Fethiye'de Kanlı İstasyon Baskını 6 Yıl Sonra Aydınlatıldı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Kanlı İstasyon Baskını 6 Yıl Sonra Aydınlatıldı

Fethiye\'de Kanlı İstasyon Baskını 6 Yıl Sonra Aydınlatıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir petrol istasyonunu basarak iki pompacıyı öldüren zanlı 6 yıl sonra tespit edildi.

27.06.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir petrol istasyonunu basarak iki pompacıyı öldüren zanlı 6 yıl sonra tespit edildi. 250 kişiyi dinleyen polis ekipleri, zanlının cezaevinden çıktıktan sonra 2009 ila 2011 yılları arasında 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu Salim Olaş olduğunu belirledi.

Fethiye'de 10 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen olayda, Fethiye - Antalya karayolunun 15. kilometresinde bulunan bir benzin istasyonunu sabaha karşı basan bir kişi, pompacı Asım Dağlı'yı (30) dinlenme yerinde öldürüp, Mustafa Kökçü'yü de (30) 48 FM 992 plakalı otomobilin şoför koltuğunda ağır yaralamıştı. Kökçü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Tam 6 yıl önce işlenen faili meçhul cinayetle ilgili dosya Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tekrar açıldı. Fethiye'ye 9 ay önce atanan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık'ın faili meçhul suçların aydınlatılması için kurduğu 3 kişilik özel ekibe teslim edilen dosya yeniden incelenmeye alındı. Ekip, yaklaşık 250 kişiyle 5 ay boyunca görüşüp delil topladı.

CİNAYETLERİ TEK BAŞINA İŞLEDİ

Yapılan araştırma sonucunda iki kişinin katilinin 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla Antalya Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Salim Olaş olduğunu tespit etti. İddialara göre; Salim Olaş, olay günü cinayeti işlediği petrol istasyonuna balık satmak için gitti. Petrol ofisinde çalışanlarla konuşup ayrıldı. Sabaha karşı pompalı tüfekle petrol istasyonuna gelip çevreyi izledi. Mustafa Kökçü'yü araç içerisinde uyurken gördü. Doğruca petrolün dinlenme yerinde olan ve hasılatı toplayan Asım Dağlı'nın yanına gidip yakından ateş ederek öldürdü. Cebinde bulunan o gecenin hasılatı 670 TL'yi aldı. Tüfek sesiyle araçtaki Mustafa Kökçü uyanınca hızla çıkarak ona da yakından ateş edip ağır yaraladı. Pompalı tüfekle tarlaların içinden Esenköy Mahallesine doğru kaçtı. Polisin yaptığı inceleme ve araştırma sırasında Asım Dağlı'nın cebindeki günlük hasılatın 670 TL eksik çıkması cinayetin gasp yüzünden meydana geldiğini ortaya koyunca, 3 kişilik özel polis ekibi önce istasyon çalışanları, çevredeki bina sahipleri ve öldürülen maktullerin yakınları olmak üzere yaklaşık 250 kişiyi dinledi. Dinlenilen kişilerden bir kaçı olay günü Salim Olaş'ın petrol istasyonuna balık satmak bahanesiyle geldiğini, daha önceleri de sık sık uğradığını söyledi. Özel ekip, tanık ifadelerinden yola çıkarak Salim Olaş ile ilgili geniş bir araştırma yaparak cinayeti aydınlattı.

KÜÇÜK KIZA CİNSEL TACİZDEN 9 YIL HAPİS YATMIŞ

Salim Olaş'ın 2000 yılında Sahil Ceylan köyünden yaşı küçük bir kızı pompalı tüfekle kaçırıp ağaca bağlayarak cinsel tacizde bulunduğu yakalandıktan sonra 9 yıl hapis cezası yattığını belirledi. 2009 yılı Nisan ayında cezaevinden çıkan Salim Olaş, 10 Aralık 2009 tarihinde Kiremitli petrol istasyonunda meydana gelen 2 akaryakıt pompa görevlisini öldürüp kayıplara karıştı.

3 CİNAYETTEN 3 KEZ MÜEBBET ALMIŞTI

Petrol istasyonu baskınının ardından kayıplara karışan Salim Olaş, Fethiye'nin Bayır köyü yakınlarında 12 Ağustos 2011 tarihinde kamyonuyla yük taşıyan Mustafa Borazan (48), 9 Ekim 2011'de ise Isparta'dan Fethiye'ye kamyonuyla yük getiren Osman Sevinç (41) ve 30 Kasım 2011'de Sahil Ceylan köyünde çobanlık yapan Hüseyin Orpak'ın öldürülmesi olaylarına karıştı. Üç cinayetle ilgili olarak gözaltına 8 kişiyi arasında bulunan Salim Olaş ve İsmail Yücel tutuklandı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Salim Olaş, 3 kez müebbet hapis ve en yağma suçları nedeniyle de 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İsmail Yücel'e de 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve yağma suçlarından 43 yıl hapis cezası verildi.

POLİS PETROL İSTASYONUNDA İNCELEME YAPTI

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, faili meçhul olarak durmakta olan 2 pompacının kanlı baskınla öldürüldüğü kiremitli petrol istasyonunda sabah saatlerinde bir inceleme daha gerçekleştirdi. Fethiye Cumhuriyet savcısı Selim Cura'nın talimatıyla cinayeti araştıran 3 kişilik özel ekip tüm bulguları savcılığa teslim etti.

CİNAYETLERİN İŞLENİŞ BİÇİMİ AYNI

Cinayetleri araştıran ekip Salim Olaş'ın karıştığı cinayetlerin işleniş biçiminin aynı olduğunu da tespit etti. Özellikle yalnız olan kişiyi önce öldürüp sonra üzerindeki para ve cüzdanı alıp kayıplara kaçtığını tespit etti. 3 kişiyi öldürmekten 3 ayrı müebbet ve 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış olan Salim Olaş'ın Fethiye ilçesi dışında Antalya bölgesinde de faili meçhul cinayetlere karışıp karışmadığını da incelemeye aldı. 5 kişinin katil zanlısı olarak Antalya L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Salim Olaş, cinayetin aydınlatılması nedeniyle yeniden hakim karşısına çıkacak. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Kanlı İstasyon Baskını 6 Yıl Sonra Aydınlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement