocukluğumdan bu yana Muğla ve Fethiye çekişmesi vardır. Futbol alanında, turizm alanında Muğla ile yıllardır çekişiyoruz. Bu asırlardan bu yana süregelen bir olay" dedi.

'ANKARA'DAN BAKINCA SALAK GÖZÜKÜYORUZ'

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise yıllardır Fethiye'ye birçok kez il sözü verildiğini hatırlattı. Arıkan şöyle konuştu:

"Biz Fethiyeliler ya çok iyi niyetliyiz, ya da Ankara'dan bakınca çok salak gözüküyoruz. Yıllardır il olma sözleri, plakalar verildi. Bizim bunlara karşı dava açmamız gerekirdi. Şu salona bakınca biz zaten il olmuşuz. Bu kadar sivil toplum kuruluşu çoğu ilde yok." Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk de Fethiye'nin il olması gerektiğini belirterek, Fethiye'nin gelirlerinin Fethiye'de kalması durumunda Fethiyespor'un rahatlıkla Süper Lig'e çıkabileceğini söyledi. - Fethiyemuğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de 'İl Olmak' İçin İmza Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement