Fethiye'de Karton Tekneler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Karton Tekneler Yarıştı

Fethiye\'de Karton Tekneler Yarıştı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Göcek D-Marin tarafından bu yıl 9'uncu kez düzenlenen karton tekneler yarışması kıyasıya bir mücadeleye ve renkli görütülere sahne oldu.

31.10.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Göcek D-Marin tarafından bu yıl 9'uncu kez düzenlenen karton tekneler yarışması kıyasıya bir mücadeleye ve renkli görütülere sahne oldu.

Her yıl kasım ayının ilk haftasında yapılmasına rağmen bu yıl ekim sonunda D- Marin tarafından düzenlenen karton tekneler yarışmasında, renkli görüntüler ortaya çıktı. D-Marin Sahili'ndeki yarışmaya, aralarında yabancıların da bulunduğu 10 takım katıldı. Ana malzemeler D Marin tarafından verilirken, yarışmaya katılanlar yanlarında getirdikleri malzeme ve aletlerle önce 4 saat boyunca karton tekneler yaptı. Ardından tekneler denize indirildi. 10 takım arasından bu yıl ilk kez 'D Marin' ekibi birinci oldu. İngiliz 'Nigel Dean' ekibi ise ikinciliği elde etti. Üçüncülük Seçgin Admin takımına gitti. En İyi Tasarım ödülünü, 'Güzel Tekne Dalı'nda bu yıl Seçgin Admin ekibi kazandı. Dereceye girenler, çeşitli içecekler ve plaketle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, "Karton Tekneler Yarışması, marinacılık ve yatçılıkla uğraşan bir yerin yapabileceği etkinliklerin en güzelinden bir tanesi. Çünkü insanlar 3-4 saat gibi bir sürede kendi teknelerini yapıyorlar. Bu tekneler iki kategoride değerlendiriliyor. Birincisi estetik güzelliği, ikincisi ise denizdeki yarış parkurunu bozulmadan sağlıklı bir şekilde tamamlayacak kondisyonda olması. Dört saatlik bir çalışma sonucunda, keyifli ve heyecan dolu bir yarış oldu. Ben katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Keyifli saatler geçirdik. Bu yıl seyirci olarak da yoğun katılım oldu" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Karton Tekneler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement