Fethiye'de Kaybolan Emekli, 8 Gün Sonra Yarı Baygın Bulundu - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de Kaybolan Emekli, 8 Gün Sonra Yarı Baygın Bulundu

Fethiye\'de Kaybolan Emekli, 8 Gün Sonra Yarı Baygın Bulundu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 8 gün önce kaybolan 71 yaşındaki Şafak Yılmaz, Kayaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yarı baygın bulundu.

18.03.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 8 gün önce kaybolan 71 yaşındaki Şafak Yılmaz, Kayaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yarı baygın bulundu.

Fethiye'nin Ovacık Mahallesi Hisarönü Mevkii'ndeki evinden 10 Mart'ta ayrılan turizmden emekli Şafak Yılmaz geri dönmedi. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri Ölüdeniz ve Ovacık mahallelerindeki ormanlık alanlarda yapılan aramalardan sonuç alamayınca Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi'nden yadım istedi. Muğla'dan getirilen iz takip köpeğinin de katıldığı çalışmalar kapsamında bölgedeki mağaralar, inler ve kovuklar didik didik arandı. 7 günün sonunda aramalar Kayaköy Mahallesi'ndeki ormanlık alana kaydırıldı. Bugün sabah saatlerinde başlatılan aramalara Kayaköy ve Ovacık'tan yaklaşık 100 vatandaş ile 18 asker katıldı.

8 GÜN SONRA YARI BAYGIN HALDE BULUNDU

Şafak Yılmaz, saat 14.00 sıralarında Kayaköy'ün doğusundaki Kavak-Kazoturan bölgesindeki kayalık alanda açlık ve susuzluktan bitkin düşmüş halde vatandaşlarca bulundu. Yılmaz'a sağlık müdahalesi yapılması için Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye Ekibi'nden yardım istendi. Bölgeye gelerek 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Yılmaz'a ulaşan ekipler, müdahalede bulundu. Sedyeye alınan Yılmaz, UMKE, AKUT, jandarma ve vatandaşların yardımıyla 2 kilometre sedyede taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Yılmaz'ın sağ olarak bulunduğunu gören çocukları, ambulansın yanında gözyaşlarına boğuldu. Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülen Şafak Yılmaz'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

'YAŞAMASI MUCİZE'

Şafak Yılmaz'ın yağmurlu ve soğuk havaya rağmen 8 gün boyunca ormanda nasıl hayatta kaldığı merak konusu olurken, arama çalışmalarına katılan AKUT görevlisi Ramil Çetin, durumu mucize olarak nitelendirdi. 71 yaşında bir insanın 8 gün boyunca aç susuz yaşamasının çok zor olduğunu anlatan Çetin, sağ olarak ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduklarını söyledi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye'de Kaybolan Emekli, 8 Gün Sonra Yarı Baygın Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement